Conky monitoring teploty CPU a GPU

Conky monitoring teploty CPU a GPU
« kdy: 10. 01. 2026, 11:41:30 »
Zdravím,
laptop Thinkpad T590 a na něm Linux Mint 22.2. V conky.conf mám "${hwmon 7 temp 1}°C" pro odečítání teploty CPU. Vydedukoval jsem, že hodnota se načítá z adresáře
/sys/class/hwmon/hwmon7 což je link na /sys/devices/platform/thinkpad_hwmon/hwmon/hwmon7.
Potíž je v tom že po každém vypnutí a znovu zapnutí notebooku se  mění číslo adresáře, někdy hwmon3, jindy hwmon4 a někdy hwmon7. Je to prkotina, ale musím vždy ručně přepisovat číslo adresáře v conky.conf což bych rád nějak obešel.
Zatímco v /sys/class/hwmon/ je těch adresářů 0-9, v /sys/devices/platform/thinkpad_hwmon/hwmon/ je vždy jen jeden adresář (např hwmon7) ale po nabootování se mu mění číslo. Netuším, proč se to děje, neřešil tu prosím někdo něco podobného?
« Poslední změna: 10. 01. 2026, 11:43:47 od František Bublík »

Re:Conky monitoring teploty CPU a GPU
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2026, 13:03:08 »
Zkusil bych k těm parametrů z hwmon přistupovat ne přes číslo toho modulu, které se může měnit podle pořadí zavádění, ale podle jména toho modulu.
viz https://conky.cc/variables#hwmon

Tzn. počítám, že jméno modulu bude v tomhle případě nejspíš thinkpad.
Pak bych to upravil na "${hwmon thinkpad temp 1}°C"
Jména modulů se pak dají jednoduše zjistit, u mě tohle pak hodí např.:
Kód: [Vybrat]
msmucr@msmucr-desktop:~> cat /sys/class/hwmon/*/name
amdgpu
acpitz
coretemp
Tzn. mám AMD grafiku, standardní ACPI sensory a Intel CPU přes zmíněné moduly. Který senzor z daného modulu pak chci, určím tím indexem za typem (fan, vol, temp).

Třeba to klapne, nemám Thinkpad.. :)

« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2026, 17:42:20 »
Děkuji převelice :-) to bylo přesně, co jsem potřeboval !! Teď už mi na Mintu Thinkpad funguje do posledního šroubku :-D

« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2026, 23:40:42 »
Není zač, mám také radost, jestli jste to rozchodil. Mějte se.