Ahoj,
pisete jeste dnes nekdo kod rucne? Nebo uz to nechavate na LLM? Jak se vyrovnavate s "junioritou" LLM? (zabugovany, nebezpecny, neefektivni kod, neznalost standardnich frameworku, spousta boilerplate kodu)? Mate zmerene zvyseni produktivity pri stejne kvalite? (tvrda data) Co spokojenost? (misto uspokojeni s kvalitne napsaneho kodu -> rizeni LLM nebo agentu).
Diky.
Zkouším používat LLM, mám Claude Code cli. Používám vždy nejvyšší model a začínam vždy plánováním /plan kde popíšu problém. Někdy je promt delší a někdy kratší. Záleží na tom jak se to rozhodnu nasekat. Celou aplikaci takto nepopisuju.
Snažím se držet co nejmenší kontext, aby LLM neutíkalo od zadání a neřešilo všechno a nic v jednom commit. Každá část je většinou jeden commit, který bych dělal i kdybych to psal celé sám, abych byl schopný popsat proč se ten kod přidal/změnil když se někdo v budoucnu zeptá. Třeba já sám sebe za 2 a více let.
Kde se mi opravdu daří používat LLM:
* codereview - najde zajímavé chyby, přes SKILLS se dají přidat třeba OWASP - to jsem zatím nezkoušel, ale je to v mém TODO listu "broušení" LLM
* upgrade knihoven - je mnohem rychleší v nahrazování kodu než já, když je v nové verzi knihovny něco jinak.
* nahrazování použití deprecated funkcí za jiný kod, než se provede upgrade, kde ty deprecated funkce už nemusí být k dispozici
* release notes projektu MCP jira , git commits v git repozitáři
* vysvětlování kodu ve kterém se snažím vyznat
* nejsem dobrej v psaní UI, jsem většinou na serverové straně aplikace, ale teď když musím nějaké UI dělat tak s LLM to jde mnohem lépe a rychleji
* unit testy generuje pěkně, chtěl bych podobně dělat i E2E testy, ale to bude asi hned tak nebude
Čeho se bojím:
* kod začne hnít mnohem rychleji
* kdo bude udržovat kod, kterého teď udělám i několikanásobně víc, snažím se toto minimalizovat viz začátek minimální kontext.
* že v časové tísni začneme generovat kod bez toho, abysme se na něj podívali a nebudeme v případě nějaké události na produkci schopni o tom problému mluvit, protože nebudeme znát kod. Něco jako jít na Book Club a mít přečtené jen dvě tři recenze knihy a první kapitolu ...