Nezdá se mi, že by s tím měl mít cokoliv společného RX, TX offload. Ale nevím, co myslel Peterekcze zmínkou o e1000 nebo e1000e (PCIe) ovladači.
1GbE síťovky od Intelu jedou s těmi zapnutými offloady naprosto běžně ve výchozí konfiguraci a jsou přítomné skoro na všech základních deskách s Intel CPU. V určitých specifických situacích offloady dává smysl vypnout (DPI firewally, zachytávání raw paketů..), nebo pokud to opravdu prokazatelně způsobí problémy (např. bude špatně fungovat škálování TCP okna). Nicméně to rozhodně není tak, že Intel síťovka => vypnu rovnou veškerý offload, to je blbost.
Další věc je, a zas se vrátím k tomu, co už jsem psal. Pokud by tohle nastalo, nejspíš by nevytuhl celý systém tak, že bude třeba vzít natvrdo tlačítkem a nikde nebude ani hláška. I pokud by systém např. po půl dni ztratil jen síťovou konektivitu, tak se krátkým stisknutím spustí normálně shutdown a systém se regulérně vypne, zapíše logy.
Což je i důvod, proč jsem navrhoval, ať se nejdřív zkusí vytížit a otestovat HW, a případně nasimulovat to vymrznutí, aby se tohle vyloučilo a neztrácel čas nějakými softwarovými tweaky naslepo (docker on/off, offload on/off..), zvlášť jestli to předtím fungovalo (předpokládám).
Ale třeba ještě Peterekcze vysvětlí, co měl konkrétně s tím Brixem a e1000.