Java je nejhorší jazyk, jaký kdy byl stvořen

Lol Phirae

Re:Java je nejhorší jazyk, jaký kdy byl stvořen
« Odpověď #15 kdy: 31. 01. 2016, 14:39:11 »
To jako doporucujete Javu na drobnosti?

Supr nápad...  ;D ::)

Kit

« Odpověď #16 kdy: 31. 01. 2016, 14:45:42 »
Fascinuje mě, jak už 15 let čtu pořád to stejné. Java je špatná, je pomalá a vlastně ani není přenositelná. Vždy mi bylo záhadou, kam na to ostatní chodí, ale evidentně se z toho stala už nějaká dlouhodobá móda :D Ale pokud je pořád nejpopulárnější na světě, fakt to nikomu nepřijde divné, že mu třeba jen něco uniklo?

Paměťové nároky jsou také nesmysl. Pokud použiju podobné algoritmy a datové struktury, tak desetinásobek z toho nikdy nedostanu.

Tohle obvykle píší lidé, kteří Javu a OOP nepochopili. Programy (zdrojáky) jsou v Javě výrazně kratší a přehlednější, než třeba v C++. Proto se také mnohem lépe udržují. Pokud však někdo otrocky přepíše program z C++ do Javy, vznikne z toho moloch. Podobně dopadne, když dlouholetý vývojář v C++ přesedlá na Javu. Na objektové myšlení se nedá přeučit ze dne na den.

Kit

« Odpověď #17 kdy: 31. 01. 2016, 14:52:13 »
To jako doporucujete Javu na drobnosti?

Supr nápad...  ;D ::)

Napsal jsem si v Javě plugin do Vimu - potřeboval jsem našeptávač a reflexi pro Javu, což by se v jiném jazyce dělalo poněkud obtížně. Švihá to docela pěkně - odezva do 0,2 s od spuštění, což mi vyhovuje.

čumil

« Odpověď #18 kdy: 31. 01. 2016, 15:47:37 »
Zase další flejm na téma Java a {jeden z mnoha milionů jazyků}. Zastánci Javy maj kecy jak uhrovatý kokoti ze SŠ, zastánci {jeden z mnoha milionů jazyků} jim ve sračkách zdatně sekundují a ve výsledku vyhrává ten s největším talentem pro překrucování faktů. Fakt, ne díky. Každý jazyk má vlastní pole působnosti. Java je v plno situacích osina v zadeki, jakýkoli jiný jazyk je taky v plno situacích osina v zadeki. Porovnávat jazyky má smysl pouze v okamžiku kdy oba jazyky cílí na stejné problémy. Porovnávat C++ a Javu je blbost. Stejně jako trollit moudrosti o pochopení OOP a přitom mluvit o Javě/C++/whatever krom smalltalku (a možné i některých derivátů LISPu) ...

perceptron

« Odpověď #19 kdy: 31. 01. 2016, 16:05:33 »
spadol na vas androidovy mobil?

Citace
1. V Javě chybí eventy. Je neuvěřítelné, že je tu už přes 15 let a pořád nemá přimou implementaci eventů.
co rozumiete pod "eventami"?

Citace
2. To co se dělá v Javě, není ani náhodou OOP, to je bastl mezi OOP a procedurálním programováním.
vsak robite v c++, v com to mate viac OOPovitejsie?

Kit

« Odpověď #20 kdy: 31. 01. 2016, 16:35:45 »
Citace
2. To co se dělá v Javě, není ani náhodou OOP, to je bastl mezi OOP a procedurálním programováním.

S tím musím souhlasit. Java je v tom však nevinně - mohou za to programátoři, kteří nepochopili principy OOP. Všude plno getterů, setterů, predikátů, ale chování uvnitř objektů jim často chybí. Prostě z toho udělali "lepší strukturované programování".

čumil

« Odpověď #21 kdy: 31. 01. 2016, 17:32:32 »
Citace

S tím musím souhlasit. Java je v tom však nevinně - mohou za to programátoři, kteří nepochopili principy OOP. Všude plno getterů, setterů, predikátů, ale chování uvnitř objektů jim často chybí. Prostě z toho udělali "lepší strukturované programování".
Upřímně, programátoři jsou nevinní. Žádný dnešní OOP jazyky nepodporují OOP v originálním slova smyslu ale pouze takovou parodii na OOP která je z většiny procedurální.

čumil

« Odpověď #22 kdy: 31. 01. 2016, 17:33:45 »
To rozmazlení z QT chápu, signáli jsou opravdu něco, co se začíná hodně podobat tomu, co mělo být OOP originálně.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 31. 01. 2016, 17:45:13 »
Asi jsem rozmazlený z Qt, ale to co zažívám v Javě, z toho mě chytá amok. V tomto programovcím jazyce, NEJDE napsat pěkný kód. Připadám si v tom jak v C++ bez Boost nebo Qt, jen s tím rozdílem, že v C++ jedou ty aplikace alespoň svižně.

1. V Javě chybí eventy. Je neuvěřítelné, že je tu už přes 15 let a pořád nemá přimou implementaci eventů.
3. Java je multiplatformní v tomto smylu: na všech platformách běží stejný shit.
4. Protože jazyk je shit, nativní knihovny Javy jsou shit taky, a knihovny komunitní tento shit opisují.

Jak tohle může být nejpoužívánější jazyk na světě, to mi není jasné. Je velice smutné, že takový bastl má tak širokou komunitu a tolik knihoven, kdežto pro kvalitní programovací jazyky jako je C++ je problém sehnat i dobrou knihovnu na vykreslování grafů. Je taky smutné, že tento bastl jménem Java přihrává do kapsy microsoftímu .NET. Dneska studenti, jenom co zažijí Javu a poté .NET, se na Javu z vysoka vykašlou, protože hned vidí, jaký shit to je, a microsoft tím získává na popularitě.
Jsou i horší jazyky. Java jako jazyk (syntax) je akorát trochu ukecaná a VM zase trochu nenažraná. Dohromady takový slabší průměr. Za rozšíření poděkujme "kompetentním" IT manažerům.

Inkvizitor

« Odpověď #24 kdy: 31. 01. 2016, 18:17:49 »
Jsou i horší jazyky. Java jako jazyk (syntax) je akorát trochu ukecaná a VM zase trochu nenažraná. Dohromady takový slabší průměr. Za rozšíření poděkujme "kompetentním" IT manažerům.

V době, kdy se ve větším měřítku začala prosazovat Java, jsem pracoval jako programátor v C++ (hlavně pod Windows) a viděl jsem, co jsou v tomto jazyce byli leckteří poměrně chytří lidé schopni udělat, jak vypadaly knihovny a multiplatformní podpora pro C++. K tomu příšerně dlouhá kompilace, kterou ve Visual C++ naštěstí vylepšovaly předkompilované hlavičkové soubory. Java v té době vypadala jako dost dobrý nápad, stála za ním poměrně silná firma a že se prosadila, jak se prosadila, podle mě znamená, že ostatní možnosti holt byly horší.

Že v Sunu padlo několik skutečně pitomých rozhodnutí (nepodpora generik a přetěžování operátorů, například), na věci nic nemění.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 31. 01. 2016, 18:26:38 »

V době, kdy se ve větším měřítku začala prosazovat Java, jsem pracoval jako programátor v C++ (hlavně pod Windows) a viděl jsem, co jsou v tomto jazyce byli leckteří poměrně chytří lidé schopni udělat, jak vypadaly knihovny a multiplatformní podpora pro C++. K tomu příšerně dlouhá kompilace, kterou ve Visual C++ naštěstí vylepšovaly předkompilované hlavičkové soubory. Java v té době vypadala jako dost dobrý nápad, stála za ním poměrně silná firma a že se prosadila, jak se prosadila, podle mě znamená, že ostatní možnosti holt byly horší.

Že v Sunu padlo několik skutečně pitomých rozhodnutí (nepodpora generik a přetěžování operátorů, například), na věci nic nemění.
Jistě, v historickém kontextu je to pochopitelné. Já měl na mysli nedávnou dobu, cca. od 2010. A když už se o tom bavíme, tak v dnešní době by mohly C++ i Javu začít vytlačovat jazyky jako Go a Swift. Minimálně startupy už s tím začínají.

perceptron

« Odpověď #26 kdy: 31. 01. 2016, 18:32:23 »
java vyhrala a brzdila sa na backward kompatibilite

generika dosli az 2005 a to bez reifikacie (lebo nigdo nemal gule urobit kolekcie 2.0)

lambdy dosli az 2014 aj to je take nemastne neslane (lebo sa x rokov hadali)

na druhej strane je to zatial jedina platforma s a) jobmi b) gc c) toolingom (eheheh c++ ide) d) na linuxe

startupy si idu javascript na backende a to je teprv mnamka

brekeke

« Odpověď #27 kdy: 31. 01. 2016, 18:43:46 »
Aj ked sa startupy snazia byt progresivne tak vzdy to je viac menej na jedno kopyto. Spring do Tomcatu a nejaky messaging ktory to zlepi dokopy. Na frontendoch neviem co momentalne fici lebo sa v tom nepohybujem.

Ja si pod pojmom _progresivny_ startup predstavujem technologie ako napr. vert.x / scala. Cuduj sa svete, ta Scala stale nie je v startupoch bezna pretoze ti ludia to bud kodia Java stylom alebo to nejako naprasia a neda sa to udrzovat.

Cim vacsi projekt v Jave tym sa to horsie udrzuje a postupom casu sa v tom proste nikto nevyzna. Najma ked sa musia splnit nejake biznis plany - vtedy sa velmi rado siahne na Javu kedy jej faktor zlepenectva a generovania kodu za jednotku casu predbehne vacsinu jazykov.

« Odpověď #28 kdy: 31. 01. 2016, 19:00:05 »
nevim co si predstavujete pod pojmem progresivni startup, ale jako zakaznikovi je mi prakticky burt v cem je to napsane. resim jak to funguje, jake to ma UX. cim je to pohanene je mi zadele
Děkuji za možnost editace příspěvku.