Dejte šanci *BSD

LKG

Re: Dejte šanci *BSD
« Odpověď #15 kdy: 20. 10. 2011, 14:14:01 »
Bibble funguje.

Stačilo stáhnout, rozbalit RPM, přidat jednu cestu s knihovnami a spustit.

pepazdepa

« Odpověď #16 kdy: 20. 10. 2011, 19:30:48 »
já dám FreeBSD šanci na železe, až se bude umět nainstalovat na logický diskový oddíl, jako třeba OpenBSD :)

nesleduji toto moc, ale myslim, ze OpenBSD uz jde instalovat do logickeho oddilu, patrne to bude ve FAQ.

Přejdi na GPT a máš po starostech.

myslim, ze openbsd nepodporuje bootovani z GPT.

mithril

« Odpověď #17 kdy: 20. 10. 2011, 20:22:15 »
Kdysi jsem Free/NetBSD zkoušel a některý věci mi přišly lepší/dotaženější než v Linuxu, ale odradila mě naopak "slabá" podpora ACPI.
Jak je to u aktuálních verzí ? Už umí ACPI S4, tj. uspávání na disk ?

m

« Odpověď #18 kdy: 20. 10. 2011, 20:40:37 »
já dám FreeBSD šanci na železe, až se bude umět nainstalovat na logický diskový oddíl, jako třeba OpenBSD :)

nesleduji toto moc, ale myslim, ze OpenBSD uz jde instalovat do logickeho oddilu, patrne to bude ve FAQ.

Přejdi na GPT a máš po starostech.

myslim, ze openbsd nepodporuje bootovani z GPT.

dík za info. OpenBSD mi z logické partišny normálně běhá, jak jsem se snažil v otázce naznačit. domníval jsem se, že vlákno je o FreeBSD - ten dojem se snažil vyvolat ten trapný rootí "boxík" vpravo nahoře.

Hulka

« Odpověď #19 kdy: 20. 10. 2011, 20:45:27 »
Já jsem chtěl FreeBSD rovněž dát šanci ale trápil mě zřejmě zatím nepřekonatelný problém. Tím jest wifi karta BCM4315 rev 01 u mého NB HP6730s. Nicméně i tak nemám na hraní už tolik času jako dřív, takže se pčece jenom spokojím s windows. FreeBSD je prostě víc na servery než na desktop.

pepazdepa

« Odpověď #20 kdy: 21. 10. 2011, 09:00:09 »
Já jsem chtěl FreeBSD rovněž dát šanci ale trápil mě zřejmě zatím nepřekonatelný problém. Tím jest wifi karta BCM4315 rev 01 u mého NB HP6730s. Nicméně i tak nemám na hraní už tolik času jako dřív, takže se pčece jenom spokojím s windows. FreeBSD je prostě víc na servery než na desktop.

Broadcom, co vis rict...

pepazdepa

« Odpověď #21 kdy: 21. 10. 2011, 09:00:35 »
s/vis/vic :DDD

ilja

« Odpověď #22 kdy: 28. 10. 2011, 10:42:06 »
BSD je filozofia. BSD je fajn. Kazdy OS ma svoje +- a obmedzenia, ako zivot sam. proste sa s tym treba naucit zit.Ja mam FreeBSD na desktope a serveri uz cca 10 rokov, postupne sa to zlepsuje. Ale pouzivam aj Debian, a nemozem nan povedat nic zle.
A s tym vyberom HW je to pravda. Na FBSD serveri sa doklikate aj k zoznamu HW ktory bezpecne ide na plny vykon. /to je snad to obmedzenie - clovek si nekupi hned co mu pride na mysel/.
Poskusal som aj NetBSD, OpenBSD, PC-BSD a DragonflyBSD. Je to proste ine zakutie vesmiru-).
FreeBSD = PC-BSD...... :-)