Asi jsem rozmazlený z Qt, ale to co zažívám v Javě, z toho mě chytá amok. V tomto programovcím jazyce, NEJDE napsat pěkný kód. Připadám si v tom jak v C++ bez Boost nebo Qt, jen s tím rozdílem, že v C++ jedou ty aplikace alespoň svižně.
1. V Javě chybí eventy. Je neuvěřítelné, že je tu už přes 15 let a pořád nemá přimou implementaci eventů.
2. To co se dělá v Javě, není ani náhodou OOP, to je bastl mezi OOP a procedurálním programováním.
3. Java je multiplatformní v tomto smylu: na všech platformách běží stejný shit.
4. Protože jazyk je shit, nativní knihovny Javy jsou shit taky, a knihovny komunitní tento shit opisují.
Jak tohle může být nejpoužívánější jazyk na světě, to mi není jasné. Je velice smutné, že takový bastl má tak širokou komunitu a tolik knihoven, kdežto pro kvalitní programovací jazyky jako je C++ je problém sehnat i dobrou knihovnu na vykreslování grafů. Je taky smutné, že tento bastl jménem Java přihrává do kapsy microsoftímu .NET. Dneska studenti, jenom co zažijí Javu a poté .NET, se na Javu z vysoka vykašlou, protože hned vidí, jaký shit to je, a microsoft tím získává na popularitě.