Příležitost v IT pro holku

balki

Re:Příležitost v IT pro holku
« Odpověď #60 kdy: 27. 12. 2017, 22:36:19 »
Já osobně bych rád nosil v práci kilt, ale nemůžu :o
Ja by som osobne aj mohol, ale nechcem...

My takeho jedneho vo firme mame :)  Nosi kilt, ale zeleny, lebo cerveny mu manzelka neschvalila.

daemon

« Odpověď #61 kdy: 27. 12. 2017, 22:45:26 »
Vystudovala jsem VŠE a chtěla bych to zkusit v IT. Udělala jsem si pár online kurzů na internetu na jazyk C

Proč? Máš k tomu nějakej vztah, zajímá Tě to nebo prostě jenom cejtíš prachy?
A proč, sakra, zrovna C?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 27. 12. 2017, 23:02:14 »
Máš k tomu nějakej vztah, zajímá Tě to nebo prostě jenom cejtíš prachy?

Kvuli prachum by spis sla na prava, ze jo.

greger

« Odpověď #63 kdy: 27. 12. 2017, 23:08:29 »

Aby holka vydělala víc než programátor tak jí stačí základní škola.

Buzna

« Odpověď #64 kdy: 27. 12. 2017, 23:10:37 »
Karen, mam tu pro tebe junior C vyvojar pozici:

kvalifikace: min. 4ky kozy
pracovni doba: 22-00 po predchozi domluve

Lama

« Odpověď #65 kdy: 27. 12. 2017, 23:31:32 »

Něco takového? https://i.pinimg.com/originals/cf/05/96/cf0596a2ef1c0151d3effb4b85858ed7.jpg

Buzna

« Odpověď #66 kdy: 27. 12. 2017, 23:32:57 »

Něco takového? https://i.pinimg.com/originals/cf/05/96/cf0596a2ef1c0151d3effb4b85858ed7.jpg

Ale ne, hledam vyvojarku v C, ne android.

daemon

« Odpověď #67 kdy: 27. 12. 2017, 23:42:23 »

No, asi ano. Jenže kdyby ji to opravdu zajímalo, nebude se ptát jako naprostý jelito.

Já jsem se k programování v C a assembleru (pravda, jenom jako hobbysta) dostal od elektroniky, TTL řady 74xx, přes Z80 až k PC, tehdy ještě s DOSem. Zajímalo mě to, našel jsem si zajímavý problém, měl jsem nějaký cíl a na jeho dosažení jsem pracoval. Nevyptával jsem se jako jelito, co mám dělat. Vlastně jsem se zeptal jenom jednou - spolužáků, kteří s programováním začali asi o půl roku dřív, jesli se mám učit Pascal (tehdy byl hodně populární, všichni měli upirátěný borlandí Turbo Pascal) nebo C. Naštěstí mi poradili C.

O tom, že by absolventka VŠE měla k něčemu takovému  jakýsi vztah, vážně pochybuji. Takže považuji za pravděpodobnější ty prachy.

Nebo to je nějaká provokace.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 28. 12. 2017, 00:09:31 »
Já jsem se k programování v C a assembleru (pravda, jenom jako hobbysta) dostal od elektroniky, TTL řady 74xx, přes Z80 až k PC, tehdy ještě s DOSem. Zajímalo mě to, našel jsem si zajímavý problém, měl jsem nějaký cíl a na jeho dosažení jsem pracoval. Nevyptával jsem se jako jelito, co mám dělat. Vlastně jsem se zeptal jenom jednou - spolužáků, kteří s programováním začali asi o půl roku dřív, jesli se mám učit Pascal (tehdy byl hodně populární, všichni měli upirátěný borlandí Turbo Pascal) nebo C. Naštěstí mi poradili C.

Obavam se, ze v tomto mezi dnesnimi ajtaky a ajtackami neni rozdil. Schvalne, kolik by jich dnes asi umelo rozsirit RAM ve Spektraci na 256 MB a implementovat na to CP/M na Microdrivech?

magnezit

« Odpověď #69 kdy: 28. 12. 2017, 00:15:12 »
Udělala jsem si pár online kurzů na internetu na jazyk C ale jen začátky. Poradí někdo kde a jak začít?

Pošlu Ti C zdroják driveru komunikační karty do Linuxu.  Tvůj úkol bude zjistit, jak se s kartou pracuje a pak na základě toho napsat driver do FreeBSD. To by pro začátek mohlo stačit. Pokud to zvládneš, můžeš si troufnou hledat práci jako programátorka v C.

Nebo bych měl zdrojáky software pro vyhodnocení signálu z geofonů a detekci důlních otřesů. Je to pro DOS a chtělo by to předělat do něčeho současnýho. Asi pro nějakej RTOS. Je tam zase práce s nějakýma měřicíma kartama, A/D převodníkama, asi nějaká frekvenční analýza signálů a tak. Pro začátek, jako cvičnej projekt, taky dobrý.
Autor té věci je už v důchodu a není s ním kloudná řeč. Jenže na šachtě to potřebujou, protože od baňáku mají nařízenej geotechnickej monitoring. S moderním hardware už je ale trochu problém a ten starej PC Pentium, na kterým to běží, nebude možný leštit do nekonečna. A konfekčního na trhu nic moc není. Tohle se někdy před dvaceti lety nechalo psát na zakázku.

KAren

« Odpověď #70 kdy: 28. 12. 2017, 09:32:23 »
Hmm tak teda dík  ;D

Nemyslím si, že je to tak hrozný, jak říkáte... aspoň podle zpráv z mýho okolí. Tak jste ukázali ramena hoši, jste velký kluci a na to svoje jediný, co umíte, si šahat nenecháte, chápu.

proKurve

« Odpověď #71 kdy: 28. 12. 2017, 09:51:13 »
Hmm tak teda dík  ;D

Nemyslím si, že je to tak hrozný, jak říkáte... aspoň podle zpráv z mýho okolí. Tak jste ukázali ramena hoši, jste velký kluci a na to svoje jediný, co umíte, si šahat nenecháte, chápu.

Je to tady sranda že? Ale nevěš hlavu, všichni v IT nejsou takoví burani, jako zdejší (j)elita.
Pokud chceš opravdu do IT, vyprdni se na C, a zaměř se spíše na nějaký obor a podle toho pak vol nástroje, které se v něm používají.

Vzhledme k tomu, že máš ekonomické vzdělání, mohl by pro tebe být zajímavý obor data science, kde se používá Python a R. Je k tomu sice potřeba znalost statistiky, ale to bys jako absolvent VŠE měla aspoň rámcově znát.  Tato kniha je perfektní shrnutí http://shop.oreilly.com/product/0636920048992.do
Pokud to chceš zkusit, mrkni na datacamp.com, májí tam spoustu kurzů na data science od úplných základů a poté co projdeš všechny free kurzy, dá se získat 2 měsíční subscription zdarma skrze MS VS Dev Essentials https://www.visualstudio.com/dev-essentials/

Kombinací ekonomického vzdělání a data science by jsi mohla v relativně krátkém čase získat poměrně zajímavé a lukrativní místo.

daemon

« Odpověď #72 kdy: 28. 12. 2017, 09:58:29 »
Hmm tak teda dík  ;D

Hele, neodpověděla jsi na moji otázku, proč zrovna C. A proč chceš zrovna programovat? IT jsou i další obory - systémová administrace, sítě, VoIP, storage, databáze .... Chceš skutečně programovat a to zrovna v C? To jsou otázky, na které by sis sama, pokud už ne ostatním, měla odpovědět.

daemon

« Odpověď #73 kdy: 28. 12. 2017, 10:10:21 »
Vystudovala jsem VŠE

A, mimochodem, jaký obor? A proč ho nechceš dělat dál?
Pokud mocí mermo chceš programovat, asi by to mohl být nějaký ekonomický nebo účetní sw (Tam se ale C nepoužívá. To se hodí na jiný okruh problémů. Spíš Java nebo C#, řekl bych.) Nebo bys, s tímto vzděláním, mohla dělat SAP konzultantku. Ale slyšel jsem, že to je pro lidi s poruchou osobnosti. ;) Takže možná raděj ne SAP ale Helios nebo Abra.
Vážně nechceš dělat raděj třeba daňovou poradkyni?