Jaký switch do home racku

pavelc

Re:Jaký switch do home racku
« Odpověď #15 kdy: 07. 06. 2015, 21:36:07 »
to je Triton podle fotek, ty obyc maji jen vylamovaci otvory na kabely...udelal bych to tak ze bych tam udelal dole diru do ni pomalej vetrak a pres filtr nasavat vzduch a vic bych se s tim neparal pokud by byla teplota okolo 35°

jeste ze jsem minimalista mam 10" a teplou vyssi o 3° vyssi nez okoli  ;)
Ano je to Triton, dolním vylamovacím otvorem vedou kabely, horní je k dispozici. Mohu do něj dát např. 3x 80mm větrák, které budou vyfukovat ven  a napajet je z PSE panelu.

Manipulace s rackem je téměř nemožná vzhedem ke kabeláži zezadu a poličkám.

pavelc

« Odpověď #16 kdy: 07. 06. 2015, 21:39:07 »
No a pokud nemá rack otvory, tak si puč flexu a udělej je tam :) Nebo prostě nezavírej dvířka...
Flexu mám, ale bojím se jí. Prstů mám jen deset!  :-\

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 08. 06. 2015, 08:37:27 »
Ty nálepky na tom racku jsou fakt sexy a ten analogovej voltmetr je prostě bomba :-) Hele, 40 stupňů neni zase tak strašný, na větráky bych se vykašlal, jestli není už vylomenej, tak vylom i horní otvor na kabely, zkus rack malinko přeskládat, ať máš nad i pod switchem aspoň kousek místa a mělo by to stačit. Ono stejně, pokud tam nemáš prachový filtry, tak ty malý větráčky ve switchi za chvilku odepíšeš. Jinak i když mě někteří možná ukamenují, ale v této cenové relaci bych šel do TP-LINKu, mám s nima dobrý zkušenosti, desítky kusů, některý i venku v plastových bednách na slunci, nepamatuju si na žádnej, kterej by odešel. Malý plastový 8-porty jo, těch odešlo dost, ale rackovej fakt žádnej. Za ty prachy můžeš mít nějaký 16ti portový gigo,což by ti mělo stačit, jak se koukám na počet zapojených portů, případně nějakej 100m, ale nastavitelnej (jestli potřebuješ vlany a podobný fičury)

fahacz

« Odpověď #18 kdy: 08. 06. 2015, 08:55:36 »
Co něco malého?
Např. ECS4210-12T , cenově se vlezete do rozpočtu a má to full mgmt, vcelku zdařilý.

http://www.proficomms.cz/edge-core-ecs4210-12t-gigabit-ethernet-12-port-l2-switch/d-73734/

« Odpověď #19 kdy: 08. 06. 2015, 19:22:01 »
Souhlasím s Tuxikem.

pavelc

« Odpověď #20 kdy: 13. 06. 2015, 17:49:55 »
Rozhodl jsem se demontovat celou zadní stěnu racku, protože tam byla zbytečná a bránila vstupu vzduchu do racku.
Proto jsem musel rack úplně odstrojit, vyndat a při té příležitosti jsem vylepšil cable management za rackem.

Nebylo to jednoduché-ve spíži je málo prostoru, police s potravinama nad tím atd.. Docela makačka, ale výsledek se dostavil-do racku se lépe dostává vzduch zezadu, v kabelech již není guláš a teplota znatelně poklesla.

Jo a switch to vyhrál Netgear ProSafe GS108Tv2.