Pracovní notebook pro vývojáře

nou

Re:Pracovní notebook pro vývojáře
« Odpověď #15 kdy: 12. 06. 2015, 16:43:08 »
Tiez mam E450 v zakladnej vybave iba s Intel grafikou. Pod linuxom ale beha vsetok HW nadherne. Jedina vytka co k tomu mam je integrovana baterka ktora sa neda vymenit bez rozobrania. Myslim si ale ze za tu cenu je to fakt slusny notebook a aj ked je to "plastak" tak posobi omnoho soldinejsim dojmom ako ine notebooky od inych vyrobcov. Hlavne ma FullHD display a nic mensie by som uz dnes nebral.

iwtu

« Odpověď #16 kdy: 13. 06. 2015, 13:15:53 »
Ahoj,
Dell XPS 13 vypada krasne :-) jen nevim, jestli je to ono ;-)

Jinak, samozřejmostí pro mě je si toto osahat prvně,  ale pochybuji, ze mi v showroomu duvoli nainstalovat par programu na toto :-D proto se ptám také tady.  ;-) Macbook, vzhledem k .NET padá, leda bych si do něj nainstaloval widle.  Toshiba  nové generace vypadají schopně  + docking je tam vyborny.

Naozaj nevidim dovod, preco by Dell XPS 13 nebol ono. Linux Mint na nom slape uplne bezproblemov, Ubuntu ma problem s vysokym rozlisenim displaya, ale da sa snazit. Dockina cez USB 3.0 je schopna. Seriozne, pre mna je to aktualne najlepsi notebook na trhu. Bal som sa, ze ma plastove sasi, lebo o sasi nic v ponuke nepisu a tak, ale telo he  hlinik a klavesnica strana je carbon.. Este keby mal USB-C tak by to bol dokonaly stroj..

jenda

« Odpověď #17 kdy: 14. 06. 2015, 09:43:30 »
Macbooky me vzdycky pritahovaly - nezkousel tam nekdo narvat linux ? Umim google,pisou ze to de, ptam se na osobni zkusenosti.
Hardware apple mi pripadal vzdycky moc pekne udelanej a funkcni (az na vyjimky,samo;) -
neni to flejm, neptam se na to kdo cura vejs.

MartinX

« Odpověď #18 kdy: 14. 06. 2015, 11:07:43 »
Naozaj nevidim dovod, preco by Dell XPS 13 nebol ono.

Ja ten dovod vidim - cena. Notebook beriem ako "spotrebny material" na 2-3 roky a nevidim dovod davat 1500 € za nieco, co ma sice slusnu konstrukciu ale baterka (ktora je asi uzivatelsky nevymenitelna) aj tak dlho nevydrzi.
A este poznamka k MacBook Pro - uz vyriesili problem s odlupujucou sa antireflexnou vrstvou na displeji ?
http://www.macrumors.com/2015/03/16/retina-macbook-pro-stained-coating/

ue

« Odpověď #19 kdy: 14. 06. 2015, 11:18:32 »
HP EliteBook -- dostal jsem ho do používání a jsem mile překvapen, má dock, existují verze velikosti 12.5 a více.

iwtu

« Odpověď #20 kdy: 14. 06. 2015, 14:24:42 »
Naozaj nevidim dovod, preco by Dell XPS 13 nebol ono.

Ja ten dovod vidim - cena. Notebook beriem ako "spotrebny material" na 2-3 roky a nevidim dovod davat 1500 € za nieco, co ma sice slusnu konstrukciu ale baterka (ktora je asi uzivatelsky nevymenitelna) aj tak dlho nevydrzi.

Cena ja velmi podobna ultrabookom takych parametrov inych znaciek. Jedina vynimka je ASUS Zenbook. Ako som uz pisal, ako su peniaze problem, tak ASUS Zenbook je spravna volba.

jurajvt

« Odpověď #21 kdy: 14. 06. 2015, 14:51:26 »
Pracujem presne s rovnakými IDE a technológiami ako uvádzaš. Osobne aj na Lenovo E440.

14", i7 4702QM, 1 TB + 16 GB SSD, 8 GB RAM, DVD RW, NVidia 740M, W8.1

Ale veľmi nerozumiem móde pracovať na notebooku. Neviem si nijak zvyknúť. Klasická klávesnica a myš, 27" monitor (alebo dva 22"), poriadny výkon - to je to, čo mám na pracovnej stanici. Notebook používam skutočne výnimočne.

Mal som presne rovnaké predstavy ako Ty. Do práce, na výlety, atď. Použil som to tak asi trikrát.

Zdenda Bakalu

« Odpověď #22 kdy: 14. 06. 2015, 14:59:23 »
Hlavne by mel mit CD/DVD ROMku, je blbe, kdyz pak k nekomu prijdes a on ma program na CD/DVD. Ver mi, jsem chytrej kluk, rozumim prirozenemu vyvoji a hleidm do budoucna na prakticnost.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 14. 06. 2015, 15:44:17 »
Pracujem presne s rovnakými IDE a technológiami ako uvádzaš. Osobne aj na Lenovo E440.

14", i7 4702QM, 1 TB + 16 GB SSD, 8 GB RAM, DVD RW, NVidia 740M, W8.1

Ale veľmi nerozumiem móde pracovať na notebooku. Neviem si nijak zvyknúť. Klasická klávesnica a myš, 27" monitor (alebo dva 22"), poriadny výkon - to je to, čo mám na pracovnej stanici. Notebook používam skutočne výnimočne.

Mal som presne rovnaké predstavy ako Ty. Do práce, na výlety, atď. Použil som to tak asi trikrát.

Pracovat na NTB neni nic spatneho, protoze je mobilni s relativne dostatecnym vykonem. Monitory NEC jsou vybavene DSP switchem, ktery funguje jako KVM mezi workstation a docking station. Jednim tlacikem prepnes veskere pripojene zarizeni (USB) mezi HP Z420 a Latitude E7440. Jinymi slovy, zatim co se vysoce vykonna workstation bavi narocnou ulohou, ja jsem prepnul a s plnym komforem monitoru, klavesnice, mysi, usb audio se muzu vrtat v cemkoliv a zvladam vice cinnosti soucasne. Doma delam to same, necham klidne renderovat Premiere Pro (abych mel od drahe polovicky klid a neblokovala mi vykon), coz trva a opet si prepnu na NTB v docku.

Edit admin: Neurážíme ostatní diskutující.
« Poslední změna: 17. 06. 2015, 09:02:31 od Petr Krčmář »

MartinX

« Odpověď #24 kdy: 14. 06. 2015, 23:20:16 »
Hlavne by mel mit CD/DVD ROMku, je blbe, kdyz pak k nekomu prijdes a on ma program na CD/DVD. Ver mi, jsem chytrej kluk, rozumim prirozenemu vyvoji a hleidm do budoucna na prakticnost.
Externa USB DVD mechanika stoji asi 25 €. Ja som si kupil rovno BluRay ( co ak bude mat niekto data na BluRay :)  ) za asi 70 €.
Mat vstavanu DVD mechaniku a v 99% casu ju nepouzivat, je uz prezitok.

MartinX

« Odpověď #25 kdy: 14. 06. 2015, 23:39:39 »
Cena ja velmi podobna ultrabookom takych parametrov inych znaciek. Jedina vynimka je ASUS Zenbook. Ako som uz pisal, ako su peniaze problem, tak ASUS Zenbook je spravna volba.
Ultrabooky maju bohuzial dost blbu rozsiritelnost a konfiguracia s viac ako 8 GB RAM a viac ako 256 GB SSD je alebo neskutocne predrazena, alebo castokrat aj nemozna.
Ja osobne som pracovny notebook vyberal asi pol roku, zvazoval som aj XPS 13 aj Zenbooky (doteraz som mal Asus notebook a bol som s nim spokojny), aj T radu Thinkpadov, MacBooky (tam si staci precitat fora, kde majitelia nadavaju na ich kvalitu) - nizka cena nebola absolutna priorita (limit bol len 1700 €, aby sa dal naklad na firmu odpisat naraz) ale nakoniec mi ako najlepsi pomer cena/vykon/rozsiritelnost/vaha/konstrukcia vysiel ten vyssie uvedeny Thinkpad E450. Cena po rozsireni (upgrade RAM, SSD, externa mechanika) dokopy asi 1150 €.   

Lopan

« Odpověď #26 kdy: 15. 06. 2015, 08:37:31 »
Co jsem zatím viděl notebooky E řady od Lenovo, tak všechny do jednoho měly nekvalitní display. Byla na nich vidět výrazná "mřížka", resp. rozestupy mezi pixely. Nejhorší to bylo na barevných přechodech, měl jsem pocit, že systém jede v 256-ti barvách a používá dithering.
Stejný problém jsem měl u poslední Dell Latitude řady a přešel proto na Precision. Zajímavé, že u předchozího řady Latitude jsem tento problém nepozoroval. Při detailním porovnání HW jsem pak zjistil změnu v dodavateli lcd panelu, z LG na nějaký čínský šrot.
Ještě mě zaujaly notebooky od Asusu, kvalitní display, slušná výbava i cena, ale v době kdy jsem sháněl notebook (cca rok zpátky), tak měl Asus hodně divoký design šasi a nepříjemně drsný touchpad. Možná je na tom letošní řada lépe.

j

« Odpověď #27 kdy: 15. 06. 2015, 08:51:24 »
Nemam problem s 1920x1200 na 12", ale zalezi jestli nosis brejle ... i spousta lidi bez nich tohle neda.

RAM naprosto minimalne 16GB ... min nema smysl uvazovat. Pustis browser - 2GB v haji, pustis ide, dalsi ... pustis nejakej tool a dalsi gigo v trapu ... 8 je na dev stroji dneska nouzovka.

Hihihih, no pak ty programi maji za neco stát.
Já vklidu programuju na stroji s 4GB RAM, ba naopak si myslím, že přehaný výkon dev stroje může asi tak v 90% být spíše na škodu, tobě ta šílenost co si napsal hezky maká, ale pak to hodíš zákazníkovi na jeho all-in-one a on se skoro nehne kurzor :D trošku přeháním, ale dost podoné jsem potkal a přitom stačilo přepsat pár míst kde se dělá s databází a nemučit jí, tohohle si ale na silném stroji nemusíš všimnout, že tam kolega dělá ee.

Jenze ty ten vykon nepotrebujes proto, aby ti chodila aplikace, ale proto, abys nemusel po kazdy zmene hodinu cekat nez se zbuilduje projekt. To ze vetsinou jde o patlala, kterej napise helo world, a potrebuje to 1/2GB ram na spusteni ...

Ad propirany Lenovo - s kazdym dalsim modelem se vyrazne zhorsujou. Ale porad pokud se to nekam nosi, tak (Tcka) vydrzi. Videl sem uz peknou hromadku plastaku ktery se do 1/2 roku rozpadly. Doslova. Ono kdyz to clovek 10x denne otevira a zavira ... neni se co divit. Bohuzel plati i to, ze drive stacilo vyndat par sroubu a do notesu se slo vpohode dostat/vymenit cokoli. Soudoby modely sou zacvakavaci, a pri rozebirani je spolehlive znici i oficielni servisak. Jenze ten ma sebou dily na vymenu.

MartinX

« Odpověď #28 kdy: 15. 06. 2015, 09:08:58 »
Co jsem zatím viděl notebooky E řady od Lenovo, tak všechny do jednoho měly nekvalitní display. Byla na nich vidět výrazná "mřížka", resp. rozestupy mezi pixely. Nejhorší to bylo na barevných přechodech, měl jsem pocit, že systém jede v 256-ti barvách a používá dithering.
Stejný problém jsem měl u poslední Dell Latitude řady a přešel proto na Precision. Zajímavé, že u předchozího řady Latitude jsem tento problém nepozoroval. Při detailním porovnání HW jsem pak zjistil změnu v dodavateli lcd panelu, z LG na nějaký čínský šrot.
Ještě mě zaujaly notebooky od Asusu, kvalitní display, slušná výbava i cena, ale v době kdy jsem sháněl notebook (cca rok zpátky), tak měl Asus hodně divoký design šasi a nepříjemně drsný touchpad. Možná je na tom letošní řada lépe.
E450 ma TN panel, IPS maju az vyssie modely rady L. Na beznu IT pracu to vyhovuje, na editaciu fotiek to uz ale vhodne nie je.
Pri Full HD rozliseni na 14" jednotlive pixely ani ziadna mriezka viditelna nie je.   

« Odpověď #29 kdy: 15. 06. 2015, 10:48:48 »
Ultrabooky maju bohuzial dost blbu rozsiritelnost a konfiguracia s viac ako 8 GB RAM a viac ako 256 GB SSD je alebo neskutocne predrazena, alebo castokrat aj nemozna.

Limity dnešních CPU / chipset jsou obvykle 16GB, takže technicky obvykle není problém, cenově dalších 8GB není extra hodně. Otázka, co to udělá se spotřebou. Kdysi se mi líbily myslím Acer nebo Asus, které měly 10-12GB - 8GB mi přijde na hraně, 16GB už je obvykle plýtvání.

Jinak jsem kdysi váhal taky nad Zenbook UX305, vypadá velice povedeně až na jednu věc - touchpad uprostřed místo pod mezerou. To jsem zažil u dřívějšího notebooku a neustále jsem si pravou dlaní aktivoval myš :-/

Nakonec jsem skončil u Toshiba Portégé Z30-A-1E1, zatím velká spokojenost ve všech směrech - nízká váha, vysoká výdrž, výkon a dost velký SSD. Předtím jsem váhal, jestli 13.3 nebo 14, ale nakonec rozhodla aktuální sleva :-) a popravdě to vysoké rozlišení udělá daleko víc než kousek palce navíc.