Zdravim.
Měl bych dotaz. Bylo by dobré přejít z JAVA na RUST? Už někdo z vás přešel z jiného jazyka a začal se věnovat výhradně RUSTu?
nm
Přešel jsem z Javy do Rustu. Před tím jsem přešel z Basicu do Assembleru, pak do Pascalu, pak do C, pak do Delphi( zase Pascal), užil si PC-FAND, Mumps, naskočil do Javy, Javascriptu, zkusil GoLang a teď dělám v Rustu.
Za těch 44 let co programuji jsem zjistil jednu pro mě zásadní věc. Hlavní není jazyk, ale schopnost analyzovat zadání, rozložit do dílčích řešení, promyslet souvislosti s okolním světem ... a pak použít konkrétní jazyk - stavebnici (Lego, Merkur, Mechano, ...).
Každý z jazyků mě naučil nové věci, nové pohledy. Takže doporučuji jich vyzkoušet co hrdlo ráčí.
Dnes se zabývám Rustem, líbí se mi jeho otravnost, buzerace. Příslib bezpečného kódu, zabránění mnoha chybám už při překladu. A velikost a rychlost výsledného kódu. Čas co jsem ztratil na kódováni, než to šlo přeložit, se mi vrátil na menším počtu chyb. A že se umím střelit do vlastní nohy mnoha roztodivnými způsoby