Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #90 kdy: 18. 07. 2025, 12:03:59 »
Honza1Ubuntu
Jsi zaregistrovaný ve stejný den, jako jsi poslal zprávu. A máš na fóru jediný příspěvek. To je podezřelé, ale nic to znamenat nemusí.

Zajímalo by mě, co by to jako mělo znamenat a z jakého důvodu je to podezřelé  ;D

Nehledej v tom záhady, konspirační teorie nebo vládní spiknutí.

Na Root.cz téměř nechodím, proto je můj jediný komentář v ten samý den, kdy jsem vytvořil registraci. Kolega, co tu se mnou sedí přes stůl mě na tuto "kauzu" upozornil, nedalo mi to a začal jsem se v tom trochu šťourat.

« Odpověď #91 kdy: 01. 08. 2025, 16:07:58 »
Po měsíci mám zkušenost s podáním trestního oznámení na podvodníky, kteří reagují hned, stejně jako včera paní Dvořáková. Stejně jako dva uživatelé zde, okamžitě "zaplatila" za přepravu a chtěla moje číslo účtu. Vše dávám na CSIRT a PoliciiČR, včetně této diskuse. Ti dva, kteří mi okamžitě napsali to dělají opakovaně a vybrali si nevhodnou službu Zásilkovna, která vůbec nefunguje a také nemuseli nic platit dopředu. Disky stále mám a dám jen asi už jen výhradně v Olomouci do vlastních rukou. Další podvod s další službou už nechci zažít, to bych mohl být rovnou policista, kam se stejně hlásím, protože vidím desítky porušení zákona denně. Zákony znám, stejně jako každý občan EU.

https://tomascrhonek-izxhw.wordpress.com/2025/08/01/prvni-zkusenost-s-online-podvodem/

« Odpověď #92 kdy: 01. 08. 2025, 17:30:23 »
Poslal jsem Vám znovu maila. Očekávám, ze budete jednat dle dohody. A anonym opravdu nejsem a kolega také ne. Už jenom, proto, že máte čísla a názvy účtů z proběhlých plateb.

« Odpověď #93 kdy: 02. 08. 2025, 13:20:57 »
Ten blog je taky nějakej novej... jako podvést lidi a pak si založit blog a psát tam, jak jsem byl podveden a jak jsou všichni podvodníci...

...

« Odpověď #94 kdy: 02. 08. 2025, 16:37:14 »
Ten blog je taky nějakej novej... jako podvést lidi a pak si založit blog a psát tam, jak jsem byl podveden a jak jsou všichni podvodníci...

...
Vtipné je, že je prodává znovu
https://tomascrhonek-izxhw.wordpress.com/2025/08/02/prodam-disky-seagate-nas-iron-wolf-4tb/
přitom mi ještě neposlal ty za který jsem si zaplatil 11.5.2024...Teď jsem si zjistil že ten účet kam jsem posílal těch 2100 Kč (a kolega 600) je skutečně jeho...

CPU

• 1 146
    • Zobrazit profil
« Odpověď #95 kdy: 02. 08. 2025, 17:46:22 »
podáním trestního oznámení na podvodníky, ..
. Stejně jako dva uživatelé zde, ..

Vtipné je, že je prodává znovu

WTF?
1. Kopevi pošle prašule na účet
2. Tomáš disky (?asi?) nedodá
3. Tomáš podá trestní oznámení
4. Policie to tu bude číst (psáno výše)

...jsem si dal jen malý pivo, ale asi bylo nějaký silný, nedává mi to smysl...

« Odpověď #96 kdy: 02. 08. 2025, 18:21:02 »
Po měsíci mám zkušenost s podáním trestního oznámení na podvodníky, kteří reagují hned, stejně jako včera paní Dvořáková. Stejně jako dva uživatelé zde, okamžitě "zaplatila" za přepravu a chtěla moje číslo účtu. Vše dávám na CSIRT a PoliciiČR, včetně této diskuse. Ti dva, kteří mi okamžitě napsali to dělají opakovaně a vybrali si nevhodnou službu Zásilkovna, která vůbec nefunguje a také nemuseli nic platit dopředu. Disky stále mám a dám jen asi už jen výhradně v Olomouci do vlastních rukou. Další podvod s další službou už nechci zažít, to bych mohl být rovnou policista, kam se stejně hlásím, protože vidím desítky porušení zákona denně. Zákony znám, stejně jako každý občan EU.

https://tomascrhonek-izxhw.wordpress.com/2025/08/01/prvni-zkusenost-s-online-podvodem/

Přikládám doklad o platbě (kolega co kupoval ten jeden disk mi poslal podobnou), aby p. Crhonek na chvíli trochu vychladnul z toho obviňování...

« Odpověď #97 kdy: 02. 08. 2025, 18:47:34 »
Kuci, tohle smrdi na sto honu.
Drivejsi blog heronovo.cz nejede, domena vsak existuje jeste rok...
Namisto pouzivani puvodniho blogu se zazracne vynori nejakej jakoze-noname blog na wordpressu, jako fakt?

Tlachy z jeho strany o podvodu jsou naprosto mimo, stejne jako moznost osobniho predani... o osobce v OL jsem tu neco psal ja, ze?

Byl jsem pocatkem cervna nemocnej, takze z koupe z me strany seslo (o cemz jsem posilal PM, pricemz tato zustala bez odpovedi).
Nasledne vyplynuly tyhle podivnosti, takze s timhle kseftem uz teda rozhodne nepocitam.

Domnivam se vsak, ze tohle uz muze byt nejakej pokus o kradez identity... tohle nestymuje.

« Odpověď #98 kdy: 02. 08. 2025, 18:54:30 »
Namisto pouzivani puvodniho blogu se zazracne vynori nejakej jakoze-noname blog na wordpressu, jako fakt?

Tlachy z jeho strany o podvodu jsou naprosto mimo, stejne jako moznost osobniho predani... o osobce v OL jsem tu neco psal ja, ze?

Byl jsem pocatkem cervna nemocnej, takze z koupe z me strany seslo (o cemz jsem posilal PM, pricemz tato zustala bez odpovedi).
Nasledne vyplynuly tyhle podivnosti, takze s timhle kseftem uz teda rozhodne nepocitam.

Domnivam se vsak, ze tohle uz muze byt nejakej pokus o kradez identity... tohle nestymuje.

Bohužel krádež identity se nepotvrzuje, neboť jsem mu včera volal a vzal mi to, ale obávám se, že je trochu mimo.

« Odpověď #99 kdy: 02. 08. 2025, 19:31:20 »

Puvodni blog funguje, celkem nedavno tam i publikoval. Ten druhej, to je jak nejaka rozdvojena osobnost, podle toho ze tu hleda praci OK nebude..

« Odpověď #100 kdy: 02. 08. 2025, 20:01:39 »
Aha, tak ted uz jo. Vcera nejel, prave jsem na to koukal, ale uz byl linej se sem prihlasovat a psat. No tak to jsem z toho jelen...

« Odpověď #101 kdy: 02. 08. 2025, 20:03:43 »
Nejsem vůbec mimo, ale to anonymům vysvětlovat nebudu. Trestní oznámení jsem podal, tak mě nenuťte podávat další.

CPU

• 1 146
    • Zobrazit profil
« Odpověď #102 kdy: 02. 08. 2025, 20:08:27 »
Nejsem vůbec mimo, ale to anonymům vysvětlovat nebudu. Trestní oznámení jsem podal, tak mě nenuťte podávat další.

A proč nevrátíš ty peníze, které ti podle výpisu z banky přišly?
A proč na nás chceš dávat trestní oznámení?
Jen se tě ptáme https://www.youtube.com/watch?v=HGISYfaQlSY
« Poslední změna: 02. 08. 2025, 20:09:58 od CPU »

RDa

• 3 058
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 02. 08. 2025, 20:40:15 »

Delate jako kdyby jste byl na internetu poprve.
Tyhle podvody na bazaru s "predplacenou dopravou" jsou dnes bezne a policie s tim nic nenadela.

Spis nam reknete, co se stalo s temi disky, ktere jste prodal ve zdejsim vlakne - halo - ano - presne toto vlakno, kde se ted bavime. Jsou tady dva kupujici, se kterymi jste komunikoval.

Btw - kdyz se podivam na pocatek vlakna, tak informace "napisu vam z anonymni proton adresy" - je primo podvnodne jednani, protoze pak chudaci kupujici zaplati "nekomu", kdo se za vas pouze vydava. Tak nechapu moc smysl proc zustat anonymni.. kdyz jste prodejce.

Cele to je na hlavu a zacina dalsi kolo IT bizaru.

_Jenda

• 1 638
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #104 kdy: 02. 08. 2025, 21:07:00 »
OK, a mohl bys to prosím vysvětlit mně jako neanonymovi? Poslal ti peníze předem normálním převodem na účet? Jaká byla dohoda ohledně dopravy?