Budu mít fakturu od prodejce a klíč v poště. To stejný budu mít když to koupim na alze i na goodoffer.
Pls, napište mi jak to poznám. Jak mám "...umět prokázat, že byla nabyta legálně ve smyslu rozhodnutí SDEU (C-128/11)"?
To už je Váš problém, jak to prokážete. Já se třeba dívám po velkých prodejcích originální české distribuce. Tím minimalizuji riziko, i když můžu být podveden.
Pokud kupujete druhotnou licenci, máte tuto informaci navíc. Díky ní byste měl ve svém vlastním zájmu požadovat od prodejce více informací o tom, že on sám tu licenci nabyl a tudíž ji legálně prodává.
Pokud uděláte chybu, nikdo Vám hlavu neutrhne, protože jste konal v dobré víře. Ale od okamžiku, kdy zjistíte, že je Vaše licence neplatná, budete muset licenci zlegalizovat (tj. koupit ji znovu, ideálně z lepšího zdroje).
Zákony neříkají, jak máte dostát svým povinnostem, nebo jak ochránit svá práva. Jistě to můžete udělat různými způsoby, než jak si to představuji já. Určitě je ale nedostatečné mít v ruce jakýsi papír od druhotného prodejce a tvrdit, že jste plně důvěřoval, že je řetěz přeprodejů v pořádku.