Akorát se ukazuje, že ji neumíš. Migrovat kód pomocí IDE, když tomu nerozumím, není nic moc. Instanceof chápu, ale nijak jsem ho nepotřeboval, když vím, co za typ to je a to vím.
Konkrétní typ samozřejmě nevíš, takže nemůžeš ani zavolat např. konstruktor. To by se hodilo třeba v servisech, takhle se musí dělat konkrétní potomek servisu pro každou koncovou třídu obsluhovaného DTO, abych v něm mohl zavolat new A() nebo new B() nebo new C(). Samozřejmě lze legacy kod úplně překopat a při požadavku na potomka dát servisní metody rovnou do DTO 'tak to děláme u nového kódu), ale někdy by stačilo servis jen generifikovat a doplnit do příslušné metody jenom pár instanceof. Překvapuje mě, že tohle neznáš...
Celkově jsou generika skvělý krok kupředu, i když možná jinde umí více věcí.
Generika jsou z mého pohledu samozřejmost, krok kupředu to byl před několika lety. Netypovaná pole a hlavně hasmapy byly stejné zvěrstvo jako asociativní pole v PHP.
[/quote]Začínal jsem s Javou 1.1, takže 1.8 je opravdu trochu nová. Pokud s ní děláš dva roky a nemáš ty roky před tím, tak to chápu. Ale zase to není chyba u mě.
[/quote]
První commit (z 31 tis.) máme v r. 2004 - jaká byla tehdy java? 1.8 existuje už dva roky a přechod na ni byl pro nás dost podstatný. Především kvůli lambda výrazům, které např. umožňují nahradit nebezpečné PropertyModely (tedy reflexi) ve wicketu a zároveň nezaneřádit kód spoustou balastu (např. parádní
https://github.com/todvora/wicket-lambdamodel našeho exkolegy). Bohužel ostatní změny moc nevyužijeme, protože jsou dost nepoužitelné. O omezení streamu na runtime výjimky se obecně ví a na netu se na to dost nadává. Stejně tak jako nemožnost jednoduché vlastní implementace poolu vláken v parallel - klidně by jich mohlo být víc, aby se zabránilo tomu globálnímu záseku. Raději ať jádro přepíná kontexty více vláken, než jiné obslužné vlákno servletu čeká, až jiný úplně nesouvisející kód třeba v pomocném tasku dokončí svůj několikaminutový kód v parallel. Výsledek je, že se to nedá spolehlivě použít tak, jak je to hotové. Opět známý fakt, nic nového.
Pořád víc si myslím, že o javě víš velké kulové, jenom si tu taháš triko.