Příležitost v IT pro holku

Re:Příležitost v IT pro holku
« Odpověď #150 kdy: 29. 12. 2017, 15:12:15 »
Jiste, nic. Akorat ten kontext, tedy to, na co reaguji.

To, na co reaguješ je nepodstatné. Nějaký kontext smysl dával, nějaký ne. Jde o to, že ty jsi záměrně rozvíjel bullshit diskuzi. Reagoval jsi tak i na můj komentář se sukýnkou, který rady obsahoval. Z toho pak vznikly ty kilty a tvůj další hnůj, který jsi už jen kupil na ten, co jsi nakydal na začátku. A pak nám tu sám vyčítáš, že neumíme poradit.

Jinak jsem dojat az k slzam, kdyz zrovna ty mluvis o urazkach. Doporucuji si projit diskusi od tveho prvniho prispevku a znovu si precist vse, co jsi napsal.

Ano, přečetl jsem si znovu vše, co jsem napsal já a co ty. Když se z každého jednoho mého příspěvku umažou nadávky (které tam ale patří), informační obsah zůstane. Když se z tvých příspěvků smažou nadávky a urážky, zbyde maximálně tak interpunkce :D

Coz jsi ponekud zjednodusil, ze.

Co to zase kecáš??? Máš tam celou citaci. To, na co narážím je 1 - slovy JEDNA - rádoby-informační věta. Těmi dvěma výrazy jsem jen jinak napsal to, co jsi napsal ty - bez zjednodušení ani překrucování!!! Nauč se číst, prosím, když už ti ta argumentace vůbec nejde...

Shogun

« Odpověď #151 kdy: 29. 12. 2017, 15:16:45 »
Jen bych chtěl něco doplnit, dosud to tady nikdo nezmínil.

To že se načíš jazyk je zhruba 1% všeho co se jako programátor musíš naučit. To hlavní je, překvapivě, programovat.
To znamená. Umět vidět do systémů, navrhovat je, vizualizovat si je v hlavě, chápat jak na sebe klást vrstvy abstrakce tak, aby ti to pomoho místo aby ses v nich zamotala jako do pavoučí sítě.
Vidět krásu a eleganci v systémech tak, jako vidí sochař krásu v sochách.

Programování je kombinace umění a filozofie.

Nejde říct: načil jsem se jazyk C, chci pozici C programátora. Je to jako říct: naučil jsem se základní aritmetiku, chci na pozici experimentálního fyzika.

Všechno má svůj čas.

V IT se dříve hledělo jen na schopnosti, ne na to jestli máš prsa, popřípadě jak moc velký. Ale to se díky feministkám mění a plno žen je přijato i když na to prostě nemají. A jak si jistě umíš představit, přesně todle skutečné programátory strašně sere protože jim to plive na veškerou jejich snahu a oběti které oboru přinesli.
Doufám že už chápeš proč se strhnul na tvůj nevinně hloupoučký dotaz takový shitstorm. Nejde vůbec o tebe. Nemusíš si to brát osobně.

sochař

« Odpověď #152 kdy: 29. 12. 2017, 19:15:18 »

+1

Stejně jako sport potřebuje léta tréninku, tak je to i s vývojem. Bohužel bez talentu to člověk daleko nedotáhne, ale může dělat třeba weby. Každopádně dnes se to trochu zvrhlo, že se nabírají lidi podle znalostí. Co je to za nesmysl? Uměním je to proto, že člověk vidí věci prostě jinak a daleko více efektivně. Znalosti tam nejsou vůbec podstatné, to se naučí kdokoli.

Možná by stálo za to udělat nějakou osvětu, že dnešní vývojáři jsou z 90 % jen lopaty a nechápou vůbec podstatu.

jpu

« Odpověď #153 kdy: 29. 12. 2017, 19:30:40 »
Co to tu zas splietate za nezmysly? A podla coho sa maju naberat ludia, ak nie podla skusenosti? Len vdaka talentu nebudem ovladat DB, programovanie a kopa dalsich veci. Ty zasrane kecy o nejakych lopatach, nakolko to vacsinou pouzivaju taki ludia, ktori su frustrovani, vacsinou nic nevedia a pridu si tu honit ego. Chod na pohovor a povedz ze mas talent. Bezpochyby by si sa mal zapracovat do projektu v ramci jedneho dna a na druhy den produkovat uz vysledky, ty talente debile

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #154 kdy: 29. 12. 2017, 19:45:51 »
Ano, přečetl jsem si znovu vše, co jsem napsal já a co ty. Když se z každého jednoho mého příspěvku umažou nadávky (které tam ale patří), informační obsah zůstane.

Jednak ty nadavky tam nepatri, jednak nadavky hledej hlavne ve tvych vlastnich prispevcich. Napriklad nevyprovokovane nadavky na adresu tazatelky.

Citace
Když se z tvých příspěvků smažou nadávky a urážky, zbyde maximálně tak interpunkce :D

Ano, tobe to tak pripada. Ja kdyz to psal, tak jsem netusil, ze se v diskusi vyskytnes ty a tvuj problem chapani textu, ktery neni napsan zcela polopaticky. Tak promin.

A za to, ze chodis do prace v sukynce, se nemusis stydet. Holt kazdej jsme nejakej, tak se nerozciluj. Ja tim dotazem nemyslel nic zleho, jenom jsem byl zvedavy. Rozhodne bych si nedovolil kritizovat tve oblekaci zvyky. BTW, doufam, ze nosis i puncochace a bombardaky, abys nam nenastydl.

otec

« Odpověď #155 kdy: 29. 12. 2017, 20:19:09 »
mam 2 dcery, obe vystudovaly hospodarskou informatiku a jsou zamestnanyv IT. V zadnem pripade ale nechtely psat programmy. V ramci studia bylo nekolik projektu, kde se musel odevzdat i nejaky ten maly program. (java), ale to rekly hned po ukonceni skoly, ze tohle teda ne.

Dnes jsou u vetsich firem v takovem tom 'centralnim IT departmentu', kde se vice mene koordinuje IT cinnost jednotlivych useku tech velkych firem. Je to hodne komunikativni cinnost, vetsinou je treba moderovat nejake meetingy, kde ty useky (uzivatele) nadavaji , ze nic nefunguje a kdy uz budou hotove ty zmeny, ktere byly slibeny. Jejich namety a stiznosti a pozadavky je treba prevzit, vubec pochopit co potrebuji, skloubit to s celkovou IT firemni strategii, domlouvat to s dodavateli apod. Rekl bych, ze pro zeny dost zajimava a i narocna pozice. 

CoffeeMan

« Odpověď #156 kdy: 29. 12. 2017, 20:37:22 »
mam 2 dcery, obe vystudovaly hospodarskou informatiku a jsou zamestnanyv IT. V zadnem pripade ale nechtely psat programmy. V ramci studia bylo nekolik projektu, kde se musel odevzdat i nejaky ten maly program. (java), ale to rekly hned po ukonceni skoly, ze tohle teda ne.

Dnes jsou u vetsich firem v takovem tom 'centralnim IT departmentu', kde se vice mene koordinuje IT cinnost jednotlivych useku tech velkych firem. Je to hodne komunikativni cinnost, vetsinou je treba moderovat nejake meetingy, kde ty useky (uzivatele) nadavaji , ze nic nefunguje a kdy uz budou hotove ty zmeny, ktere byly slibeny. Jejich namety a stiznosti a pozadavky je treba prevzit, vubec pochopit co potrebuji, skloubit to s celkovou IT firemni strategii, domlouvat to s dodavateli apod. Rekl bych, ze pro zeny dost zajimava a i narocna pozice.

No konečně žádný sociopat!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #157 kdy: 29. 12. 2017, 20:50:01 »
vetsinou je treba moderovat nejake meetingy, kde ty useky (uzivatele) nadavaji , ze nic nefunguje a kdy uz budou hotove ty zmeny, ktere byly slibeny. Jejich namety a stiznosti a pozadavky je treba prevzit, vubec pochopit co potrebuji, skloubit to s celkovou IT firemni strategii, domlouvat to s dodavateli apod. Rekl bych, ze pro zeny dost zajimava a i narocna pozice.

To maj tedy drsne, takovahle mezivrstva kolikrat vede k tomoto: https://www.tamingdata.com/wp-content/uploads/2010/07/tree-swing-project-management-large.png :-)

ano

« Odpověď #158 kdy: 29. 12. 2017, 21:02:03 »
Rekl bych, ze pro zeny dost zajimava a i narocna pozice.

Ano, to tak přibližně souhlasí s tím, co ženy zvládnou. Někde za to dokonce i platí.

Shogun

« Odpověď #159 kdy: 29. 12. 2017, 21:26:46 »

+1

Stejně jako sport potřebuje léta tréninku, tak je to i s vývojem. Bohužel bez talentu to člověk daleko nedotáhne, ale může dělat třeba weby. Každopádně dnes se to trochu zvrhlo, že se nabírají lidi podle znalostí. Co je to za nesmysl? Uměním je to proto, že člověk vidí věci prostě jinak a daleko více efektivně. Znalosti tam nejsou vůbec podstatné, to se naučí kdokoli.

Možná by stálo za to udělat nějakou osvětu, že dnešní vývojáři jsou z 90 % jen lopaty a nechápou vůbec podstatu.
Mohl by jsi prosím přestat zabíjet každou podnětnou diskuzi, javamane? Je jedno jak se pojmenuješ, každý hned tuší že to píšeš ty.

Medo

« Odpověď #160 kdy: 30. 12. 2017, 10:05:17 »
Programovanie nie je pre kazdeho, ale kludne by som videl cestou ist na zaciatok nejake makra v Exceloch.
(hoooodne roboty sa tym vie vo firmy odburat, Excel je silny nastroj, vela ludmi nedoceneny - sorry, ze preferujem MS, s velkou pravdepodobnostou to bude prve s cim sa stretne). Potom by si videla, ci ist touto cestou dalej.

(pre tych, co sa smeju popod fuzy - ked uvidite Ganntove grafy ako nahradu pre planovaci soft usity na mieru za x.000 eur, tak sa prestanete smiat - a do makier Vam vlezie ktokolvek z IT dept., ziadny vendor-lock)
A robilo to presne to co malo, a bolo to spichnute za mesiac ... (to ze to nebolo zoptimalizovane, a makalo to na i3-ke 4 minuty nevadilo, spustalo sa to 1x denne, akurat clovek zalial kavu). (zalezi kolko zakaziek medzi sebou musel excel zoradit) (dovtedy sa to kreslilo rucne na papier A0, navrh trval ... dlhoooo :-) ).

Pripadne skolit IT kurzy ...
Alebo polozim otazku takto - ideme programovat ci adminovat ?

Mal som 2 kolegyne, jedna vedela nainstalovat el. certifikaty, nieco vyklikat v Accese, ...
Druha uctovnictvo, objednavala nam bezne veci z IT velkoskladov (Akoze aj nad tym rozmyslala, ked nieco vypadlo, ze cim to nahradit), teamviewer, ...

Pripadne nejaky sales-manager ? .. moznosti je vela ...

Alebo sa daj na SAP - sice ta z toho porazi, ale dovtedy sa hadam financne zahojis ... :-)

« Odpověď #161 kdy: 30. 12. 2017, 11:20:31 »
Ano, přečetl jsem si znovu vše, co jsem napsal já a co ty. Když se z každého jednoho mého příspěvku umažou nadávky (které tam ale patří), informační obsah zůstane.

Jednak ty nadavky tam nepatri, jednak nadavky hledej hlavne ve tvych vlastnich prispevcich. Napriklad nevyprovokovane nadavky na adresu tazatelky.

Citace
Když se z tvých příspěvků smažou nadávky a urážky, zbyde maximálně tak interpunkce :D

Ano, tobe to tak pripada. Ja kdyz to psal, tak jsem netusil, ze se v diskusi vyskytnes ty a tvuj problem chapani textu, ktery neni napsan zcela polopaticky. Tak promin.

Tak to se ti teda z hloubi duše omlouvám, že jsem nerozklíčoval tu skrytou moudrost ve tvých příspěvcích o kiltech atd. :D

A za to, ze chodis do prace v sukynce, se nemusis stydet. Holt kazdej jsme nejakej, tak se nerozciluj. Ja tim dotazem nemyslel nic zleho, jenom jsem byl zvedavy. Rozhodne bych si nedovolil kritizovat tve oblekaci zvyky. BTW, doufam, ze nosis i puncochace a bombardaky, abys nam nenastydl.

Vidíš? :) Už tady opět věcnou diskuzi strháváš jinam. Ani se tak nedivím tomu, že jsi tohle vyplodil. Spíš mne zaráží, jestli si opravdu myslíš, že se tím budu cítit dotčen, že se tomu ostatní zasmějí nebo že tě snad dokonce ještě podpoří...

« Odpověď #162 kdy: 30. 12. 2017, 11:20:43 »
KAren, nevím, jestli to tady po těch výlevech ještě budeš číst, no snad to nebudu psát zbytečně...

Paradoxně víc než přemýšlením nad technologií bych celkem doporučil zamyslet se nad tím, jakou vlastně máš pro práci v IT motivaci. On je to totiž dost širokej a košatej obor se spoustou přesahů, takže existuje spousta strategií, jak do toho vplout. Která bude pro tebe vhodná, je daný spíš právě tou motivací, tím, co od toho očekáváš.

IMHO jsou dvě základní:

1. Chceš do IT, protože je to obor, kde jsou prachy. Na téhle motivaci není vůbec nic špatnýho. Lidi z oboru to samozřejmě budou zesměšňovat (každý nováček ohrožuje naši pozici a zároveň je hrozně snadný nooba zesměšnit).

Pro tuhle motivaci by asi bylo nejlepší snažit se najít místo v nějaké korporaci, spíš v něčem "napůl IT". Existuje nemálo firem, které IT dělají tak, že se snaží najít ne-ajťáky, nejraději holky a zaškolit je přesně na to, co potřebují. Jediná kvalifikace potřebná pro takovou pozici je, že nejsi kráva, dá se s tebou domluvit, pracuješ rozumně spolehlivě a zodpovědně, dokážeš se učit a přizpůsobit firemní kultuře. Pokud tyhle vlastnosti máš aspoň trochu, pak máš v takové korporaci jistou práci a musela by ses hodně snažit, aby tě vyrazili. Lidi nejsou, budou si tě držet co budou moct.

Tip: IBM.

2. Chceš do IT, protože ti to z nějakýho důvodu přijde jako zajímavá práce nebo způsob, jak se posunout k něčemu, o čem si myslíš, že by tě to mohlo bavit víc než to, co se ti nabízí teď. To je skvělá motivace, daleko lepší než ta první, ale očekávej, že IT není taková sranda, jak to možná zvenku vypadá.

U téhle motivace je těch strategií víc, podle toho, co tě baví, zajímá, co umíš. Obecně je určitě fajn pár věcí, které tady už zazněly: Checkitas (fakt doporučuju), vybrat něco s přesahem do toho, co už umíš (ekonomický sw, analýza dat apod.), vybrat něco, co tě bude bavit (mohl by to být třeba ten web). Je fajn mít nějakého "kamaráda na telefonu", který tě nebude učit (to si vždycky musíš odpracovat sama), ale pomůže ti rozhlídnout se správným směrem.

Pokud tě ten obor zaujme a dáš mu trochu zapálení a vášně, rozhodně to dokážeš. Záleží ale jenom na tobě. Na ty kecy tady se vyprdni, holky v IT být můžou bez problémů a pokud jsou dobré, jsou i velkým přínosem (trošku jiný pohled na věc, trochu jiné chování a komunikace) a každý rozumný team leader nad holkou zajásá. My v teamu máme holku, která žádné IT vzdělání nemá, sama se postupně po krůčcích vypracovala a je super, má všeobecný respekt a úctu, nezaznamenal jsem jakoukoli diskriminaci, naopak myslím, že team s ní docela rozkvetl.

Čili: Neboj se a jdi do toho! ;)

P.S. Pokud bys chtěla probrat něco detailněji, klidně napiš soukromou zprávu, není problém.

« Odpověď #163 kdy: 30. 12. 2017, 11:23:20 »

Aha, takže vlastně s IT nemají nic společného...

gll

« Odpověď #164 kdy: 30. 12. 2017, 11:31:35 »
Mohl by jsi prosím přestat zabíjet každou podnětnou diskuzi, javamane? Je jedno jak se pojmenuješ, každý hned tuší že to píšeš ty.

Javaman pod přezdívkou KAren založil vlákno.