výška je podle mě zbytečná, teorii, algoritmy a vše se dá naučit přes kurzy na internetu, typu YouTube, Udemy a další, případně se dá dálkově zdarma koukat na přednášky US vysokých škol, ale upřímně, když si porovnám přednášky na Calculus na vysoké (teď myslím US) a třeba na Youtube kanálu 3Blue1Brown, tak mi to na těch animacích přijde pochopitelnější.
Python jsem se učil klasicky přes Udemy, a velká spokojenost.
Jestli si děláš 6 u vyhlášky, hele já nevím, já bych toho elektrikáře tak nezatracoval, kamarád to dělá a ve stavebnictví obecně, a přijde si na velmi slušné prachy, srovnatelné se mnou v IT.
Myslím, že elektrikář je lukrativní profese, ale spíše na IČO a chce to počítat s hodně cestováním, pokud se člověk nebojí vzít zakázku na druhé straně republiky, dají se tím vydělat velmi pěkné peníze.
Já programování mám rád obecně z toho hlediska, že jsem domácí typ, ale taky to dělám na IČO.
Obecně už dělám snad 5tý job, kde je VŠ vyžadována, ale nemám jí a nikdy jí po mě nikdy nikdo nechtěl.
Vysokoškoláci se vždy pyšní keci typu: "Když si zaměstnavatel bude moci vybrat mezi člověkem, který VŠ má, a který VŠ nemá, koho si vybere?". A já zase říkám: "Když si zaměstnavatel bude moci vybrat mezi člověkem, co má 5 let praxi v oboru a technologiích v tom co potřebuje, a vysokoškolským absolventem, hádej koho si vybere"