Co bezny clovek zalohuje v domacom prostredi ?
Napr. ja nie som ani fotograf, ani youtuber, alebo podobny blazon, takze fotky a videa nemam. To by bol asi najgigantickejsi obsah na zalohovanie. Toto si bezny ludia zalohuju, zaplnia tym obrovske GIGA (pre mna) zbytocnymi datami a mozno sa na to nikdy nepozru.
Dalsia vec na zalohovanie by bolo keby som bol spisovatel. Mal by som rozpisane nejake knihy a ak by mi nesiel otvorit subor v libre office, tak to by som sa asi nas**l. Ovsem odt/doc subory nie su prilis velke, takze zaloha je v pohode aj na xy roznych miestach.
Ak si projektant, mozes mat nejake dwg, dxf a pod. Ak by si o to prisiel, tiez by ta to nepotesilo (avsak tiez sa jedna o male objemy dat)
Napis nam prosim co konkretne chces zalohovat!
Ak si vezmem seba, tak ja vlastne ani nemam co zalohovat
Som IT nadsenec a mam maly LAB. Na jednom HW toho prevadzkujem pomerne dost a mam k tomu hodne poznamok. Najviac by ma nas**lo, keby som o tie poznamky prisiel. Tie poznamky mam sice v dokuwiki, ale web je vystaveny do internetu, avsak pre verejnost je uzamknuty. Uvazoval som to nechat len na lokale, ale uz to mam tak roky.
Samozrejme vsetky kontejnery, KVM, weby atd. mam zalohovane. V pripade vypadku HW (nebodaj oboch diskov (zfs mirror)), to viem docela rychlo nahodit.
Zalohovanie nejakych dat na tretie strany sa mi moc nepozdava. Nikdy nevies kto, alebo co je na druhej strane (cize ziadne cloudy (staci mi moj nextcloud)) a myslis si, ze zalohu mas pred nim dobre zasifrovanu, mozes sa mylit.