Tak jestli v posteli přemejšlíš jestli si v místnosti zhasnul, tak to pak chápu, že se bez dálkáče na lustr neobejdeš a jestli přemejšlíš jestli jsi vypnul troubu, sporák, nevíš jestli ti doprala pračka, tak to je taky spíš na zamyšlení se nad sebou a případnou kontrolou na alzhajmra a pokud je ti těžký se tam dojít podívat tak i parkinsona..
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
Citace: cz6ace 27. 01. 2026, 23:15:15Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky.
Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.
Citace: cz6ace 27. 01. 2026, 23:15:15Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.Mně teda přijde trochu legrační vaše představa, že kdo má malé děti a bydlí v domě (a má termostat v obýváku), určitě je cílovka. No, není. Reálně je cílovka málokdo, pro velkou část lidí je to hlavně a především koníček. Jen to často nechtějí přiznat ani sami sobě, natož partnerce. A není to špatně, že je. Lidé mají různé koníčky. Ostatně mně to téma taky zajímá i když nic podobného doma už nechci (mimochodem s pěti malými dětmi co zapomínají zhasínát a termostatem v obýváku ve velkém domě). Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.
Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.
Tak zatím to bude vždycky o koníčku.Ale lze to udělat i rozumně, aby s tím ostatní vůbec nepřišli do styku a nějaká ta automatizace tam byla.
Pokud máš kotel, tak jo, tam se to dá zjednodušit. Pokud máš jen ty radiátory na dálkovém topení, tak smolík - buď si pořídíš chytré hlavice, nebo ty hloupé musíš pořád otvírat a zavírat, i když jsou termostatické.
Citace: Martin Poljak 28. 01. 2026, 15:02:58Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.Reagoval jsem na Karmelose, kde psal o alzhaimrech a parkinsnech. Moje omluva, že jste sem přišel číst moje výlevy.
Ale obycejna termostaticka hlavice nedokaze vypnout topeni, kdyz jsou otevrena okna. A nedokaze sama zatopit, kdyz se vracite z vikendu (a podobne).Jako neni to must-have, ale hodi se.
Citace: Jiri Dobry Dnes v 09:04:25Ale obycejna termostaticka hlavice nedokaze vypnout topeni, kdyz jsou otevrena okna. A nedokaze sama zatopit, kdyz se vracite z vikendu (a podobne).Jako neni to must-have, ale hodi se.JJ výhody jsou jasný, ale všechno padá s nevýhodama - hlavní je, že tomu třikrát do roka dojde baterka. oukej, můžeš mít nabíjecí, ale ty snad odcházej ještě rychlejc. noa když se ti to zblázní tak to buď netopí nebo to pořád topí. Plus to dělá bordel, jelikož se to každou chvíli kalibruje nebo co, a vrčí to klidně o půlnoci, což některý polovičky probudí a nelibě to snášej. Takhle nastavíš hloupou hlavici na měsíček a máš na spaní i přes den v místnosti 19 a nemusíš na to několik let šáhnout
A gratuluji k přestěhování do většího domu.Ještě nedávno jste tu totiž psal:"Na druhou stranu, my máme půlmetrové kamenné stěny, a i když dům je mrňavý..."Děti také přibyly? )