Postupné zbavení se GMailu a vlastní soukromí

jpu

Postupné zbavení se GMailu a vlastní soukromí
« kdy: 23. 12. 2018, 20:19:06 »
Co odporucate ako vhodnu alternativu k gmailu? Prekaza mi smirovanie a kontrola posty. Uvazujem nad tutanota, lavabit alebo protonmail.
S tym ide ruka v ruke prehliadanie na internete a uvazujem nad VPN. Co som tak pozeral, tak najlepsie mi vychadzaju ExpressVPN, NordVPN alebo Mullvad (ten je pod kontrolou 14 eyes). Co radite vy? Vdaka
« Poslední změna: 23. 12. 2018, 21:44:42 od Petr Krčmář »

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Postupne zbavenie sa gmailu a zvysenie sukromia/anonymity
« Odpověď #1 kdy: 23. 12. 2018, 20:27:24 »
Pokud nesifrujes vsechno tak to soukromi moc neporesis. Anonymita? Pro nejaky web budes mozna anonymni, ale pro agentury ne. Tudiz je jedno jakou pouzijes VPN.

jpu

« Odpověď #2 kdy: 23. 12. 2018, 20:32:00 »
Ach, takymto offtopicom som sa chcel vyhnut. Naco sa tu podielas so svojimi myslienkovymi pochodmi, ktore nesuvisia s tym? Pre aku agenturu? Pokial je vpn zabezpecena a nespada pod jurisdikciu napr usa, tak co asi ta agentura zisti? Proste prijmi to ako fakt a odpovedaj priamo k veci

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23. 12. 2018, 22:25:37 »
Ach, takymto offtopicom som sa chcel vyhnut. Naco sa tu podielas so svojimi myslienkovymi pochodmi, ktore nesuvisia s tym? Pre aku agenturu? Pokial je vpn zabezpecena a nespada pod jurisdikciu napr usa, tak co asi ta agentura zisti? Proste prijmi to ako fakt a odpovedaj priamo k veci
Tak jinak: to ze nejaka vpn nespada pod nejakou jurisdikci neznamena ze se ke tvym zaznamum dana jurisdikce nedostane. Treba v US identifikuji uzivatele prichazejiciho z nejake VPN v DE z nejakeho trestneho cinu. US pozada o pomoc DE, DE pozada provozovatele VPN a ten zaznamy doda, protoze evropske zakony. Tudiz pokud by jsi chtel mit vpn bez zaznamu tak idealni vlastni nebo nejako nekde mimo (coz je par statu na svete, obvykle s mizernou konektivitou). Ad e-maily: pokud nesifrujes komunikaci, tak kazdy jeden poskytovatel ma z principu pristup ke tvym datum. Cemu na tom nerozumis? Protonmail je fajn kdyz chces komunikovat sifrovane, ale minimalne dle svycarskych zakonu se ukladaji kdo komu kdy a od koho. Nesifrovane e-maily typu password reset link, akcni letak z tesca atd si precte kdokoliv u daneho poskytovatele e-mailu a je uplne fuk jestli je to gmail nebo seznam nebo hornidolniprotomail. Pokud si myslis ze spoluprace mezi ruznymi staty nefunguje, doporucuji se podivat na ruzne spravy (treba ze nekoho v NL obvini protoze US chce).

phpkral

Re:Postupné zbavení se GMailu a vlastní soukromí
« Odpověď #4 kdy: 23. 12. 2018, 22:28:35 »
Co odporucate ako vhodnu alternativu k gmailu? Prekaza mi smirovanie a kontrola posty. Uvazujem nad tutanota, lavabit alebo protonmail.
S tym ide ruka v ruke prehliadanie na internete a uvazujem nad VPN. Co som tak pozeral, tak najlepsie mi vychadzaju ExpressVPN, NordVPN alebo Mullvad (ten je pod kontrolou 14 eyes). Co radite vy? Vdaka
Radím nepoužívat internet i když proč by někdo šmíroval zrovna slováka ... .

jpu

« Odpověď #5 kdy: 23. 12. 2018, 22:34:11 »
Tak kkt1 je vidiet, ze mas velke rezervy. Su poskytovatelia vpn, ktori neukladaju logy a ani timestamps. Taky nordvpn ma sidlo v paname, expressvpn v british virgin islands, taky mullvad je povazovany za asi najlepsi. Dokonca platit sa da kryptomenou, cize vystopovat niekoho je priam nemozne.

Phpkral:
Ze su na roote niektori divni ludia som uz vedel davno. Sa mi to potvrdzuje

David

« Odpověď #6 kdy: 23. 12. 2018, 22:36:46 »
Kryptomenu si koupíte kartou, že? :) Nebo o půlnoci na hřbitově?

Telefon nebudete používat a maily si budete číst jen přes VPN, ano? To bude ohromne pohodlné.

Opravdu mi to tady přijde jako generátor nesmyslných dotazů, aby se něco řešilo.

Rikejcochcessernacochces

« Odpověď #7 kdy: 23. 12. 2018, 23:01:11 »
Kryptomenu si koupíte kartou, že? :) Nebo o půlnoci na hřbitově?
Proc by nemel uz davno vlastnit? Co je toto za argument?
Telefon nebudete používat a maily si budete číst jen přes VPN, ano? To bude ohromne pohodlné.
Zajimavy, ja napriklad s telefonem a VPN problem nevidim, osvetlis kde je? Nebo ty ses G-mrdka a play je jediny co znas, A-hA.
Opravdu mi to tady přijde jako generátor nesmyslných dotazů, aby se něco řešilo.
Naopak, toto je dotaz cloveka, co chce neco zmenit a picusove jako ty, co nemaji nic k veci picusuji.

jpu

« Odpověď #8 kdy: 23. 12. 2018, 23:03:29 »
Chapem, ze vianoce uz su predodvermi, ale ze uz su niektori v nejakom deliriu a nechapu, to som prekvapeny. Tak este raz k mojej otazke: alternativa k gmailu a vhodna vpn?

Tomáš Pokroný

« Odpověď #9 kdy: 23. 12. 2018, 23:12:25 »
Anonymita a soukromí jsou dvě rozdílné věci.

jpu

« Odpověď #10 kdy: 23. 12. 2018, 23:21:47 »
Anonymitou si mozem chranit sukromie. Nejaky rozdiel v tom nevidim. Alternativa k gmailu znamena nesmirovanie a necitanie mailov za ucelom reklamy a roznych dalsich veci. Vpn znamena, ze ISP netusi co robim, co prezeram. Takisto mozem pristupit na sluzby, ktore nie su dostupne na slovensku (vid netflix)

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 23. 12. 2018, 23:33:36 »
Co odporucate ako vhodnu alternativu k gmailu? Prekaza mi smirovanie a kontrola posty.

Raspberry Pi hozené doma v koutě a PGP pro end to end šifrování mailů.

Tomáš Pokroný

« Odpověď #12 kdy: 24. 12. 2018, 00:01:07 »
Co odporucate ako vhodnu alternativu k gmailu? Prekaza mi smirovanie a kontrola posty.

Raspberry Pi hozené doma v koutě a PGP pro end to end šifrování mailů.

Pi si nechám na stole, bylo a je určeno pro výuku informatiky. Za typ na PGP děkuji.

tralala

« Odpověď #13 kdy: 24. 12. 2018, 00:27:18 »
ja si platim za protonmail, existuje od protonu aj protonvpn a tu mam tiez.

co bol black friday tak mali 50% zlavu na dva roky tak som to kupil a mam pokoj. vpnka funguje ako na notebooku tak aj na mobile.

ked nemas basic ale platis si za to (neviem z hlavy ako sa ten program vola) tak mas tusim 5 devices kde mozes sifrovat cez vpn sucasne.

tiez sa zbavujem gmailu ale trva to nejaky cas, postupne odklanam vsetko ... s protonom som spoko

tralala

« Odpověď #14 kdy: 24. 12. 2018, 00:32:07 »
innak by som dodal ze brave browser a duckduckgo :D a vsetky osobne data na pc na sifrovanom disku v sifrovanom oddieli vo veracrypte hlavne to zalohuj.

potom mam dve identicke kopie tails na usbcku a tam mam ten veracrypt zazalohovany dvojmo a to mam vsetko doma v trezore.

(bez srandy)