Keby ste mali napad na client / server uzitkovu - 3D webovu aplikaciu (WebGL / WebAssembly) s interaktivnym svetom (ale jednoduchym) ktora by, ale mala nizke HW naroky, tak aby to bezalo aj na slabych strojoch(mobily, tablety, slabe desktopy) tak aby to pokrylo 95% strojov. Aky herny engine by ste vybrali? Podotykam ze nejde o hru, ale o uzitkovu profi aplikaciu takze to nemusi v prvej faze uzivatela ohurit ani umelckym dojmom, ani grafikou ani efektami (take veci by som riesil az v dalsej faze ak sa mi vobec podari ta prva), ide mi skor o profi stranku a zobrazenie scanov skutocnych 3D objektov, kazdopadne nemalo by to vyzerat zase ako nejaky nedorobok alebo indie hra.
Pozeral som tie najdostupnejsie 3D Enginy pre mna. Unreal Engine a Unity. Ktory z nich by ste mi doporucili a preco? Ake maju vyhody nevyhody.
Nainstaloval som si obidva. Ale kedze nemam v tomto smere ziadne vedomosti, netusim co si vybrat. Obidva podporuju WebGL a WebAssembly. A asi mi zaberie vela casu len kym si prejdem video tutorialy a naucim sa zaklady. Preto si chcem sapravne vybrat uz na zaciatku a nezabijat cas s niecim z coho budem neskor sklamany. Zatial som skusal obidva editory a pozeral som aj kod a vyzera to byt na prvy pohlad celkom intuitivne. Zatial ma ale viac taha ten Unreal engine.