Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF

RDa

• 3 069
    • Zobrazit profil
Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF
« kdy: 01. 06. 2023, 12:17:00 »
Ahoj, mate nekdo rozjety KODI tak, ze vystup mate jako opticky SPDIF a prevadi vam to DD+ (DDP, dolby digital plus) aka EAC3 zvuk na AC3 zvuk (ktery se vejde do sirky pasma SPDIF spojeni).

Podle specifikace kodeku lze extrahovat onen AC3 zaklad z EAC3 streamu, pripadne provest plny decode a re-encode.. ale u me je to hluchy - ticho, jakmile se pusti nejaky obsah kde je DDP/EAC3. Dokonce prestanou fungovat zvuky z UI po teto akci, jako kdyby se tam neco rozbilo.

Klasicke AC3 i DTS stopy jedou tak jak maji (v passthrough), vyssi odvozeniny DTS jsem jeste nezkousel.

Platforma je Gentoo, zkouseno na stabilni Kodi 19.5 i gitove verzi 20 neco.. nakonfigurovano v UI imho spravne (passthrough, receiver capable of AC3 + transcode to AC3).

Celkove ta DDP podpora je pofiderni, protoze UI TAG ukazuje "DOLBY" u vsech medii.. nezavisle zda to ma AC3 nebo EAC3. Achjo, proc to nema nejaky expert mode.. kde to bude ukazovat co to je a nemaskovat to pod jednotny nazvy.
« Poslední změna: 01. 06. 2023, 13:00:15 od Petr Krčmář »

czipis

• 255
    • Zobrazit profil
Re:Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF
« Odpověď #1 kdy: 01. 06. 2023, 13:28:40 »
popisovane chovani se mi stavalo cca rok zpet na Fedore. pak prisla nejaka aktualizace pulseaudio a vsechno zacalo fungovat jak ma. Mozna za to nemuze primo Kodi, tak zkus zapatrat u tveho audio serveru

RDa

• 3 069
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01. 06. 2023, 15:01:38 »
Tak je mozny, ze ten AC3 core-stream-extraction je az v nejakem audio serveru, ja tam mam ted navolen nativni ALSA vystup.

« Odpověď #3 kdy: 02. 06. 2023, 07:53:40 »

« Odpověď #4 kdy: 02. 06. 2023, 14:36:41 »
Řešil jsem podobný problém, kdy jeden konkrétní zvukový formát prostě nefungoval a zaboha jsem nemohl přijít proč. Nejrychlejší cesta nakonec byla spustit ffmpeg a překonvertovat zvukovou stopu do jiného formátu. Audio se konvertuje rychle, takže to byla otázka pár minut.

Il gioco consapevole nell’intrattenimento digitale consiste nel fare decisioni informate mentre ci si diverte alle piattaforme interattive.
Esso sostiene pratiche sicuri e aiuta i utenti a impostare confini chiari.
Principi del gioco responsabile prevedono il monitorare tempo e spese in modo sensato.
I partecipanti sono incoraggiati a conservare un approccio positivo e a osservare il proprio andamento.
Contenuti informativi sul gioco responsabile aiutano le persone a riconoscere i propri abitudini.
https://britanniaarmscupertino.com
Molte servizi forniscono strumenti e opzioni per gestione personale.
Praticare il gioco responsabile consente a tutti di godere l’i-gaming in modo consapevole.
In sintesi, il gioco consapevole nell’i-gaming riguarda la consapevolezza e il seguire scelte che favoriscono il proprio benessere.