Šmírování občanů vojenskou rozvědkou

manta

Šmírování občanů vojenskou rozvědkou
« kdy: 30. 12. 2016, 17:07:38 »
Zdravím, měl bych pár dotazů ohledně šmírování občanů vojenskou rozvědkou.
Už se ví jestli je to schváleno a kdy to vejde v platnost?
Mám VPS s českou IP a používám to jako proxy, mění se tím pro mě něco? Dokážou snadno zjistit, že to jsem já?
Pokud byste si měli vybrat zemi kde mít VPS, bylo by to Česko, Německo, Francie, Itálie nebo Anglie?
Díky moc všem!
« Poslední změna: 30. 12. 2016, 21:44:18 od Petr Krčmář »

javaman ()

Re:Big Brother CZ
« Odpověď #1 kdy: 30. 12. 2016, 17:20:02 »
Pokud neděláš nic nelegálního, tak se nemusíš bát 8)

Fanous

« Odpověď #2 kdy: 30. 12. 2016, 17:52:55 »

Tim bych si nebyl tak jisty. Ale podobna diskuze tu nedavno probehla....

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30. 12. 2016, 17:56:56 »
Přístup novopečeného špičkového admina? A třeba obchodní tajemství ti neříká nic? Jen tak dál chlapče... Hlavně se toho nebát, nejlépe nasdílet všechno, nemáš se za co stydět.

javaman ()

« Odpověď #4 kdy: 30. 12. 2016, 17:59:26 »
Jako že voják použije tvoje cool skripty a prodá to do USA? ;D Po cestě ještě vypustí chemtrails, ne?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30. 12. 2016, 18:04:24 »
Jako že voják použije tvoje cool skripty a prodá to do USA? ;D Po cestě ještě vypustí chemtrails, ne?
Neznáš mapu chlapče... I z blbýho skriptu se může dát zjistit, třeba jaký technologie někdo používá, což je kolikrát víc, než by měli ostatní vědět. Studuj brouku.

citanus006

« Odpověď #6 kdy: 30. 12. 2016, 18:07:07 »
Klid, znam par lidi od spojovyho vojska ACR. A verte miz ze tihle lidi hrozba nejsou, vsechno co je jen trosicku a vyzaduje odbornejsi znalosti outsourcuji na soukrome firmy.

javaman ()

« Odpověď #7 kdy: 30. 12. 2016, 18:10:23 »
Neznáš mapu chlapče... I z blbýho skriptu se může dát zjistit, třeba jaký technologie někdo používá, což je kolikrát víc, než by měli ostatní vědět. Studuj brouku.

By zjistili, že používáš Sendmail a přijeli by tě sebrat za ohrožení ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30. 12. 2016, 18:24:18 »

By zjistili, že používáš Sendmail a přijeli by tě sebrat za ohrožení ;D
Ještě něco poučnýho pusinko

PanSauron

« Odpověď #9 kdy: 30. 12. 2016, 18:46:06 »
Me vzdycky fascinuje, ze proste kazdej si mysli, ze bezpecnost/anonymita je zajistena koupi magickeho tlacitka, ktere po stisknuti vyresi veskere problemy. Neni to tak a nikdy nebude, teda vlastne yo, muzes ten pocitac vypnout.

Precti si co je ISO/OSI, kazda ta vrstva ma sva uskali.

A k tem statum no hele za me to je tak:
Cesko - prostredi znas (domaci)
Nemecko - vzhledem k poslednim udalostem tezko rict, domluvit se s Nemcema asi da, takze by hypoteticky mohli neco dostat
Francie - tam mas sifrovani defakto zakazany, ale jejich antislidilsky zakony jsou celkem drsny, takze zalezi co chces delat a dostat neco z tech byrokratu to si asi radsi prostrelis obe kolena
Anglie - no tam ty jejich novy zakony taky nic moc, defakto fizlujou vsechno a uz legalne, rikam tomu mala cina, kdo vi jestli skoncej mimo EU nebo ne, ale je to takova pobocka NSA
Italie - mi pripada asi jako nejrozumejsi varianta, ale nevim jak to maj s procedurama o vydavani informaci a jak slidej a sdilej

Turban Legend

« Odpověď #10 kdy: 30. 12. 2016, 19:09:28 »
Italie - mi pripada asi jako nejrozumejsi varianta, ale nevim jak to maj s procedurama o vydavani informaci a jak slidej a sdilej

V Itálii už před lety chtěli vidět pas jen kvůli připojení na blbou WiFi, takže tam taky nic moc.

Co se týče volby země – pokud jde o něco většího, tak jít k nepříteli svého nepřítele – ten s ním nic sdílet nebude a spíš je šance, že se tě zastane. U menších věcí typu pomluva/pohoršování/warez/..., tak zase jít někam dostatečně daleko, kde je jazyková/byrokratická bariéra a příslušným šmírákům to nebude stát za to a případ odloží.

manta

« Odpověď #11 kdy: 30. 12. 2016, 19:18:04 »
Tak se mi zdá, že nejlepší bude zůstat v ČR, západní Evropa je na tom koukám mnohem hůř.
Sice mi bude vojenská rozvědka šmírovat provoz na proxy serveru, ale pokud si ho nijak triviálně nespojí s mou reálnou IP tak o nic nejde, nelegálního nic nedělám aby jim stálo za to zjišťovat si kdo to VPS platí.

PanSauron

« Odpověď #12 kdy: 30. 12. 2016, 19:38:27 »
Podle toho co pises, by mozna ta Francie nebyla uplne nejhorsi, oni maj fakt hodne antislidilsky zakony, ale je to jakoze na obe strany. Takze sifrovani nemaj radi, ale zase na tebe jen tak neco nereknou nebo nevytahnou a ta jazykova bariera a jejich byrokratickej system je dobry sito pro ceskyho fizla. Taky je dulezity, kde ma to VPS sidlo.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 30. 12. 2016, 20:40:50 »
Nejlepsi je Iran, ti hned tak Amikum nic nevydaji.

Nicmene kdyz ma clovek VPS v cizu a chce byt anonymni, tak bude muset jeste vyresit, jak to bude anonymne platit.

PanSauron

« Odpověď #14 kdy: 30. 12. 2016, 21:28:09 »
Nejlepsi je Iran, ti hned tak Amikum nic nevydaji.

Nicmene kdyz ma clovek VPS v cizu a chce byt anonymni, tak bude muset jeste vyresit, jak to bude anonymne platit.

Za jednu kozatou blondynu bych tam mel mozna i celej rack, kdyz by byla pekna ;) A tady v luxusni restauraci Neon Club se urcite nejaka najde :D