Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze

M.

Re:Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze
« Odpověď #360 kdy: 18. 09. 2018, 22:40:15 »
Nu, já jsem programátor (devop děvka), služební auto mám, řidičák nemám, takže autem jezdí žena. :-)
Šéf má služební auto a nějaké malé letadlo k tomu... Malá česká firma okresního formátu/sídla, plný home office.
Takže někde to jako benefit může býti.

jpu

« Odpověď #361 kdy: 19. 09. 2018, 07:01:08 »
služební auto pro programátora? v jakým vesmíru žijete? proč vůbec? polovina programátorů ani nemá řidičák
Vela programatorov su este panici a panicmi zostanu, ale aspon maju mokre sny ohladom statisicovych zarobkoch.  :D

Inkvizitor

« Odpověď #362 kdy: 19. 09. 2018, 07:35:15 »
služební auto pro programátora? v jakým vesmíru žijete? proč vůbec? polovina programátorů ani nemá řidičák
Vela programatorov su este panici a panicmi zostanu, ale aspon maju mokre sny ohladom statisicovych zarobkoch.  :D

Porucha osobnosti je svine.

« Odpověď #363 kdy: 19. 09. 2018, 08:03:18 »
Povedzme si na rovinu stotisicove zarobky nie su nemozne, ale vyzaduju dost dobry skill, referencie a aj kus stastia (Pripadne kombinaciu aspon 2 z 3 veci ktore som napisal). Nie je to bezne, ale sam poznam ludi, ktori maju plat este vyssi ako 200 000CZK mesacne a to ani nie su programatori, ale sysadmini. No je to naozaj zanedbatelne percento ludi, ktore sa k takej praci dostane. Takze az tak ostro by som sa nevyjadroval.
« Poslední změna: 19. 09. 2018, 08:04:58 od snuff1987 »

tralala

« Odpověď #364 kdy: 19. 09. 2018, 09:08:02 »

aaa mame to tu, nastupuje typicky shaming tactic :D nech robi kazdy co chce, co je ta po tom, kto s kym a ci vobec suka? ty budes asi jeden z tych z ktorych maju baby podrztasky.

anonym

« Odpověď #365 kdy: 19. 09. 2018, 09:20:51 »
Ja jsem v praxi nikdy TDD nevidel, vzdycky se pise nejprve kod a zaroven s tim, nebo az potom, se pisou testy. Je to tak proto, ze jsem ani nikdy v praxi nevidel nejake akademicke zadani, a kdyz nemas zadani a nevis jak to mas udelat (naprogramovat a hlavne zakomponovat do systemu), tak to posledni co vis je, jak to mas otestovat.

Zato jsem jednou videl frajera, co prisel s tim, ze budeme zasadne delat TDD - asi si to precetl na Rootu a ziskal dojem, ze on prece neni ta lopata. Jenze si jaksi uz neuvedomil, ze je jen fraze, ktera jaksi v praxi se spatne aplikuje. Takze jsme delali jakoze to TDD, ale vubec to TDD nebylo a bylo to to, co jsem popsal: programuje se a postupne se u toho a nebo az potom pisou testy. Jsem presvedcen, ze si to dal i do zivotopisu, jak prosadil do vyvoje to TDD.

Tak to ste teda pěkný lepiči...  ;) :D ;D

Mozna si tomu nekdo muze rikat lepeni, ale je to klasicka udrzba a vyvoj velkeho IS pro velkeho zakaznika, takovych praci je spousta. A nevim co to jako ma byt lepeni, ale my to mame udelane vsechno dost dobre. Aspon nejsme busisci kodu jak v nejake male zdimarne - tam si muzou honit triko jak delaji jenom vyvoj, ale pritom jen ustavicne busi dokolecka (ac s notnym grifem) porad ty same jednoduche webovky a jedina trochu zajimava vec, kterou na praci maji, je stridat jednoduche frameworky a knihovny (hlavne ty JS) jako trenky.

Inkvizitor

« Odpověď #366 kdy: 19. 09. 2018, 09:41:26 »
Mozna si tomu nekdo muze rikat lepeni, ale je to klasicka udrzba a vyvoj velkeho IS pro velkeho zakaznika, takovych praci je spousta. A nevim co to jako ma byt lepeni, ale my to mame udelane vsechno dost dobre. Aspon nejsme busisci kodu jak v nejake male zdimarne - tam si muzou honit triko jak delaji jenom vyvoj, ale pritom jen ustavicne busi dokolecka (ac s notnym grifem) porad ty same jednoduche webovky a jedina trochu zajimava vec, kterou na praci maji, je stridat jednoduche frameworky a knihovny (hlavne ty JS) jako trenky.

Ona to neni zadna ostuda byt lepic. Vysledkem prace ma byt funkcni produkt (idealne dobry byznys) a ne honeni si ega. Blbe je byt "jenom lepic" v situaci, kdy je treba napsat neco vlastniho. Ale snad jeste horsi je NIH syndrom, o kterem psali o par prispevku driv.

rakesearch

« Odpověď #367 kdy: 19. 09. 2018, 10:50:12 »
1.je tu vela ludi a chvalicov.. ,mna zaujma kto nakoniec plati ten cely byznis?? kto je za firmou ktora objednava a ten co objednava kto je za nim a za nim.. ??
nakoniec prideme na to ze za vsetkym je obycajna realna "lopata" na ulice.. ta co plati dane..ako vzdy ..
ze "kvazi realne hodnoty " su nakoniec produkovane zo statneho dlhu ktory je cez rozne cesty prezentovany ako investicia do tych prvych na ktorych cez inych 10 dalsich vy nakoniec dostanete 100k

2. kto potrebuje dalsi balast v internetovom svete zvlast dnes , klamat ludom ze potrebuju dalsiu internetovu pipovinu alebo ze statna institucia cez ktoru sa prihlasuju alebo ine.. alebo cumiet do fonov este VIAC..

3. Chyba kontrola vsetkych vydavkov. namiesto aby sa budovala silna stredna vrstva a socialny stat tak ako v skandinavii a rakusko napriklad, je tu extrem,, pred par dnami som bol v prahe a tam to je vidiet.. nedostattok a chudoba, napity a zhuleny turisti zo zapadu a par bohatych co nevie co s peniazmy a tak kupuju drahe auta aby akoze " ukazali ze su dolezity"  ..multimilionovy barak pri karlaku vlastneny nejakym zahranicnym dochodkovym fondom  a pod nim chlastacka putika pre zapadnarov aby sa citili " ;Din"  -- obrovsky nepomer a vyzera to bizardne.. tym zapadnarom to nezapne..su vymlety

piste pre koho pracujete alebo co konkretne vyvijate inak to nema zmysel . alebo sa bojite ?? ;D ;D 

Rayman

« Odpověď #368 kdy: 19. 09. 2018, 10:52:01 »
Vám to tu pekne jebe s tými lepičmi :) Ste si istý, že viete programovať? Každý večer pred spaním si opakujte: kto robí v korporáte nie je lopata, kto robí s Angular frameworkom nie je lepič, kto nepoužíva TDD metodiku tiež nie, staticky typovaný jazyk zas nenahradí TDD, atď. Ste si vôbec istí, že viete programovať? Lebo podľa toho čo tu píšete, ako pletiete hrušky s jablkami a neviete si dať dohromady ani len dva a dva, to tak fakt nevyzerá.

kto robí v korporáte nie je lopata -> no to je pravda, podla teba kazdy kto robi v korporate je lopata?
kto robí s Angular frameworkom nie je lepič -> zalezi na tom ako v tom angulare pracuje, ked vie co robi a nechodi po stackoveflow a doslova to lepi dokopy, tak nie je lepic
kto nepoužíva TDD metodiku tiež nie (je lepic?) -> jj to je pravda, ten kto nepouziva TDD nemusi byt nutne lepic
staticky typovaný jazyk zas nenahradí TDD -> aj to je pravda, ty pleties veci dokopy, co ma staticky alebo dynamicky typovany jazyk spolocne s TDD? absolutne nic, TDD ti hovori ako pristupujes kompletne k problemu ktory riesis, nepouzijes TDD len pre to, ze tvoj jazyk je netypovany

Asi tak. A navíc, TDD původně vzniklo jako technika pro design tříd, unit testování je jen vedlejší produkt.

juan

« Odpověď #369 kdy: 19. 09. 2018, 11:04:11 »

Jenom lopaty šukaj. Obecně ženský jsou jen pro losery, ale to lopatě nevysvětlíš.

rakesearch

« Odpověď #370 kdy: 19. 09. 2018, 11:05:01 »
Takze sa  bojite a mal som v bode 1. pravdu
 moj prijem 1800eu a nerobim nic.
pred tym cca 3000 eu po 2013 menej 2500 +/-  + kazdy rok mesiac zdarma dovolenka platena ako keby som bol v praci + 2.dochodkovy pilier od zamestnavatela  20k euro uz zarobene ,  platena marodka 100% , aaj 14 dni  v roku marodka bez potvrdenia od lekara,  100% platu ked  zostanete z detmi doma-100% ak su chore (obmedzenie na dni) , muzska materska-9 mesiacov  -80% platu od zamestnavatela  + dovolenka 1 mesiac takze 10 mesiacov ;D

Fakt si  myslite ze zo svojim 100K posilnite stat a ekonomiku??  alebo ze ste bohaty))))))
0 ste

CoffeeMan

« Odpověď #371 kdy: 19. 09. 2018, 11:50:48 »
1.je tu vela ludi a chvalicov.. ,mna zaujma kto nakoniec plati ten cely byznis?? kto je za firmou ktora objednava a ten co objednava kto je za nim a za nim.. ??

Se teda hlásím, že to platím. :o

Petr

« Odpověď #372 kdy: 19. 09. 2018, 11:59:41 »

piste pre koho pracujete alebo co konkretne vyvijate inak to nema zmysel . alebo sa bojite ?? ;D ;D
Dulezite je co clovek dela. Kdyz jen pises kod podle zadani, tak moc nedostanes. Kdyz si v roli konzultanta, resis i business veci, tak si muzes rict o pekne podminky.
Farmacie si dost priplati za kvalitu a maji na to prachy. Konzultanske firmy taky.
Banky zaplati jen par vyvolenym, ale jinak je to o nicem. Taky ten vetsinovej matros co tam dela je k zbliti. Ale kdyz radovejm it platej jak vedouci prodavacek v Lidlu, neni se co divit. Temahle hovnama sem si prosel a makal za par slupek. Uz nejakou dobu vim, ze kazdej vychytralec vyuzije spoustu lidi, aby si mohl jezdit domu na bmw. Jenze nemohl sem si vybirat. Za nejakou dobu sem dostal skill a exp a uz vsem temhle psychopatum kaslu na ty jejich az 60k. A auto? Davaj kdyz uz se jim danove nevyplati davat penize. Dneska na operak sezenu octavku za 7 litru bez dane. Tak co by ji nedali? Skoro zadarmo. Z vip programu za 5500 mesicne s dani. Uz se lidi vykaslete na praci za 50. Serte na to, zit se za to neda.

Petr

« Odpověď #373 kdy: 19. 09. 2018, 12:03:52 »
Takze sa  bojite a mal som v bode 1. pravdu
 moj prijem 1800eu a nerobim nic.
pred tym cca 3000 eu po 2013 menej 2500 +/-  + kazdy rok mesiac zdarma dovolenka platena ako keby som bol v praci + 2.dochodkovy pilier od zamestnavatela  20k euro uz zarobene ,  platena marodka 100% , aaj 14 dni  v roku marodka bez potvrdenia od lekara,  100% platu ked  zostanete z detmi doma-100% ak su chore (obmedzenie na dni) , muzska materska-9 mesiacov  -80% platu od zamestnavatela  + dovolenka 1 mesiac takze 10 mesiacov ;D

Fakt si  myslite ze zo svojim 100K posilnite stat a ekonomiku??  alebo ze ste bohaty))))))
0 ste
3000 eur je hovno. Sorry. Ono ale nakonec i 5k nic neresi. Nezbohatnes z toho. Tyhle podminky co pises lepsi lidi dostanou s troskou namahy, ale nic nedosazitelneho. Ekonomiku mam u zadku. Byl si za posledni rok kupovat jidlo? Inflace v jidle, phm, bydleni, sluzbach je tak 15%. Je mi fakt jedno ze nepoustim rakety do kosmu. Chci dostat za praci max.

« Odpověď #374 kdy: 19. 09. 2018, 12:34:49 »
No ak si kupujes kazdych 5 rokov novu oktavku, 10 rokov od nastupu do prace si byval v najme kym si sa k niecomu rozhybal, kazdy piatok rozbijes 100ecok v meste na chlast tak jasne ze nezbohatnes ani z 5000. Ked svoje zarobene peniaze minies rozumnejsie , otocis ich predtym ako ich rozbijes tak sa posuvas vpred celkom rychlo no chce si to trochu usporiadat priority.

Mam kamosa, ktory prisiel do Bratislavy pred 8 rokmi s 1 rupsacikom a 1000eurovym platom. Dnes ma 4 byty s frajerkou (2x 1+kk, 2x 2+kk) v hlavnom meste, z toho 3 prenajima, ma rodinu a do prace chodi kolobezkou. Vsetko legalne zarobene ziadna ciernota.  Je len o tebe aky pristup si zvolis a co spravis z peniazmi.

3000euro mesacne je taky peniaz, ze ked to budes brat 10 rokov vkuse tak musis mat minimalne 2 byty splatene ktore budes prenajimat + kupeny dom na hypoteku v ktorom budes byvat Ak ti je malo a nevies z toho vyzit tak je niekde chyba. Alebo si financne zaostaly a nerozumies principom trhu.
« Poslední změna: 19. 09. 2018, 12:37:53 od snuff1987 »