Java je nejhorší jazyk, jaký kdy byl stvořen

koZel

Java je nejhorší jazyk, jaký kdy byl stvořen
« kdy: 31. 01. 2016, 11:01:21 »
Asi jsem rozmazlený z Qt, ale to co zažívám v Javě, z toho mě chytá amok. V tomto programovcím jazyce, NEJDE napsat pěkný kód. Připadám si v tom jak v C++ bez Boost nebo Qt, jen s tím rozdílem, že v C++ jedou ty aplikace alespoň svižně.

1. V Javě chybí eventy. Je neuvěřítelné, že je tu už přes 15 let a pořád nemá přimou implementaci eventů.
2. To co se dělá v Javě, není ani náhodou OOP, to je bastl mezi OOP a procedurálním programováním.
3. Java je multiplatformní v tomto smylu: na všech platformách běží stejný shit.
4. Protože jazyk je shit, nativní knihovny Javy jsou shit taky, a knihovny komunitní tento shit opisují.

Jak tohle může být nejpoužívánější jazyk na světě, to mi není jasné. Je velice smutné, že takový bastl má tak širokou komunitu a tolik knihoven, kdežto pro kvalitní programovací jazyky jako je C++ je problém sehnat i dobrou knihovnu na vykreslování grafů. Je taky smutné, že tento bastl jménem Java přihrává do kapsy microsoftímu .NET. Dneska studenti, jenom co zažijí Javu a poté .NET, se na Javu z vysoka vykašlou, protože hned vidí, jaký shit to je, a microsoft tím získává na popularitě.

Re:Java je nejhorší jazyk, jaký kdy byl stvořen
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2016, 11:13:24 »
"kdežto kvalitní programovací jazyky jako je C++"

Tak urcite.

Vitekpin nepr

« Odpověď #2 kdy: 31. 01. 2016, 12:03:32 »
+1 naprosto souhlasim, jsem rad ze si to nemyslím sám :-D

3xc

« Odpověď #3 kdy: 31. 01. 2016, 12:26:56 »
Citace
Jak tohle může být nejpoužívánější jazyk na světě, to mi není jasné.
Java sa vo veľkom využíva v Enterprise svete, preto je veľmi používaná. Enterprise svet nemá na výber a hw nároky ho nezaujímajú. .Net používať nemôže preto lebo je to len MS technológia.

Kit

« Odpověď #4 kdy: 31. 01. 2016, 13:03:46 »
Asi jsem rozmazlený z Qt, ale to co zažívám v Javě, z toho mě chytá amok.

Tohle vypadá jako dobrý začátek blogového zápisku. Nechceš si nějaký blog založit?

koZel

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2016, 13:06:46 »
Asi jsem rozmazlený z Qt, ale to co zažívám v Javě, z toho mě chytá amok.

Tohle vypadá jako dobrý začátek blogového zápisku. Nechceš si nějaký blog založit?

nechci, mě to totiž připadá jako dobrý začátek diskuze, nikoliv blogu, ale děkuji za optání, je to od tebe laskavé.

bc.jan

« Odpověď #6 kdy: 31. 01. 2016, 13:07:38 »
Enterprise svet nemá na výber a hw nároky ho nezaujímajú.

Pokud chce to nejlepší, tak opravdu na výběr nemá. Ale proč by ho nezajímal HW? Má snad Java nějaký problém s výkonem oproti jiným, i když slabším jazykům?

Stroustrup

« Odpověď #7 kdy: 31. 01. 2016, 13:33:21 »
C++ a kvalitní? Dobrý vtip  ;D ;D ;D

« Odpověď #8 kdy: 31. 01. 2016, 13:38:43 »
JAVA aplikace obvykle vývojáři mají rádi a administrátoři je spíš nenávidí. Třeba alokace paměti je zábavná věc :-)
Pamatuju si, jak jsem viděl aplikaci v C++ (zabírala nevím 200kb ani ne) pak se někdo rozhodnul to přepsat do JAVY.
Výsledek byl naprosto stejný - jen s tím rozdílem, že to zabíralo strašný megabajty, žralo přes giga ram a spadlo to úplně stejně jako ta C++ verze :D (důvod proč jsem to zkoušel, jestli to nebude lepší). Latence naprosto otřesný z milisekund bylo mnoho sekund.

Lezou z toho monolitický příšernosti a dneska je určitě lepší propojovat menší (triviální) systémy přes API do jednoho celku.
Pokud to ale funguje - někdo v tom dobře umí a nepřehání se to - proč ne. Takový bash, perl, ruby jsou taky docela hnusný, ale na drobnosti fajn ne?
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 31. 01. 2016, 13:44:21 »
Takový bash, perl, ruby jsou taky docela hnusný, ale na drobnosti fajn ne?

To jako doporucujete Javu na drobnosti? To by ty drobnosti pekne nabobtnaly.

Kit

« Odpověď #10 kdy: 31. 01. 2016, 14:01:14 »
Pamatuju si, jak jsem viděl aplikaci v C++ (zabírala nevím 200kb ani ne) pak se někdo rozhodnul to přepsat do JAVY...

Takhle dopadne spousta podobných pokusů. To nejde jen "přepsat do Javy". Tu aplikaci je nutné přepsat ve stylu OOP, tzn. totálně překopat. Jinak se z ní stane děsivý moloch.

davkol

« Odpověď #11 kdy: 31. 01. 2016, 14:19:34 »
Tady někdo neviděl starý Basic, PHP nebo JavaScript.

davkol

« Odpověď #12 kdy: 31. 01. 2016, 14:20:15 »
Nebo COBOL.

bc.jan

« Odpověď #13 kdy: 31. 01. 2016, 14:26:01 »
Fascinuje mě, jak už 15 let čtu pořád to stejné. Java je špatná, je pomalá a vlastně ani není přenositelná. Vždy mi bylo záhadou, kam na to ostatní chodí, ale evidentně se z toho stala už nějaká dlouhodobá móda :D Ale pokud je pořád nejpopulárnější na světě, fakt to nikomu nepřijde divné, že mu třeba jen něco uniklo?

Paměťové nároky jsou také nesmysl. Pokud použiju podobné algoritmy a datové struktury, tak desetinásobek z toho nikdy nedostanu.

Radovan.

« Odpověď #14 kdy: 31. 01. 2016, 14:33:02 »
Tady někdo neviděl starý Basic, PHP nebo JavaScript.

To záleží jak který. Sinclair BASIC je skvěle vymyšlený, a to co dokázal BBC BASIC na osmibitovém Acornu bylo úplně nepředstavitelné - letecký simulátor bežící tak rychle, že nikdo nevěřil že to není zkompilované, místo číslování řádků úplně normální struktury...

Jenže nejrozšířenější byl zkriplený Micro$hit. Ale viděl jsem program z NASA řídící robota na svařování těles raket v ochranné atmosféře, a ten byl napsaný v GW-Basicu!