Ja som nechcel spustiť X, to sa robí ak sa nemýlim
startx
, chcel som vytvoriť xorg.conf a potom ho umiestniť do /etc/X11 pretože som tam žiadny nemal a prišlo mi to divné ako to, že X idú bez neho neviem. Išiel som podla handbook, ale s hentakou hláškou sa tam neočakáva. Nakoniec som tam aj tak použil xorg, cez nvidia-xconfig, neviem aký je medzi nimi priepastný rozdiel ale nejaký isto, pretože som si ich porovnával cez cat. Command ps i rúrku znám, Unix sa iba učím

a najlepšie sa učí na FreeBSD alebo niekde kde je človke donútený sa učiť. Mám aj jednu knižku v PDF, ale podľa mňa to chvíľu trvá kým sa s tým človke vžije, od malička sú všetci odchovaní na WIn. Ono v podstate už tam tú grafiku mám len doriešiť jeden error a to Unable to load X Server Display Configuration page: Failed to query NoScanout for screen 0. v Nvidia settings a bude to pohode, ešte mi však flash videa vo fullscreen sekajú trošičku, takže ten error bude možno podstatný, teda neviem čím by to iným mohlo byť. Minule som niekde čítal, že to je vstavaný problém nvidia driveru a videl som guide ako to spraviť len sa mi nedarilo, tak uvidím ako pochodím.