Kde sehnat normalni PC skříň?

Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Odpověď #15 kdy: 21. 01. 2025, 12:14:07 »
Tahle nevyhovuje?

https://www.fractal-design.com/products/cases/core/core-2500/Black/

Kámo, tos neudělal dobře, nepřečetl sis zadání, chce powrbuton a iopanel zepředu, teď tě sjede jak malýho jardu....  ;D

Já si dovolil jenom jeden usb3 místo dvou a jak sem dopad....

edit: jo a ještě díry na topu, no nevim nevim....

Napřed jsem chtěl poslat tuhle:
https://www.fractal-design.com/products/cases/core/core-1100/Black/
Skoro sedí, ale jen jeden USB3 vepředu...
a pak jsem to nějak domotal ... No jo, člověk si musí dávat sakra majzla, než něco hodí do diskuze  :-)

« Odpověď #16 kdy: 21. 01. 2025, 14:05:17 »
Já měl tedy s předními USB porty obecně vždy jen problémy. Dokonce i výrobci USB periferií před jejich používáním většinou varují.

kate

• 100
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 21. 01. 2025, 14:07:57 »
Chieftec je asi jediný výrobce co zbyte po zadání všech parametrů do filtru. Co se týče kvality zpracování, recenze moc nejsou a pole fotek to vypadá na lowcost. Prakticky se tedy osvědčil?

Co ten Silverstone? Sice má ta druhá jmenovaná rošt nahoře, ale vypadá fakt poctivě.

Agah

« Odpověď #18 kdy: 22. 01. 2025, 17:42:01 »
Chieftec CG-04B-OP, jedna z posledních normálních midi skříní na FullATX desku. USB 2x + 2x. Kvalita přijatelná. Blbě se shání.

« Odpověď #19 kdy: 22. 01. 2025, 19:56:15 »
Co ten Silverstone? Sice má ta druhá jmenovaná rošt nahoře, ale vypadá fakt poctivě.

Díky za tip. Jedna s mále normálních skříní. Pro aktuální build ale nejde použít. O pár milimetrů se na šířku nevejde.

BTW chápete někdo celkovou "logiku" dnešních skříní?

Absence 5.25/3.25 slotů se dá tak nějak pochopit, optickou mechaniku už používá málokdo a na archivaci lze používat i externí. Proč mají ale všechny skříně ovládání nahoru (nejspíš kvůli umístění pod stolem) a současně průhlednou bočnici pro čumily (nejspíše kvůli umístění na stole). To se vzájemně vylučuje. K tomu je každá skřín připravena na vodní chlazení s radiátorem nahoře, i když to skoro nikdo nepoužívá.... Vůbec to nedává smysl.

MKzB

• 102
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22. 01. 2025, 21:42:23 »
Pár let zpátky jsem hledal podobnou PC skříň, co hledá tazatel.
Nakonec jsem koupil Cooler Master Force 500, možná se dá ještě někde sehnat. Akorát má jenom jeden USB3 port.
www.tera.cz/case-co...

Akorát mi praskla jedna pružina u tlačítka Power a tlačítko zůstávalo zamáčknuté. Nakonec jsem přecvaknul i tu druhou a nechávám to jenom na pružince mikrospínače a PC probouzím klávesnicí.

« Odpověď #21 kdy: 22. 01. 2025, 21:54:05 »
BTW chápete někdo celkovou "logiku" dnešních skříní?

Nevím, každý může mít jiné požadavky a priority. Já třeba už tak víceméně 15 let nestavěl nic v jiné skříni než Fractal Design. Typicky buď Define, Node nebo Core, když je tlak na cenu.
Krom jednoho případu jsem nikdy neměl požadavky na konkrétní rozměry a nutnost pasovat to do nějaké skříňky, nástavce nebo tak. Bylo to buď na zemi pod stolem, nebo někde vedle.
A zas krom jedné výjimky to byly skříně bez průhledných bočnic, v každé zmíněné řadě je FD má.
Stran těch konektorů navrchu mi to při zmíněném umístění přijde praktičtější, periferie a externí disky s krátkými USB kabely jdou pokládat nahoru na počítač, je tam poměrně malá pravděpodobnost ukopnutí :)
Daleko častěji jsem řešil to, aby to bylo tiché, nerezonovaly tam žádné plechy, případně tam byl tlumící materiál a šly tam 12 nebo 14 cm větráky atp.
Zdá se, že to i ti uživatelé, pro které jsem to dělal, jsou s tím spokojeni, protože i když třeba upgradují PC, tak jen mění vnitřnosti, ale case zůstává.

« Odpověď #22 kdy: 22. 01. 2025, 22:45:23 »
Akorát mi praskla jedna pružina u tlačítka Power a tlačítko zůstávalo zamáčknuté. Nakonec jsem přecvaknul i tu druhou a nechávám to jenom na pružince mikrospínače a PC probouzím klávesnicí.

Přesně!. Kdysi se dokonce i prodávaly 5.25/3.5 čelní panely s USB porty a náhradním  power buttonem ;D.

CM je tímhle notorický známý, prakticky všechny modely co jsem měl na to dojely. A na stávajících 2 kusech N400 je totožný problém. Po sejmutí čelního panelu a prozkoumání příčiny (prasknutá plastová pružinka) si od CM nic dalšího snad ani nekoupím. Z toho ta snaha ojebat provedení na maximum přímo čiší.

Nevím, každý může mít jiné požadavky a priority. Já třeba už tak víceméně 15 let nestavěl nic v jiné skříni než Fractal Design. Typicky buď Define, Node nebo Core, když je tlak na cenu.

Jednu z prvních Define skříní jsem vracel. Rozhodně lepší než lowcost, ale kvalita zpracování fakt neodpovídala té vyšší ceně. Úplně debilní byla ta hromada doplňků volně položených nebo lehce nacvaknutých (různé kryty shora nebo zboku) co každou chvíli ze skkříně odpadly, stačilo se na ni jen křivě podívat. Panty dvířek taky nepůsobily bytelně. S počtem růných kravin, co na těch skříních nebylo napevno není divu, že se objevují stížnosti na vibrace a rezonance.

I tak jsem chtěl Define 7 mini zařadit do výběru. Volitelný plný horní panel a USB-C jako příjemný bonus. U mATX skříně by tolik nevadily konektory zvrchu a optická mechanika lze externě. A pak zjístíte, že ti idioti vymysleli bezšroubkovou montáž bočnice, takže těď z těch skříní odpadají už celé bočnice ;D (viz stížnosti na kolizi panelu s kabely za backplate). Tam kde vám HP nebo DELL dají bytelné madlo se zámkovým mechanismem má Fractal Design panel, co tam drží prostým třením. Přitom stačilo tam nechat závit (díry v panelech už tam jsou).

Citace
Zdá se, že to i ti uživatelé, pro které jsem to dělal, jsou s tím spokojeni, protože i když třeba upgradují PC, tak jen mění vnitřnosti, ale case zůstává.
Jaká je u Fractalu trvanlivost power buttonu?
« Poslední změna: 22. 01. 2025, 22:49:13 od tester3274 »

« Odpověď #23 kdy: 22. 01. 2025, 23:29:08 »
Jednu z prvních Define skříní jsem vracel. Rozhodně lepší než lowcost, ale kvalita zpracování fakt neodpovídala té vyšší ceně. Úplně debilní byla ta hromada doplňků volně položených nebo lehce nacvaknutých (různé kryty shora nebo zboku) co každou chvíli ze skkříně odpadly, stačilo se na ni jen křivě podívat. Panty dvířek taky nepůsobily bytelně. S počtem růných
kravin, co na těch skříních nebylo napevno není divu, že se objevují stížnosti na vibrace a rezonance.

Možná jsem měl štěstí, ale nic jsem vracet nemusel, ale samozřejmě nemůžu vyloučit, že některé modely nebo konkrétní kusy nemusí být úplně dobré.
S těmi rezonancemi a hlukem jsem to myslel obráceně, právě že jsem s tím nikdy u mě nebyl problém. Stavěl jsem herní počítače, DAW počítače do studia s více disky a různými kartami, střižnu v XL s interním RAIDem s 6x 3.5" disky.
U těch větších Define modelů to bylo fakt vždycky v pohodě, protože měly i bočnice podlepené tlumícím materiálem.. Když jsem si dal záležet s chladičem na CPU a třeba vybral ještě zdroj, co při běžném provozu zastavoval svůj venitlátor, tak to bylo fakt tiché.

Citace
I tak jsem chtěl Define 7 mini zařadit do výběru. Volitelný plný horní panel a USB-C jako příjemný bonus. U mATX skříně by tolik nevadily konektory zvrchu a optická mechanika lze externě. A pak zjístíte, že ti idioti vymysleli bezšroubkovou montáž bočnice, takže těď z těch skříní odpadají už celé bočnice ;D (viz stížnosti na kolizi panelu s kabely za backplate). Tam kde vám HP nebo DELL dají bytelné madlo se zámkovým mechanismem má Fractal Design panel, co tam drží prostým třením. Přitom stačilo tam nechat závit (díry v panelech už tam jsou).

S těmi malými Define modely nemám moc zkušeností, mATX byly právě ty levná PC, které šly kvůli ceně do Core. A tam byly normálně šroubky. Nevím, asi by to chtělo fyzicky prohlédnout, to že jsou tam bočnice jen nacvaknuté ještě nutně nemusí znamenat problém, pokud to bude slušně vypružené, může to v pohodě držet. Že by se to i pak ochodilo asi bude záležet na používání, ale většina lidí to otvírá možná jednou za dva roky, když to čistí.
Ale chápu, jestli preferujete šroubky.
A jak jste zmínil ty značkové sestavy, tak znám spíš ty tower pracovní stanice. Dell Precisiony mi jak vnitřním uspořádáním, tak materiály přišly za ty peníze docela plechovka. Oproti tom HP Z, zvlášť ty vyšší modely předchozích generací mají super casy, byly to fakt držáky (posílal jsem je i jako střižny na cesty). Pokud by někdo dělal takovéhle skříně pro běžná PC, to by byla pecka (i když asi i cenově :))

Citace
Jaká je u Fractalu trvanlivost power buttonu?

Žádný problém nebo stížnost na cca různých 20 kusech. Jediný problém mám na svém starém case, což je Define R4 tak z r. 2008, kde už jsou třetí střeva. Spínač funguje pořád dobře, ale před lety mi někdo vyluxoval tu čepičku :) Chvíli jsem měl ambice to řešit, ale už to asi 10 let zapínám bez čepičky jen tím pahýlem.

« Odpověď #24 kdy: 23. 01. 2025, 10:53:29 »
HP Z Workstation to jsou skutečně best of skříně. Pravý opak té tak trochu frikulínské bižuterie od Fractalu. Je škoda, že to není ATX standard a většinou nesedí rozteče montážních děr, tvar zdroje nebo něco podobného a koupit se to dá jen v bazaru.

Viz aktuální Z8, takhle má vypadat bezšroubková bočnice (byť ty šrouby jsou možná optional):
https://www.hp.com/cz-cs/workstations/desktop-workstation-pc.html

« Odpověď #25 kdy: 23. 01. 2025, 13:25:50 »

Díky za tip. Jedna s mále normálních skříní. Pro aktuální build ale nejde použít. O pár milimetrů se na šířku nevejde.(...)

Pokud je 198mm u Silverstone příliš, tak https://www.mironet.cz/sharkoon-v1000-cerna-micro-atx-2x-usb-30-3x-120-mm-bez-zdroje+dp356928/ je 195mm případně https://www.mironet.cz/1stcool-microtower-step-3-ver2-cerna-pc-skrin-bez-zdroje-2x-usb-2x-usb-30+dp442482/ je 180mm.

« Odpověď #26 kdy: 23. 01. 2025, 13:39:11 »
Ta reakce byla na tento 232mm siroky case:
https://www.silverstonetek.com/en/product/info/computer-chassis/SETA_D1/

Pro jednu ze 2 aktualnich staveb je moc siroky.

« Odpověď #27 kdy: 23. 01. 2025, 21:07:09 »

Chieftec je asi jediný výrobce co zbyte po zadání všech parametrů do filtru. Co se týče kvality zpracování, recenze moc nejsou a pole fotek to vypadá na lowcost. Prakticky se tedy osvědčil?

Osvedcil sa.
Za tie prachy super kauf. Maju to celkom dobre vymyslene v pripade mojej skrinky. V pripade tejto konstrukcie nevadia ani trochu tensie plechy.

I já se připojuji k nevyčnívajícímu táboru příznivců značky Chieftec. Je to přiměřeně bytelné, obvykle designově střídmé, ruce si nepořežete, má to hlavu a patu. Už poměrně mnoho let.

Taky se zkuste mrknout, co umí SuperMicro - nedělají jenom 19".

Poměrně zajímavý sortiment skříní má další "německý číňan" Inter-Tech. Pravda je, že i ty střídmější z jejich towerů mají děravou kapotu, asi jako ten Antec co zmiňoval @pangolin. Osobně vnímám spíš jejich rackové skříně... kdo chce levnou skořápku na skládačku podle svých vlastních měřítek, může se dočkat příjemného překvapení. Matně si vybavuju, že jsem uvnitř pozoroval víc ostrých hran než třeba u Chieftecu, ale příjemné je prostorové uspořádání nebo relativně tiché 12cm ventilátory.

Všechny tři uvedené značky dodržují standardní mechanické formáty ATX (SuperMicro alespoň u části sortimentu).

« Odpověď #28 kdy: 23. 01. 2025, 21:39:34 »
Tohle je úplně perfektní:
https://www.supermicro.com/en/products/chassis/tower/gs5/scgs5a-754k

Ovšem cena šílená. :(

« Odpověď #29 kdy: 23. 01. 2025, 21:44:54 »
Já tam sice cenu nevidím (Certain products may not be available in your region) ale bereš v úvahu že je to včetně zdroje a ventilátorů?