Priatelka a IT

NooN

Re:Priatelka a IT
« Odpověď #30 kdy: 14. 12. 2015, 14:03:12 »
On ma sam seba...

Wololo

« Odpověď #31 kdy: 14. 12. 2015, 15:21:10 »
yoyo zensky v IT jsou dobry jenom na Excel =)

« Odpověď #32 kdy: 14. 12. 2015, 15:53:43 »
Proboha, co všichni máte s tím excelem? To je nějaká úchylka na kancelářský software?

ta uchylka je jednoducho vysvetlitelna - pre niekoho je excel kancelarsky software na vystavenie faktury/dodacieho listu, pre ineho je to matematicky/programovaci nastroj napriklad na pocitanie opcii. mozno budes prekvapeny ale vela trading deskov v hedge fundoch, trading companies ma vacsinu veci napisanych v exceli.

pre niekoho je to kancelarska vymalovanka a pre niekoho skills s ktorymi moze v pohode zarobit 250-400 GBP/day

No jo akorát se nesmíš seknout o buňku vedle, když uděláš v programovacím/scriptovacím jazyku třeba překlep v názvu proměnné tak ti to omlátí o hlavu a nepokračuje, excel si prostě doplní nějakou defaultní hodnotu a pokračuje.

lobo

« Odpověď #33 kdy: 14. 12. 2015, 15:59:17 »
No jo akorát se nesmíš seknout o buňku vedle, když uděláš v programovacím/scriptovacím jazyku třeba překlep v názvu proměnné tak ti to omlátí o hlavu a nepokračuje, excel si prostě doplní nějakou defaultní hodnotu a pokračuje.

ja som ten Excel nevymyslel, len hovorim ako je to s jobmi v Exceli, kde sa pouziva a nakolko ho vsetci podcenuju:-)
Reuters, Bloomberg a podobne firmy nemaju Excel add-ins len tak zo srandy

« Odpověď #34 kdy: 14. 12. 2015, 17:33:48 »
JJ, Hans Reiser byl taky ženatej :-)
jak rikaj dneska mlady: si zabil :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #35 kdy: 14. 12. 2015, 17:37:56 »
Jinak muj nazor je takovej, ze k tomuhle oboru musi clovek mit tak nejak vztah. IMHO nejde si rict "a ted budu ajtak protoze maji velky prachy".

A hlavne si myslim, ze grafika kterou tady nekdo radil je zase uplne jiny obor ktery vubec neni urceny pro lopaty(= programatory), na to musi byt umelecky talent. Naucit se to pak "zhmotnit" ve photoshopu je lehke. Ale kdyz neni myslenka tak nepomuze zadny soft.

Co se tyce vyukovych softu - tam je podle me jedina rozumna moznost: clovek pedagog ktery dokaze popsat co si predstavuje aby to delalo a clovek programtor ktery to udela. ten zmineny clovek pedagog pak udela jeste uzivatelske testovani. predstava jak si nejaka v kontextu IT blba úča neco programuje je fakt usmevna protoze na pajdak beztak sla jako vetsina ostatnich protoze nic jinyho poradnyho neumi.

gp

v kontextu IT blbá úča
« Odpověď #36 kdy: 14. 12. 2015, 20:25:32 »
Kupodivu na pajdu, na medinu i na matfyz se chodí ze stejnýho gymplu. Z pohledu absolventa průmyslovky neumějí v tu chvíli nic pořádnýho uchazeči na všech třech.

Hmmm

« Odpověď #37 kdy: 14. 12. 2015, 21:28:15 »
Grafiku by som urcite neodporucal. Grafikou su mraky a podla skusenosti mojich kolegov grafikov je velmi tazke najst si slusne miesto, v ktorom cloveka nezdieraju z koze za lacny peniaz, prave preto, ze ich su mraky. Je to nevdacna praca, pretoze len malo zakaznikov vie ocenit kolko prace sa za tym naozaj skryva. Ten zvysok si mysli, ze ved urobte mi 3 navrhy zadarmo a ked urobite dalsie 2, tak vam mozno zaplatime, ak si vas vyberieme. A hlavne sa to neda naucit. Ak niekto nie je kreativny, tak nim nebude.

Skřetík

« Odpověď #38 kdy: 14. 12. 2015, 22:28:02 »
V první řadě bych doporučil zkusit, zda přítelkyně zvládne dát "do ledničky žirafu a slona" (http://svjet.sweb.cz/vedouci.html;).

Pokud ne, bylo by patrně vhodnější zaměřit se spíše na činnosti, pro které bude mít zřejmě lepší předpoklady (grafika, copywriting, možná UX nebo něco podobného)

Re:v kontextu IT blbá úča
« Odpověď #39 kdy: 14. 12. 2015, 22:44:46 »
Kupodivu na pajdu, na medinu i na matfyz se chodí ze stejnýho gymplu. Z pohledu absolventa průmyslovky neumějí v tu chvíli nic pořádnýho uchazeči na všech třech.
Znacny rozdil mezi nimi je zejmena v inteligenci. Tupouna na matfyz nevezmou zatimco na pajdak berou cokoliv. Pokud si nekdo vybere pajdak tak jsou dve moznosti:
1) bere to jako poslani nebo ho proste bavi delat s detma apod => ajtak z nej nikdy nebude
2) bere to jako nejlehci moznou vejsku => ajtak z nej nikdy nebude
Ale muze nekdo z nich byt dobry na pozice ktery tu byly psany: treba copywriting, testovani UX/UI atd.

iwtu

Re:v kontextu IT blbá úča
« Odpověď #40 kdy: 14. 12. 2015, 23:19:51 »
Znacny rozdil mezi nimi je zejmena v inteligenci. Tupouna na matfyz nevezmou zatimco na pajdak berou cokoliv. Pokud si nekdo vybere pajdak tak jsou dve moznosti:
1) bere to jako poslani nebo ho proste bavi delat s detma apod => ajtak z nej nikdy nebude
2) bere to jako nejlehci moznou vejsku => ajtak z nej nikdy nebude
Ale muze nekdo z nich byt dobry na pozice ktery tu byly psany: treba copywriting, testovani UX/UI atd.

Myslite vo Vasej inteligencii? Lebo na matfyz na Bc. studium beru kde koho.. A mi to pride spravne.

« Odpověď #41 kdy: 14. 12. 2015, 23:33:05 »
Mozna bere kdekoho, ale kdekdo se tam nehlasi - protoze vi, ze to nejsou 3 roky ulejvarny.

32bit

« Odpověď #42 kdy: 15. 12. 2015, 10:40:35 »
tak kdyz uz se to tu tak rozjelo  :D Nechapu ze vyvojar nedokaze poradit s cim zacit a nechape ze to primarne vubec neni o jazyku.
Co se tyce pritelkyn pokud zijete jako programator tak asi tezko. Potrebujete nekoho kdo ma naladu kdyz mate cas a ne nekoho kdo chce rozvijet "vztah". Kdyz je clovek na vlne a kdyz ma job kde ho klidne povolaj do tymu na par mesicu v jine zemi tak to fakt zadna nevydrzi. A kdyz mate oddech tak si ho chce uzit jestli sportem nebo vecirkama s buchtama. Coz neni problem vzhledem ke gazi ze :) Proc by se nechal clovek brzdit nejakou pritelkyni a jejimi nutnymi citovymi a jinymi kreacemi. Protoze prvni je prace a comp ;) Ja osobne zacal programovat v 5 letech v dome pionyru ;) Samo pokud nekdo dela i programatorskou reznicinu tak si muze nejaky vztah dovolit. To jsou me letite zkusenosti. ;)

Dimitrij

« Odpověď #43 kdy: 15. 12. 2015, 11:54:56 »
a niekto je potom aj panic do konca zivota  8)

crown

« Odpověď #44 kdy: 15. 12. 2015, 12:09:00 »
Proboha, co všichni máte s tím excelem? To je nějaká úchylka na kancelářský software?

ta uchylka je jednoducho vysvetlitelna - pre niekoho je excel kancelarsky software na vystavenie faktury/dodacieho listu, pre ineho je to matematicky/programovaci nastroj napriklad na pocitanie opcii. mozno budes prekvapeny ale vela trading deskov v hedge fundoch, trading companies ma vacsinu veci napisanych v exceli.

pre niekoho je to kancelarska vymalovanka a pre niekoho skills s ktorymi moze v pohode zarobit 250-400 GBP/day

od toho je "option explicit"

souhlasim, ze by to tam melo byt nastaveno natvrdo, ale staci automaticky psat jako prvni radek kazdeho modulu