Jaký switch do home racku

pavelc

Jaký switch do home racku
« kdy: 06. 06. 2015, 20:08:05 »
Zdravím,

mám domácí rack 19'' (12U), kde jsem měl pasivně chlazený switch ZyXel GS1100-24.
Bohužel se mi po 3 letech odporoučel, v racku je teplo a tak se asi pasivně neuchladil.
Budu tedy shánět nový, v cenové relaci 2-3tis. Tentokrát asi vezmu aktivně chlazený.

Požadavky: formát 19'', 1U, hloubka do 27cm, alespoň 16x RJ-45 1000BaseT.
Když bude managed, je to příjemné, ale není podmínkou.

Máte nějaký tip? Nový nebo repas?

RDa

• 2 783
    • Zobrazit profil
Re:Jaký switch do home racku
« Odpověď #1 kdy: 06. 06. 2015, 21:14:04 »
Muzu nabidnout SMC 8126L2, (26x1G+4xSFP, managed)  (cca 6 tis podle eBaye), provozovano s 12cm vetrakem a bez vrchniho deklu (cca 1.5U) v domacim racku. Lze uvest do puvodniho stavu, takze integrovane vetraky jsou zcela nove a nejete - ale mam radeji vetsi ticho.

pavelc

« Odpověď #2 kdy: 06. 06. 2015, 22:07:29 »
Díky za nabídku, hluk mě netrápí, protože rack je ve spíži a není slyšet. Zítra na to mrknu...

Trident

« Odpověď #3 kdy: 07. 06. 2015, 09:45:53 »
Díky za nabídku, hluk mě netrápí, protože rack je ve spíži a není slyšet. Zítra na to mrknu...
Co ti tam jeste bezi?
No asi v te spizi nemas idealni prostrdi kdyz se ti tam ten predchozi switch upekl. Vetraky na switchi tomu nepomuzou. K chlazeni nestaci pouha cirkulace vzduchu. Kdyz uz ti v racku switch teply vzduch nasaje, projde jim, ohreje se a po chvilce lehce ochlazeny ale stale dost teply vzduch nasaje znovu co asi cekas? Kam se to teplo ma vyztracet? Jaka je cirkulace mezi spizi a zbytkem prostredi? Jak mas resene leto?

Klimu asi nechces ale co tam takhle pridelat ventilaci mezi spizi a vnejsim prostredim? Staci vetsi pomalubezny vetrak+mrizka na dverich. To jsou zaklady vytapeni,vzduchotechniky a klimatizace...

pavelc

« Odpověď #4 kdy: 07. 06. 2015, 11:40:49 »
Je tam toho víc: mini-ITX server, UPS Eaton, Routerboard, wifi AP a pár dalších blbostí.
Teplota v racku je do 40°. Spíž má dvě větrací šachty ven- dole a nahoře.
Ano chlazení nemám úlně pořešené. Ale když je venkovní teplota 25°, težko něco chadit bez klimatizace.

ondro

« Odpověď #5 kdy: 07. 06. 2015, 15:59:06 »
Ten pokazeny Zyxel si zahodil?
Tipujem, ze tam budu pokazene len kondenzatory. Trosku sikovny elektrotechnik ti ich vymeni a ak tam da kvalitne, tak pojde vecnost.(skoda ze som z vychodneho Slovenska, hned by som sa ti nanho pozrel).
Mam 16-portovu verziu a v napajacej casti su pouzite smejd kondenzatory. Ten moj je v racku s dobrym chladenim, tak cakam, ze nieco vydrzi.

p.s nieje este v zaruke? Tieto switche maju tusim 5-rocnu zaruku.

pavelc

« Odpověď #6 kdy: 07. 06. 2015, 17:49:38 »
Ten pokazeny Zyxel si zahodil?
Tipujem, ze tam budu pokazene len kondenzatory. Trosku sikovny elektrotechnik ti ich vymeni a ak tam da kvalitne, tak pojde vecnost.(skoda ze som z vychodneho Slovenska, hned by som sa ti nanho pozrel).
Mam 16-portovu verziu a v napajacej casti su pouzite smejd kondenzatory. Ten moj je v racku s dobrym chladenim, tak cakam, ze nieco vydrzi.

p.s nieje este v zaruke? Tieto switche maju tusim 5-rocnu zaruku.
Switch je ještě v racku, power dioda svítí, ale to je vše.
Doklad mám, zjistím, jestli má prodlouženou záruku. Jo kondíky by to mohly být, pájku mám, ale jsem v pájení lama....

Logik

• 1 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 07. 06. 2015, 18:34:35 »
Pájení se neboj, je to trivka :-)

pavelc

« Odpověď #8 kdy: 07. 06. 2015, 18:49:28 »
Umím přepalovat cín a vytvářet studené spoje, jóó mi jde ::)

M.

« Odpověď #9 kdy: 07. 06. 2015, 19:00:27 »
ZyXel GS1100-24 prodaný po 1.9.2013 mají doživotní záruku (definovanou jako 5 let od ukončení prodeje v EU). Prodané před tímto datem asi kalsických 24 měsíců. Takže pro jistotu bych se zeptalna servisní lince Zyxelu, kde ti dle sériového čísla řeknou.

pavelc

« Odpověď #10 kdy: 07. 06. 2015, 19:04:47 »
ZyXel GS1100-24 prodaný po 1.9.2013 mají doživotní záruku (definovanou jako 5 let od ukončení prodeje v EU). Prodané před tímto datem asi kalsických 24 měsíců. Takže pro jistotu bych se zeptalna servisní lince Zyxelu, kde ti dle sériového čísla řeknou.
Kupoval jsem 2012, takže pešek. Ale zkusím to...

Kit

« Odpověď #11 kdy: 07. 06. 2015, 20:02:21 »
Umím přepalovat cín a vytvářet studené spoje, jóó mi jde ::)

Nesmíš ho nabírat na páječku, ale dávat ho přímo na pájené místo.

« Odpověď #12 kdy: 07. 06. 2015, 20:22:19 »
Ani já bych neřešil switch s větrákem, to fakt ničemu nepomůže. Racky mají zpravidla odmontovávací plechy nahoře a dole. Postav rack na dvě cihly, odmontuj plech a nahoře a dole a nech tam komínovým efektem proudit vzduch. Případně doplň větráček. Těch 40 předpokládám není v celý spíži. Switch kup pro domácí použití celkem jakejkoliv a za ušetřený peníze kup něco přítelkyni/manželce :)

« Odpověď #13 kdy: 07. 06. 2015, 20:27:19 »
No a pokud nemá rack otvory, tak si puč flexu a udělej je tam :) Nebo prostě nezavírej dvířka...

Tomxoxoxo

« Odpověď #14 kdy: 07. 06. 2015, 21:25:30 »
to je Triton podle fotek, ty obyc maji jen vylamovaci otvory na kabely...udelal bych to tak ze bych tam udelal dole diru do ni pomalej vetrak a pres filtr nasavat vzduch a vic bych se s tim neparal pokud by byla teplota okolo 35°

jeste ze jsem minimalista mam 10" a teplou vyssi o 3° vyssi nez okoli  ;)