...
Koukal jsem, že v Ječný je teď docela mladý ředitel, což považuji za obrovský pokrok. Škola působí moderněji. Když koukám na web, tak o takových "hračkách", jaké tam teď studenti mají k dispozici, se nám ani nesnilo. Za nás byl přetlak studentů. Dnes to spíš vypadá, že musí o uchazeče bojovat.
...
Joo, Mandík. Já jsem maturoval 2012 a tehdy tam dělal poskoka Vobeckýmu u Databází. Co jsem slyšel, tak to tam začal dávat do latě a předměty jako elektrotechnika (aspoň teda na IT oboru) nemaj žáci šanci projít netčení.
Anyway..
Koukám, že na webu hlásají, že odtamtud vylezou junior c#/c++/webdevs... todle teda za nás určitě neplatilo. Já jsem sice po střední hledal brigádu na léto, než nastoupim do prváku na vejšce, a našel jsem, nicméně já jsem byl oproti škole napřed ve všech předmětech, který se týkaly praktickýho programování (technické vybavení, cad/blender,.. bohužel šly jednim uchem dovnitř a druhym ven). Ale třeba se to posunulo. Za mě byl problém, že se fest opakovalo. V prváku jsme dělali základní syntaxi v C# (k oop jsme se nedostali ani omylem), ve druháku jsme dělali WinFormy, ve třeťáku jsme dělali Javu, kdy jsme zbytečně dlouho dělali stejný cvičení na algoritmizaci jako v C# (sic o něco rychleji) a začali jsme se učit nějaký myšlenky polymorfismu a nějakou prehistorickou technologii pro mobily. Paralelně v jinym předmětu jsme dělali hry v Xna. Ve čtvrťáku jsme zahodili Javu a začali jsme dělat C++, kde jsme toho stihli asi nejmíň, jen základní konstrukce.
Dál jsme měli předměty jako měření, to jsme měli třetinu roku vždycky něco, první nevim, co mělo bejt, tam jsme vyučujícího viděli pouze na prvnim cviku a pájeli jsme si zvířátka a jiný blbosti. Další byl Beránek, to si pamatuji, že jsem se tam naučil zapojit zásuvku, ty hodiny byly taky dost pohodový, ale byl přítomnej a učil. Poslední bylo čistě měření a tam to bylo taky dost pohodový, pamatuji si, jak jsme měli zapojit nějakej obvod, vůbec jsem si s tim nevěděl rady, týpek přišel, řikal "todle musíš tady, protože proto.." a na konci jsem odcházel, týpek "za 1... počkej, dyť já jsem ti to zapojil celý sám... tak za 2", hehe.
Pak tam byly ještě nějaký všelijaký předměty, na jeden jsme měli "bezdomovce", ten ale už před těma 8 lety vypadal, že mele z posledního, tak bych se nebál, že ho tam někdo v dnešní době může potkat.
Paní Olina na matematiku byla super, řešil jsem doma nějakej problém a zrovna jsme probírali goniometrické funkce, kde mě napadlo, že by mi to možná mohlo pomoct, nicméně mi to nějak unikalo. Tak jsem za ní jednou běžel po hodině a strávila semnou celou velkou přestávku, kdy mi pomahala pochopit, jak to mužu použít.
Tělocvikář byl hustej, těžkej komunista, ale už tam taky neni.
Suma sumárum, za mě to byla tehdy super střední; doma jsem měl dostatek času se vrtat v čem já chci, nicméně kdybych doma nic nedělal, umim prd.