Taky jsem tenhle problém řešil - kupoval jsem před rokem a něco X1 Carbon. Krásně lehoučký notebook a stejně k tomu Lenovo strká tu cihlu... A on hlavně velký průšvih je ten kabel ze zásuvky do nabíječky, ten sám o sobě je dost těžký. Takže nabíječka rovnou do zásuvky a z ní podstatně tenčí (a lehčí) kabel do notebooku, to je daleko lepší řešení. A myslím nějaké nabíječky k MacBookům tam dělají už dávno...
Já jsem vybral také Baseus, 65 W (originál nabíječka k X1 je taky 65W), má 2x USB-C a 1x USB-A. Mají ji na Alze, ale já to kupoval někdy v zimě z AliExpressu, kde to vyšlo o dost levněji - teď s těmi změnami ohledně DPH už je to otázka, jestli už to pak nevyjde na stejno, když by to člověk koupil přímo v ČR (a hlavně by to bylo bez čekání 2-3 týdny)
Jinak je to ale super právě na cesty - i s tím, že už pak nemusím vozit další nabíječku na telefon a případně další elektroniku, co bych měl sebou (baterka, čelovka, Kindle, hodinky od Garmina, etc.). Jen když tak další kabely (ne všechno má USB-C a ještě ten Garmin s jejich vlastním konektorem...).
Pro nabíjení notebooku jsem vybral USB-C na USB-C kabel, který by měl být až na 100 W. Délka 2 metry. To většinou stačí, když je člověk někde na hotelu, rozvalí se s notebookem na postel a chce ho současně dobíjet...
Zkušenosti zatím dobré - žádné pískání ani smrad, ani se nějak zvlášť nepřehřívá. A telefon nabíjí také parádně rychle.
Přemýšlel jsem, že bych si tu nabíječku Baseus pořídil třeba ještě jednu a měl třeba jednu i v práci, když tam občas dorazím s notebookem... Ale jak tu teď někdo psal, že ta 45W verze je nějak víc menší, tak možná začnu uvažovat i o ní na nějaké cesty jenom s notebookem a ne na vícedenní by mohla být taky fajn...