Nyni se LLM kodovani treba v Antigravity dela dvoukrokove. Nejprve se ve spolupraci s LLM sestavi plan, ktery se iterativne doladi a ulozi jako *.md soubor primo do projektu, pak se s LLM postupne implementuji kroky planu, onen MD soubor je soucasti kontextu.
Jo, přesně to mám na mysli tou přípravou plánu.
vyžaduje větší časovou investici hned na začátku -> horší učící křivka
Nesmysl. Nainstaluju přes npm a okamžitě jedu kompexní tasky klidně i s free modelem. Je to přebrandovaný opencode a ten není tak oblíbený bezdůvodně.
Až na to, že dostat stejnou úroveň výsledků se stejným modelem v KiloCode vs Codex vyžaduje víc babysittingu, než v Codexu a mnohem hůř to zvládá start-to-end samostatnou práci. Srovnával jsem si to tenhle měsíc, vidím, s čím a jak bojují kolegové v jednom i v druhém...
KiloCode je nutně pay-per-token api
Nesmysl, mám v tom předplatné a podporuje se nejen kilo cloud, ale i další provideři jak s předplatným, tak volitelně pay per token.
Tak to mi prosím ukaž, jak v KiloCode můžu použít to svoje $20 Gemini předplatné. Já tam totiž nic jiného, než nacpání API klíče z Google Studio AI, prostě nevidím. Jo, jasně, můžu si platit pět různých předplatných u pěti providerů, k tomu občas něco přes tokeny, a používat tím pořád ty stejné tři modely - nebo si můžu vystačit s jedním univerzálním předplatným, jen za cenu toho, že můžu použít jen aplikaci/plugin přímo od Google, protože cokoliv jiného bude chtít ten API klíč. Dtto OpenAI.
Pro jistotu, tohle není o tom, že by ten který klient něčeho nebyl schopný, tohle je o tom, že ten který AI provider má nějakou obchodní politiku.
Zkus do Codex app dostat Claude nebo Gemini.
Zase nesmysl. Běžně používám v claude code modely MiniMax a GLM. Existují i různé lokální proxy a "orchestrátory", které umožňují jednotlivé tooly a modely efektivně kombinovat (teď myslím ofic povolené postupy, nikoli vyzobávání interních oauth tokenů).
Codex CLI to umí taky.
Ok, když se chce člověk hrabat v configu, tak to tam dodat asi jde, jsem poučen. Ale pořád platí námitka o předplatném.