Jak získat vlastní IPv6 rozsah?

Jak získat vlastní IPv6 rozsah?
« kdy: Dnes v 13:31:51 »
Dá se nějak získat vlastní (= mimo rozsah mého ISP) blok IPv6 adres pro osobní potřebu?

Mám připojení přes více poskytovatelů (drátové, wifinové, plus LTE jako záloha - všechny s problematickou rychlostí/spolehlivostí, takže přepínám na to, co zrovna funguje), a navrch VPN z jiné lokality.
Používám rozsah (/56) od jednoho z poskytovatelů, ale problém je, že to "neteče" přes jiná připojení, pokud přepnu. (Tohle fungovávalo u tunelu pod HE...)
Opakovaně jsem se dočetl, že pro tyto případy je možné získat vlastní blok adres, ale netuším, kde, jak, a za kolik.

Re:Jak získat vlastní IPv6 rozsah?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 13:51:29 »
Musíš se buď stát členem RIPE ($$$$), nebo najít někoho kdo už je členem a udělá ti tzv. sponzoring ($$) kde se za tebe zaručí.
Potom si požádáš o internet resources - číslo ASN, a blok IPv6 adres o velikosti/48 (PI - provider independent) případně se někoho zeptáš, jestli ti nedá kus z jeho prostoru.
Pak musíš najít někoho, kdo ti udělá BGP tunel, abys mohl navázat BGP spojení a začít propagovat svůj prefix.
Funguje třeba route64.org

Pár lidí v ČR provozuje svůj autonomní systém, já to takhle mám na Turris Omnia (a původně jsem celé tohle kolečko absolvoval kvůli neochotě mého ISP pohnout se zavedením IPv6)

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 13:58:33 »
Jo, a ještě něco, pokud budeš mít sponzoring, tak tě blok PI IPv6 adres vyjde na cca 100 EUR ročně a za ASN se platí tuším 30 EUR ročně.

A členství v RIPE stojí bambilion.

gnat

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 14:07:57 »
A pak se všichi advokáti IPv6 diví, že to nikdo z koncáků vlastně nechce, protože jediné finančně gramotné řešení je schovat tu domácí síť za NAT a překládat to na stabilní vnitřní adresy a pak nemá IPv6 žádnou výhodu kromě toho že se ta adresa nedá zapamatovat, takže se přímá adresace hůře používá a domácí DNS je nutnost
« Poslední změna: Dnes v 14:11:49 od gnat »

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 14:17:43 »
A pak se všichi advokáti IPv6 diví, že to nikdo z koncáků vlastně nechce, protože jediné finančně gramotné řešení je schovat tu domácí síť za NAT a překládat to na stabilní vnitřní adresy a pak nemá IPv6 žádnou výhodu kromě toho že se ta adresa nedá zapamatovat, takže se přímá adresace hůře používá a domácí DNS je nutnost
Nebojte, on už vám někdo ze zdešjích hujerů vysvětlí, že to není pravda, vy vůbec ničemu nerozumíte, píšete to proto, že IPv6 určitě osobně nesnášíte a navíc domácí DNS má doma přece každý a pokud si myslí, že ho nepotřebuje, tak jen neví, že ho vlastně hrozně potřebuje...

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 14:44:56 »
Prefix /48 je 65536 /64 podsietí. Koľko by ma vyšlo 65536 len jednotlivých IPv4 adries, milí IP legacy reakcionári.