iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub

Re:iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub
« Odpověď #60 kdy: 21. 11. 2023, 14:28:57 »
a tim ztrati treba Live efekt z fotek, ale to je jeho boj).
Co je  L"ive efekt z fotek"?

Iphone umoznuje nastavit, ze misto vytvoreni proste fotky to udela kraticke cca pulsekundove video, ktere se toci dokola.
Clovek se pak zkratka na "fotce" skube jak kreten.
Normalni clovek tu saskarnu ani nezapne, iovce to povazuji za "inovaci"

« Odpověď #61 kdy: 21. 11. 2023, 15:26:37 »
bohuzel lmgtfy ma nejak spatny certifikat tak ti to postnu primo: https://support.apple.com/cs-cz/104966
ne, neni to pulsekundove. ano, muzes si pak vybrat libovolny frame z toho videa - treba kdyz nejakou momentku nechytnes tak zjistis, ze jsi ji chytil apod.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 21. 11. 2023, 16:28:39 »
Proste je to krátke video pod pojmom "live photo"... ako iOvce vážne považujú za iNovace každú nezmyselnú chujovinu a ešte budú presvedčene tvrdiť že to vie "len a len ich Apple a nikto iný". Pri tom je to technológia z minulého storočia prezlečená pod novým názvom, a s nulovou kompatibilitou s okolným svetom.

A ak povieš na firmu čo predáva obyčajné kolečká za 700$, niečo negatívne, tak je to hate. Haha. Dobrý vtip.

k3dAR

• 3 040
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 21. 11. 2023, 18:07:29 »
Proste je to krátke video pod pojmom "live photo" [...]
na Androidech zname jako "Motion Photo" (Pixel, Motorola, Samsung, ...)

Mudvy

« Odpověď #64 kdy: 21. 11. 2023, 21:52:43 »
Ja tomuhle tridnimu boji moc nerozumim. Prijde mi ze je tu vic hejtu na lidi co si kupujou apple produkty nez na ty produkty samotne. Je jasny ze je apple jiny a dela veci po svem ale je to spatne ?

Je to stejny jako kdyz nekdo hejti programovaci jazyk ale jen proto ze se ho uci novacci a je v tom zbastlenych spousty veci. Muze za to ale ten jazyk ?

Ono vlastne kazdy z nas zije v ultimatnim apple produktu. Nase telo funguje na stejne filozofii. Pokud vim tak nikdo z nas nema admin prava na sve telo aby se v nem mohl vedome hrabat a modifikovat ho. Jsme smireny s tim co mame k dispozici a jen hrstka lidi ma vuli prekonavat tyhle limity.

Nase telo je produkt pro bfu, ktery s nim dokaze fungovat s minimalnima znalostma. Tak jako se snazi byt produkty apple.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 22. 11. 2023, 09:21:21 »
Ja tomuhle tridnimu boji moc nerozumim. Prijde mi ze je tu vic hejtu na lidi co si kupujou apple produkty nez na ty produkty samotne. Je jasny ze je apple jiny a dela veci po svem ale je to spatne ?

Je to stejny jako kdyz nekdo hejti programovaci jazyk ale jen proto ze se ho uci novacci a je v tom zbastlenych spousty veci. Muze za to ale ten jazyk ?

Ono vlastne kazdy z nas zije v ultimatnim apple produktu. Nase telo funguje na stejne filozofii. Pokud vim tak nikdo z nas nema admin prava na sve telo aby se v nem mohl vedome hrabat a modifikovat ho. Jsme smireny s tim co mame k dispozici a jen hrstka lidi ma vuli prekonavat tyhle limity.

Nase telo je produkt pro bfu, ktery s nim dokaze fungovat s minimalnima znalostma. Tak jako se snazi byt produkty apple.

Aha, jo, ty si len objekt... nechceš byť trieda?

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 22. 11. 2023, 10:17:10 »

BLABLABLA

Linux taky dělá věci po svém - ale ne ze zištných důvodů jako to dělá apple.
Jediný důvod a to opravdu jediný, žádný jiný není, proč apple dělá věci jinak, je zisk. Nic jiného než cesta k odírání ovcí v tom "jiném" přístupu není.  Všechny ty bláboly o sqělých fíčurách a jsou jen omáčka co má přesvědčit ovce k platbě.  A ty ovce to žerou a žerou, békají u toho a ještě ostatním tvrdí, jak je jejich nekompatibilní ekosystém, za který vyhazují prachy oknem, ten nejlepší a supr dupr na světě. A snaží se to vecpat ostatním co o to nestojí. To je prostě například pro mě naprosto odpuzující. Nemám problém používat něco co není kompatibilní s okolním světem, nemám problém prošlapávat  slepé cestičky, a i vyhodit peníze za něco co nakonec nebude fungovat, ale mám problém se účastnit davové psychózy, a obyčejnou funkčnost produktu přeplácet a ještě to přeplácení dávat na obdiv jako že si "to" můžu dovolit a ostatním tvrdit, kdo na to nemá je lúzr.   Stejně jako v tomhle případě - majitelé zde tvrdí, že jim BT na aplu funguje ačkoliv pravda je taková, že jejich BT je nekompatibilní s androidem - tedy nefunguje. Ale stejně budou blábolit o  zastaralosti, bezpečnosti a dalších kravinách, místo toho aby uznali, že jim to prostě nefunguje, že ten jejich epl je na nic. A tak je to se vším, jednoduché připojení telefonu k počítači a přetažení souborů jako z flešky - némlich to samý. Ale stejně budou tvrdit jak je ten eplí přístup nejlepší - přece když jsem za to vyhodil takový prachy, tak to prostě musí bejt lepší než nějakej blbej android za 3K.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #67 kdy: 22. 11. 2023, 10:52:34 »
Vždyť Linux tvoří především velké korporace, které ho tvoří k obrazu svému, a to opět jen s jediným účelem - zisk. Ze stejného důvodu je tu i Android. Tak na co si tu hrajeme? Jsou to různé zájmové skupiny, které mají všechny do jedné zisk až na prvním místě. Domácí uživatelé a malí hráči se jen vezou na této vlně. Linux na koncových zařízeních je jeden velký bordel.

Apple i Microsoft vydávají aktualizace pro své výrobky mnoho let. Oba si za to nechají platit buď penězmi nebo vašim soukromím. S Androidem jste odkázáni na milost výrobce konkrétního zařízením, kdy více jich aktualizace nevydává, než vydává, a soukromím platíte na Androidu asi nejvíce, protože každý výrobce si do svého zařízení cpe svůj bordel.

« Odpověď #68 kdy: 22. 11. 2023, 11:05:11 »
A ako teda Apple riesi ked chces na grilovacke poslat soubor niekomu a android telefonom? Predpokladam, ze taka situacia nastava velmi casto tak to ma Apple nejak podchytene jednoduchym a bezbolestnym sposobom aby jeho useri nemuseli experimentovat...
Nijak, kazdy ma moznost volby. Kdo chce trpet s androidem at trpi. No a pak vymeknu a poslu mu to pres nejaky bazmek typu Messenger nebo Whatsapp (a tim ztrati treba Live efekt z fotek, ale to je jeho boj).

Aha, tak toto Apple nedomyslel, vlastne aby teda proces zjednodusil tak ho urobil komplikovanejsi. Pritom filozofia Apple je opacna (robit veci jednoduche), nie?

Vlastne tym dost poskodil svojich userov, pretoze v SR/CR je ich vyrazna (?) mensina (nevie niekto ake je rozsirene iPhone v populacii?) a teda narasta pravdepodobnost ze budu chciet shareovat s niekym s Androidom ale nemaju na to jednoduchu moznost.
Ked este zoberiem ze typicky user Apple je zvyknuty ze to funguje a ked to nefunguje tak si nevie pomoct tak je to dost zakerne od Apple. Viem si predstavit ze typicky Apple user ostane bezradny a jedina sanca je ze mu Android user poradi ze to moze shareovat cez Messenger alebo Whatsapp (alebo inak, lebo toto degraduje fotky)...
Ale zas v USA je asi situacia ina, tam je myslim viac iPhone userov ako Androidu takze je mensia pravdepodobnost ze dojde k tejto nemilej situacii pre Apple usera...

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 22. 11. 2023, 11:07:18 »
Vždyť Linux tvoří především velké korporace, které ho tvoří k obrazu svému, a to opět jen s jediným účelem - zisk. Ze stejného důvodu je tu i Android. Tak na co si tu hrajeme? Jsou to různé zájmové skupiny, které mají všechny do jedné zisk až na prvním místě. Domácí uživatelé a malí hráči se jen vezou na této vlně. Linux na koncových zařízeních je jeden velký bordel.

Apple i Microsoft vydávají aktualizace pro své výrobky mnoho let. Oba si za to nechají platit buď penězmi nebo vašim soukromím. S Androidem jste odkázáni na milost výrobce konkrétního zařízením, kdy více jich aktualizace nevydává, než vydává, a soukromím platíte na Androidu asi nejvíce, protože každý výrobce si do svého zařízení cpe svůj bordel.

S tím se dá víceméně souhlasit, na pár drobností - u androidu máš většinou alternativu - různé komunitní verze - Lineage apod.  Není to uzavřený ekosystém - jakýkoliv android telefon můžeš připojit k téměř libovolnému PC a přetáhnout soubory, většinu androidích telefonů můžeš rozšířit o SD kartu, používají standardní konektor, nabiješ je z téměř jakéhokoliv USB portu, používat cloud tě nenutí, ale máš tu volbu. Tvoje soukromí šmíruje kde kdo, nejvíce na webu, tam není rozdíl mezi eplem a androidem. Jak tě šmíruje třeba šaomi nebo jiné je otázka, ale můj názor je takový, že ta míra je stejná jako u eplu. Kdo podle mě může (a lhostejno zda epl, gúgl nebo ťamťung), tak to dělá - typicky odposlech, záznam vyhledávání, telemetrie, poloha - to prostě jakýkoliv výrobce k něčemu může využít, tak to implikuje že to dělá - byl by hlópé kdyby to nedělal. 
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #70 kdy: 22. 11. 2023, 11:37:51 »
Tak jsme odpovídal na něco, na co na další stránce už někdo odpověděl.

Zatímco tu jsou skupiny uživatelů Androidu a Apple, které nic neřeší a prostě fungují a užívají si život, někteří dokonce používají i více produktů různých firem, tak jsou tu i skupiny lidí nebo jednotlivců, kteří mají potřebu nadávat na někoho, kdo používá produkt nenáviděné firmy.

Je to stejné jako nadávat na pražáky, měšťáky, lonťáky, vidláky. Dosaď si.

Dělejte něco se sebou! Problém je na Vaší straně přijímače.
« Poslední změna: 22. 11. 2023, 11:46:35 od Rovano _ »

« Odpověď #71 kdy: 22. 11. 2023, 12:04:57 »
Už to nejde editovat, tak to neučešu.

Co je ti potom, kdo čím jezdí (auta>značky, MHD x taxi x auto, vlak x bus, ...). Co používá. Jak to používá. Omezuje tě tím nějak? Řeš sebe!

Jsi spokojený s tím telefonem co máš v ruce? Co jim furt závidíš těm lidem?

Příběh, který se napsal sám:
Jeden kamarád si v průběhu pár let koupil pár telefonů. 5 mobilů za 19k+ s Androidem, 3 značek. Apple nikdy! Protože je pro snoby!
Utratil za to dejme tomu 100k. Někdo jiný utratí 13k-20k za Apple, protože nemusí kupovat co dva roky nový telefon nebo si ho rozsedne, zpomalý se mu, ... Tohle se vážně stalo. Jeho slova.
Z toho mi vychází, že Apple je ekologičtější, ekonomičtější. Android pro snoby. Tedy přesně naopak.
Nadával na jednu značku Androidu, pak na druhou. Teď má třetí. Stojí to za ty nervy?

Tohle byl příklad, který se stal. Jiný příklad může hovořit zase ve prospěch Androidu! Tady nejde o to říci, kdo je lepší.
Přeji Ti, aby ti to přestalo unikat.

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 22. 11. 2023, 12:32:14 »

Zatímco tu jsou skupiny uživatelů Androidu a Apple, které nic neřeší a prostě fungují a užívají si život, někteří dokonce používají i více produktů různých firem, tak jsou tu i skupiny lidí nebo jednotlivců, kteří mají potřebu nadávat na někoho, kdo používá produkt nenáviděné firmy.

Co je ti potom, kdo čím jezdí (auta>značky, MHD x taxi x auto, vlak x bus, ...). Co používá. Jak to používá. Omezuje tě tím nějak? Řeš sebe!

Jeden kamarád si v průběhu pár let koupil pár telefonů. 5 mobilů za 19k+ s Androidem, 3 značek. Apple nikdy! Protože je pro snoby!
Utratil za to dejme tomu 100k. Někdo jiný utratí 13k-20k za Apple, protože nemusí kupovat co dva roky nový telefon nebo si ho rozsedne, zpomalý se mu, ... Tohle se vážně stalo. Jeho slova.
Z toho mi vychází, že Apple je ekologičtější, ekonomičtější. Android pro snoby. Tedy přesně naopak.
Nadával na jednu značku Androidu, pak na druhou. Teď má třetí. Stojí to za ty nervy?

Tohle byl příklad, který se stal. Jiný příklad může hovořit zase ve prospěch Androidu! Tady nejde o to říci, kdo je lepší.

No nezlob se, ale pokud někdo tvrdí o něčem co nefunguje a je tím pádem na nic, že je to nejlepší a výhoda a kdesi cosi, tak je potřeba se ozvat a uvést to na pravou míru. Člověk by měl být soudný a vědět kde je hranice. A že když něco nefunguje, nebo je to kravina - viz ty krátký videa místo fotek, tak to nebudu omlouvat marketingovejma blábolama anebo vydávat za mega skvělou věc co by mi měl někdo závidět.

A fakt, jako opravdu fakt, aplistům vůbec nezávidim, to si pouze jako aplista namlouváš. 
Mě odrazuje omezenost používání, nekompatibilní aplikace, nemožnost přetahovat kompletní data do PC, poslání originálu fotek, nemožnost rozšířit telefon o sd kartu, nemožnost použití cizí nabíječky, proprietální konektor, ničemná výdrž, nutnost platit cloud, problémy při migraci na nový telefon, absence alternativních OS a tak dále.  To opravdu není co závidět.

Lidi co znám já jsou z aplu dost nešťastný, výše zmíněné je dost štve.  Ale snažej se a sypou do toho prachy, aby se jim to používání zpříjemnilo - kupujou to rodině, kupujou k tomu macy místo obyč notebuků, platěj cloud a obnovujou každý dva roky. Takže většinu toho eliminovali, ale stojí je to majlant.

Já používám telefon minimálně 5+ let, domácí HW klidně i 10+ let. Pro mě je apple se svým neustálým nuceným koloběhem upgradů zbytečný a drahý a samozřejmě neekologický.
Gréta je nejlepší.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 22. 11. 2023, 13:03:32 »

Mne je jedno že si niekto kúpi Apple, ale keď iOvca potom príde za tebou "nejde mi toto a tamto" a chce po mne aby som mu riešil problém, ktorý si zavinil sám kúpou nezmyselného šrotu. Tak mi povedz prečo by som nemal nadávať. A keď im ešte poviem že je to problém kvôli tomu že si kúpili Apple produkt, tak sa ešte oni naštvú a jak fanatický magory budú ťa presviedčať o tom ako je Apple dokonalé. Aj keď z riešenia problémov máš opačnú skúsenosť.
« Poslední změna: 22. 11. 2023, 13:05:21 od Mlocik97 »

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 22. 11. 2023, 13:07:04 »

Áno omedzuje. Bere mi môj čas a nervy, lebo potom takáto iOvca chce po mne riešiť problémy spôsobené práve ich produktom. O čom je vlastne i celé toto vlákno.