PetrTv:
Co to máš za CPU ve své sestavě? To jsi experimentoval s jeho firmwarem, že jsi ho degradoval na 8086 s taktem 2,2MHz? 
Jak v kterém PC,
mám od CPU G3420 @ 3.20GHz po CPU Prescott na @ 2,2 GHz, a ano docela často experimentuji ze změnami časování, zvláště u starších CPU
Patří to k mé práci, vědět co udělat se "starým" šrotem aby to šrot nebyl. Ne každý si chce pořídit jednou za 4 roky komplet nový stroj, či do toho vrazit naráz 17tis...
Nicméně zajímavé jsou experimenty mezi Intel a AMD, kdy Intel CPU G3420 sice jede rychleji než AMD Athlon X4 740 Trinity, ale ve stejné hře, a stejných detailech na stejné GPU je rozdíl minimální, a při změně CPU na vyšší - dražší se rozdíly nijak neprojevily ... podotýkám, že testy na běžném systému, běžně za@@@ný, tzn. lehká simulace půlročního provozu, testováno na Windows XP i 7, na 8 už jsem neměl pak náladu.
Ale líbila se mi tu myšlenka, vybrat GPU a kolem ní postavit PC,... je sice fakt že čím lepší GPU tím to trochu je lepší, ale rozdíl mezi GPU za 2,6 a 4 tis jsem na stejné desce a CPU, RAM, a HDD nepoznal... leda tak u renderování v Blenderu, či podobných SW, ale ve hrách... no minecraft nebyl mezi testery...