Nemám v úmyslu, natož v oblibě, generalizovat, avšak z humanitních oborů se k nám příliš nehrnou. Někteří překvapí, někteří zklamou a jiné prostě ženete ven, zejména mladou čerstvou generaci, co přijde s představou mistrů světa a první na co se zeptají, zda dostanou iPhone a Macbook. Možná náhoda, možná také ne, nicméně dva absoloventi se mně sezptali na Apple dříve, než na plat a co vlastně budou dělat. Beru, člověk otlučený životem se bude ptát a chovat úplně jinak.
Jen se snažím vysvětlit, že všechno není tak snadné a odbornost (vzdělání, zkoušky, ...) opravdu nejsou pro pocit, nebo srandu králíkům. Jednoho tu mám, z FIMUNI a je to zlatý člověk, který už je plně samostatný, schopný řešit problémy, spolehlivý a velice pečlivý. Vím, že by dokázal s prstem v nose upravit (změny) ovládání, řízení, ale z principu požadavků nemůže a když jsem četl celé vlákno, zaměřil jsem se na "brzdu", protože tak jednoduché to zkrátka není. I elektrikář se musí vychovat, ze školy má teoretický základ, ale naučí se to až v praxi.
Začínat od nuly je problém vždy.