Lenin a RUM

Re:Lenin a RUM
« Odpověď #15 kdy: 23. 04. 2013, 17:00:49 »
Pokud máš pocit, že tam bylo něco znechucujícího (kromě kapitánova tónu), tak buď prosím konkrétní.
Jaký má smysl to rozebírat? Prostě je to tak, jak jsem to napsal. Můžeš si o Kapitánovi klidně myslet, že je blbec, cíťa nebo egoista, já ti to nemám potřebu vyvracet :)

Jakub Galgonek

« Odpověď #16 kdy: 23. 04. 2013, 17:07:12 »
A to víš, nebo si myslíš?

Koukni se na poslední dva Rumovy příspěvky z toho vlákna ...

OMG

« Odpověď #17 kdy: 23. 04. 2013, 17:17:30 »

No ono zaměstnat vysokoškoláka není žádnou výhrou.  Skončej školu a myslí si, jak jim svět padne k nohám. Jenže fakta jsou taková, že zprasí co se dá a když jim někdo něco vytkne, tak se cítí poškozeni a urazí se. Ano, teoreticky mohou být velmi chytří, ale teorie nikoho neuživí. Praxe a zkušenosti dělají peníze. Není divu, že takových lidí jsou plné ÚP a jsou potom rádi i za doplňování zboží do regálu. Ano, jsou mezi nimi i schopní lidé, ale je to jako hledat jehlu v kupce sena. To je prostě fakt.

Asi žiji v jiném světě. Budu se opakovat a napíšu jenom to, co už jsem napsal v původním kapitánově vlákně. Drtivá většina absolventů IT VŠ, se kterými se setkávám, už má během studia slušnou IT praxi. Pravda, setkávám se spíše s absolventy "lepších" českých škol. Těch nemnoho, kteří praxi nemají, si většinou dobře uvědomuje, že ti ostatní, co tam na chodbě čekají na pohovor, už nějakou praxi většinou mají.

Nevím o žádném absolventovi IT VŠ, který by doplňoval zboží do regálu. Nevím o žádném absolventovi IT VŠ, kterého by odborně někam posunulo skládání PC a instalování windowsů. I ti, kteří to nikdy nedělali jako brigádu, tak skládali a instalovali počítače pro sebe a své blízké. Netvrdím, že neexistuje nějaká malá skupina absolventů IT VŠ, kterou by skládání počítačů někam odborně posunulo a živí se doplňováním zboží - ale je nesmysl tvářit se, že je to typická věc.

Najít mezi vysokoškoláky schopného člověka je jako najít jehlu v kupce sena? Opravdu? Já jsem fakt ten poslední, kdo by tvrdil, že všichni s VŠ diplomem jsou schopní - ale buď netušíš, co znamená hledat jehlu v kupce sena, nebo fakt žijeme každý na jiné planetě.

Omlouvám se za offtopic v tohle vlákně, ale tohle mi fakt nedalo.

Jakub Galgonek

« Odpověď #18 kdy: 23. 04. 2013, 17:25:23 »
Asi žiji v jiném světě.

Zrovna před chvílí jsem na novinkách narazil na údaj, že na VŠ studuje 70% populačního ročníku. Takže se dá tušit, že tam nebudou jen zrna, ale také hodně plev. Pak už je to jen o tom, kdo přitahuje zrna a kdo plevy.

OMG

« Odpověď #19 kdy: 23. 04. 2013, 17:35:01 »
Asi žiji v jiném světě.

Zrovna před chvílí jsem na novinkách narazil na údaj, že na VŠ studuje 70% populačního ročníku. Takže se dá tušit, že tam nebudou jen zrna, ale také hodně plev. Pak už je to jen o tom, kdo přitahuje zrna a kdo plevy.

Tak to je tam opravdu napsáno, ale
- téměř jistě je tím nejsou myšleny jenom VŠ, ale jakékoliv terciální vzdělávání - tedy včetně VOŠ a různých pomaturitních profesních kurzů
- ne každý kdo studuje také dostuduje
- většina těch plev jde jinam, než na IT školy - ale uznávám, že IT je celkově magnet, který občas přitáhne i někoho, koho to samo o sobě nezajímá.

Nikdo nepochybuje, že i mezi absolventy IT VŠ jsou kousky, které by se před 15 lety nedostaly na konec prvního ročníku, ale netvařme se, že je to typická situace.

Maixner

« Odpověď #20 kdy: 23. 04. 2013, 18:10:47 »

Napiš nám prosím svojí pozici ve firmě, vzdělání a jak velký tým lidí vedeš.
RUM svoje tvrzení mohl doložit tím, že lidi nabíral.
Doufám, že nejsi jen takový ten teoretik, co lidi nevedl a jen si cucá z prstu.
Mimo to je nabíral v Liberci a určitě se mu tam nehlásili lidi z ČVUT, ale spíš z provinčních VŠ a nejspíš jen Bc.
Nevím, jestli neporovnáváš tvoje lidi z ČVUT s Ing. titulem a lidi co šli k RUMovi s Bc. z místní školy Sociálně-správní obor IT.
Za sebe můžu tvrdit, že i lepších škol lezou lidé různí a kvalita záleží hlavně na tom, jak moc se ten člověk vzdělával sám.

Kapitán píše jako kříženec dlaždiče a řeznického psa. [...]
Nesdílím tvůj názor.
Také si myslím, že tahle poznámka nebyla vůči dlaždičům zrovna fér ;)

RUM je hodně nabušenej a ví toho vážně dost, už jsem to tu někde psal, mě třeba víc než chytrej chlap s chováním reznickýho psa štve křivácký hovado s titulem, který svou charakterovou vadu a blbost schovává za uhlazené chování.
Ale každého přitahuje něco jiného, že.
Jak se říká že vrána k vráně sedá ;D

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23. 04. 2013, 18:15:51 »
to OMG:
Tak nevim, ale tebe ta debata o urovni VS absolventu nejak sebrala ze si to mas neustale potrebu obhajovat, stale dokola resit a vykopavat z hrobu a to ocividne i off topic. Ze by ona potrefena husa?
Rum ucinil regulerni nabidku a nevyvolaval flame. To, jestli nabidka byla ci nebyla adekvatni je uplne irelevantni a ve flame se to zvrtlo v okamziku, kdy par  teoretiku zacalo Ruma verejne lincovat za to,ze se nechova dle jejich predstav.

OMG

« Odpověď #22 kdy: 23. 04. 2013, 18:27:59 »
to OMG:
Tak nevim, ale tebe ta debata o urovni VS absolventu nejak sebrala ze si to mas neustale potrebu obhajovat, stale dokola resit a vykopavat z hrobu a to ocividne i off topic. Ze by ona potrefena husa?
Rum ucinil regulerni nabidku a nevyvolaval flame. To, jestli nabidka byla ci nebyla adekvatni je uplne irelevantni a ve flame se to zvrtlo v okamziku, kdy par  teoretiku zacalo Ruma verejne lincovat za to,ze se nechova dle jejich predstav.

Ale nesebrala. Mohl sis všimnout, že v původním vlákně mám dvě skupiny příspěvků. Jednu řekněme ve čtvrtině, druhou asi v polovině.
A nevykopávám nic z hrobu. Schopnosti vysokoškoláků vykopal z hrobu Pavel Tiger Růžička. A to o jehle v kupce sena - evidentní nesmysl - mi fakt nedalo, tak jsem zareagoval. Inu, už jsem takový.

Rum udělal nabídku stylem, který by se mohl dát do učebnic k heslu "nahrávka na flame". A flame tam byl. Já jsem psal, že si žádné lynchování nevybavuji, ale pokud máš pocit, že se pletu (což je možné), tak mi to můžeš připomenout konkrétně.

OMG

« Odpověď #23 kdy: 23. 04. 2013, 18:36:06 »

Napiš nám prosím svojí pozici ve firmě, vzdělání a jak velký tým lidí vedeš.
RUM svoje tvrzení mohl doložit tím, že lidi nabíral.
Doufám, že nejsi jen takový ten teoretik, co lidi nevedl a jen si cucá z prstu.
Mimo to je nabíral v Liberci a určitě se mu tam nehlásili lidi z ČVUT, ale spíš z provinčních VŠ a nejspíš jen Bc.
Nevím, jestli neporovnáváš tvoje lidi z ČVUT s Ing. titulem a lidi co šli k RUMovi s Bc. z místní školy Sociálně-správní obor IT.
Za sebe můžu tvrdit, že i lepších škol lezou lidé různí a kvalita záleží hlavně na tom, jak moc se ten člověk vzdělával sám.

Já jsem OMG. Jsem neregistrovaná přezdívka někoho, kdo diskutuje anonymně a nemá zájem komukoliv napovídat, kdo by mohl v reálném světě být.
Jediné, co mě ve tvém v příspěvku zaujalo a proč reaguji je toto: "RUM svoje tvrzení mohl doložit tím, že lidi nabíral."
Co kapitán přesně doložil? Jako když tady nastartuji flame s příspěvkem, že budu podávat inzerát - napište mi, kolik mám tomu mamlasovi dát - tak jsem tím jako něco doložil?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 23. 04. 2013, 18:38:28 »
to OMG:

Ale nesebrala. Mohl sis všimnout, že v původním vlákně mám dvě skupiny příspěvků. Jednu řekněme ve čtvrtině, druhou asi v polovině.
A nevykopávám nic z hrobu. Schopnosti vysokoškoláků vykopal z hrobu Pavel Tiger Růžička. A to o jehle v kupce sena - evidentní nesmysl - mi fakt nedalo, tak jsem zareagoval. Inu, už jsem takový.

Rum udělal nabídku stylem, který by se mohl dát do učebnic k heslu "nahrávka na flame". A flame tam byl. Já jsem psal, že si žádné lynchování nevybavuji, ale pokud máš pocit, že se pletu (což je možné), tak mi to můžeš připomenout konkrétně.

Pro Tebe nesmysl, pro mne zkušenost. Víc to nemá cenu rozebírat. Ono, jak se říká: "Titul od blbosti nechrání!"

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 23. 04. 2013, 18:39:11 »
to OMG:

Citace
A to víš, nebo si myslíš?
Kapitán píše jako kříženec dlaždiče a řeznického psa. Vlákno začal způsobem, který vypadal jako léčení si mindráku z vysokoškoláků, než jako reálné shánění zaměstnance. Pokud by takového člověka znechutily reakce, které svou akcí logicky vyvolá, tak by bylo něco hodně špatně.

Tohle si napsal ty, PTR pak uz jenom reagoval. Rum to jako flame nenapsal, to z toho teprve vytvorili tobe podobni. Za nahravku na flame lze povazovat v tehle spolecnosti absolutne jakykoliv topic a takhle zoufale s tim argumentovat mi prijde dosti ubohy.

OMG

« Odpověď #26 kdy: 23. 04. 2013, 18:48:19 »
Pro Tebe nesmysl, pro mne zkušenost. Víc to nemá cenu rozebírat. Ono, jak se říká: "Titul od blbosti nechrání!"

Pokud se tvoj úspěšnost nalezení vhodného člověka mezi vysokoškoláky dá přirovnat k nalézání jehly v kupce sena, tak to můžeme přepsat, že musíš přebrat nejméně 1000 plev na jedno zrno. Mohl jsem napsat výrazně vyšší číslo, ale schválně jsem napsal nízké, abysme s jistotou nebyli ve sporu.
Pokud potřebujete více než 1000 vysokoškoláků, abyste našel toho správného zaměstnance, pak evidentně hledáte v chybné cílové skupině.
Buď děláte něco jako stavba lodi na Mars a potřebujete hledat mezi lepšími, než jsou vysokoškoláci - tedy vysokoškoláci z elitních světových škol.
Anebo děláte něco jako že kachličkujete koupelny, ale děláte to tak, aby ty spáry byly fakt rovně. Pak potřebujete někoho jiného, než jsou vysokoškoláci.
Tak jako tak je problém u vás :-D

OMG

« Odpověď #27 kdy: 23. 04. 2013, 18:55:56 »
Tohle si napsal ty, PTR pak uz jenom reagoval. Rum to jako flame nenapsal, to z toho teprve vytvorili tobe podobni. Za nahravku na flame lze povazovat v tehle spolecnosti absolutne jakykoliv topic a takhle zoufale s tim argumentovat mi prijde dosti ubohy.

Tak nechme promluvit ze záhrobí kapitána:
Vzhledem k tomu, že se bude jednat o technicky vzato úplného budižkničemu po škole, který umí totální prd (průměrný odpad čti "produkt" našeho školství), tvrdím, že by měl dostat tak 9-12 hrubého, zbytek peněz dostane v tom, že se něco naučí a příští rok si půjde najít normální práci. Popravdě tu už pár takových jantarů bylo a dávat jim peníze mi přišlo jako přehnaná charita.

Ale chci se zeptat, protože ten typoš skončí na krku určitě mě, kolik dáváte takovým "podržtaškám"?
Bavíme se o člověku, co vylezl ze školy a když jsou hvězdy v dobré konstelaci, zvládne sestavit PCčko do druhého dne a do konce týdne tam dostat i Windows a Office. (Za počítání Integrálů nikdo nezaplatí nám, tak za to nebudeme platit ani jemu.)

Pokud tohle není nahrávka na flame, tak pak už opravdu nevím, co :-D

Takže abych to opět shrnul - kapitán nahrál na flame, dostal flame. Přesto mu ale nikdo sprostě nenadával - a pokud ano, tak buďte konkrétní - nebudu kvůli vám pročítat celých těch 21 stran flamu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #28 kdy: 23. 04. 2013, 19:01:49 »

Pokud se tvoj úspěšnost nalezení vhodného člověka mezi vysokoškoláky dá přirovnat k nalézání jehly v kupce sena, tak to můžeme přepsat, že musíš přebrat nejméně 1000 plev na jedno zrno. Mohl jsem napsat výrazně vyšší číslo, ale schválně jsem napsal nízké, abysme s jistotou nebyli ve sporu.
Pokud potřebujete více než 1000 vysokoškoláků, abyste našel toho správného zaměstnance, pak evidentně hledáte v chybné cílové skupině.
Buď děláte něco jako stavba lodi na Mars a potřebujete hledat mezi lepšími, než jsou vysokoškoláci - tedy vysokoškoláci z elitních světových škol.
Anebo děláte něco jako že kachličkujete koupelny, ale děláte to tak, aby ty spáry byly fakt rovně. Pak potřebujete někoho jiného, než jsou vysokoškoláci.
Tak jako tak je problém u vás :-D

Tak ten je fakt dobrej.  ;D  ;D  ;D A není to čistě náhodou o tom, že těch tisíc vysokoškoláku by podle nějakých parametrů na té škole vůbec nemělo být? Ale co s tolika lidma, že? Kdo by potom uživil tolik vysokých škol? Tady už dávno nejde o kvalitu, ale o kvantitu. To je bohužel úpadek našeho školství.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #29 kdy: 23. 04. 2013, 19:06:21 »

Tak nechme promluvit ze záhrobí kapitána:
Vzhledem k tomu, že se bude jednat o technicky vzato úplného budižkničemu po škole, který umí totální prd (průměrný odpad čti "produkt" našeho školství), tvrdím, že by měl dostat tak 9-12 hrubého, zbytek peněz dostane v tom, že se něco naučí a příští rok si půjde najít normální práci. Popravdě tu už pár takových jantarů bylo a dávat jim peníze mi přišlo jako přehnaná charita.

Ale chci se zeptat, protože ten typoš skončí na krku určitě mě, kolik dáváte takovým "podržtaškám"?
Bavíme se o člověku, co vylezl ze školy a když jsou hvězdy v dobré konstelaci, zvládne sestavit PCčko do druhého dne a do konce týdne tam dostat i Windows a Office. (Za počítání Integrálů nikdo nezaplatí nám, tak za to nebudeme platit ani jemu.)

Pokud tohle není nahrávka na flame, tak pak už opravdu nevím, co :-D

Takže abych to opět shrnul - kapitán nahrál na flame, dostal flame. Přesto mu ale nikdo sprostě nenadával - a pokud ano, tak buďte konkrétní - nebudu kvůli vám pročítat celých těch 21 stran flamu.

A v čem je ten flame? V té pravdě jak víno?