Mam ze stejneho duvodu LG OLED48C11.
obraz super, zejmena v HDR 10bit 120Hz, ok. doted netusim, jestli to jako TV dela nejakou ztratovou kompresi (tema 4:4:4 or 4:4:2), tudiz je to asi fuk
Clovek to musi mit na ethernetu a na PC nainstalovanou aplikaci LG companion, jinak se to chovalo nesnesitelne (neprobouzelo se to atd), detaily si uz ani nevybavuju. mozna firmware update uz to vylepsil, ale pochybuju.
I s tim LG companion to ale dela ochranu obrazovky, obcas pri kancelarske praci to snizi vyrazne jas, clovek musi markatne pohnout bilym oknem (rolovani nebo mirne zvetseni nepomuze), aby se zase naplno rozjasnil.
Zalezi na zraku a bez poradneho vyzkouseni se to neda rozhodnout.
Sice to je to 4k, ale pri 75cm+ vzdalenosti clovek ma ikony a fonty vetsi atd, zase tolik to produktivity neprinese vuci 2K, u ktereho sedi blizko.
Mam fultifocal astigmaticke bryle, a jak je vzdalenost oci od stredu and od rohu jina, uz musim preostrovat.
NICMENE, presto vsechno na tom pracuju 2 roky a starsi 32" EIZO EV3285 prakticky nepouzivam, sorry, ale v kvalite obrazu (a nasledne zateze oci) je to EIZO proste predrazene a zastaralej , prestoze to nebyla nejnizsi cenova trida EIZO a porizoval jsem si ho kvuli ocim po strasnejch bolestech hlavy, co mu zpusobil DELL 2416D (ten je skryte 6bit shit a ne kazdy to snese - to mne tezce poucilo o rozdilu mezi modely)
Koupil bych si TV LG OLED znovu, ale asi jenom 42
samozrejme kazdy bude mit na rootu zasadne odlisnej a garantovane lepsi teoreticky nazor.
Zkusil jste si jak vypada desktop nebo aplikace na 32" monitoru v 4k? Ja jsem nakonec sel jen do QHD.
Ja mam teraz QHD 32 a na vzdialenost do 1m je to OK.
Uvazujem nad 43" ale uz 4K, je to blbost ?
43" chcem len preto, lebo casto monitor vyuzivam ako TV a z 3m sa divat na 32" mi uz nestaci
Zdroj TV je DVB stream, vacsinou sa jedna o 1980*1020.
Na stream by bol zrejme FHD OK, ale ako monitor by to bolo asi dost zle.
Este by ma zaujmalo aky je rozdiel medzi monitorom a TV.
Berme cisto len zobrazenie (panel). Nejde mi o tunery, smart funkcie atd ...