Jsem v oboru pomerne dlouho, od dob kdy internet byl v plenkach. A zacinam si myslet, ze byt offline je spis vyhra nez-li prohra ;-). Ona je ta otazka co kdo pod tim "offline" mysli. Jsou tu preperi kteri jdou az ad absurdum ale i jejich pristup k ziovtu chapu, tezko na cvicisti lehko na bojisti. Zrusil jsem vetsinu socek, zamerne kupuji spotrebice "bez pripojeni" protoze to stejne u 99% nedava smysl. A pokud bude nas svet opravdu "offline" bude to jiny ficak. Cetl jsem o borci co si udelal kufrikovou wikipedii offline ale takovy magor zase nejsem. Jsem pragmatik, co dokaze prezit bez netu imho myslim docela dobre.
Také jsem zažil vytáčený Internet, kdy jsme zprvu neměli ani ten. Když jsme si pak pořídili stálé připojení, připojoval jsem se k Internetu, jen když jsem tam něco potřeboval, jinak jsem byl stále offline.
Jednoho dne jsem však i toto pravidlo opustil. Pak přišly technologie, šlo to lžička po lžičce, kdy se do domácností vtíraly mikrofony a kamery a jiná zařízení. I to jsem akceptoval - kamery jsem přelepoval černou páskou, mikrofon vypínal v BIOSu

, jak naivní - mikrofony jedou i bez BIOSu a dnešní kamery jsou již tak malé, že mohou sledovat okolí počítače v mezeře mezi pixely displeje

Ale něco se s tím dělat musí, jinak bude opravdu zle. Nevím, jestli jsi Same četl začátek diskuse, asi jo, ale rád bych upozornil na příspěvek na 2.straně, kde hovořím o tom, že existují lidé, kteří se tím zabývají a něco s tím dělají. Příspěvek najdeš zde:
https://forum.root.cz/index.php?topic=31606.msg433482#msg433482Dnešní události jdou tak rychle, že se mění prakticky ze sekundy na sekundu. Stačí se porozhlédnout po okolních státech, člověk se nestačí ani divit. Ale máme to tu

P.S. Promiň, že reaguji na Tvůj příspěvek až teď, ale měl jsem plnou hlavu odpovědí na téma, kam se tahle diskuse strhla - víra, náboženství a Bůh - a navíc jsem si také musel odpočinout, takže jsem se často chodil projít ven na relativně čerství vzduch.