Hele nevím v jakém pracuješ oboru, to co říkáš občas od někoho na internetu slyším, ale sám jsem se s tím nesetkal. Já dělám Javu a Spring už od roku 2015.
S čím jsem se setkal je, že příjde na pohovor se mnou nějaký údajný firemní největší machr přes Spring framework, načež je to mladej a blbej machýrek bez VŠ, a ten se začne ptát na vnitřní detaily Springu, ale takové, co je vývojář fakt znát nepotřebuje, a když vidí, že tuhle konkrétní věc člověk prostě neví, tak ji začne ještě víc rozebírat. V podstatě tohle co dělal dělají junioři, že se naučí nějakou technologii do zbytečných detailů, a když vidí, že to nikdo jiný takhle moc jako oni neumí, tak jim naroste ego. Něco jako když se šestileté dítě učí nazpaměť dinosaury. ( jo a bylo to ve firmě která se jmenuje XITee, když už tu o tom píšu)
Ale nikdy se mi nestalo, že by mi řekli, že mám málo let zkušeností s nějakým frameworkem. Jo jednou jsem dělal pohovor do Německé firmy, a tam opravdu to bylo tak, že chtěli konkrétní framework, a konkrétní počet let zkušeností s tím frameworkem, a že když si řeknu víc jak 35 eur na den tak už mě určitě nevezmou. A vlastně když si to tak vezmu, tak při prohledávání zahraničních nabídek je to dost časté, že si naporoučí takové a makové zkušenosti, za neadekvátní prachy.
Ale na to se mi nikdy stěžovat nechtělo, protože je mi jasné, že do Německa na remote mě okamžitě předběhne nějaký Turek, Ukrajinec, Ind, atp., ale to prostě beru jako fakt.