Cisla v hrubem:
* 82k (zatim 6 měsíců, IČO)
takze realne mas cca 45-50tis hrubeho. slusny nastupni plat juniora, pripadne plat seniora na venkove, ktery je liny neco zmenit.
To tezko ....... 82 /1.35 = 60.74. Dale nevis co ma ve smlouve .... to ti totalne prekope tohle cislo. Ma pausal a kdyz ma vse hotovo staci byt na telefonu ? Ma "placenou dovolenou" ? Ma svuj hw ? Nebo ho ma od chlebodarce ? Takze se klidne dostanes na 100kkc/mesic a dva mesice neplacenyho volna. nebo 82 kkc/mesic a 2 mesice "placenyho volna" plsu vsechny OCR, svatby, pohrby .... Fakt se to neda bez detailni znalosti smlouvy a zvyklosti nejak rozumne srovnavat. Snad by to trochu slo se 100% homeoffice
Ale prdlacky, neumis si to spocitat. tojejedno to rika dobre, je to jako 45-50 na hpp na naklady zamestnavatele.
Na naklady mozna, na cistou "mzdu" vubec. A nevim jak tebe ale me zajima kolik mi zbyde na utraceni a ne kolik ma naklady zamestnavatel.
Jo to ses ty, bubak. Já ale reagoval na petra. Každopádně mě taky zajímá, kolik mám čistého, ale:
1. Zamšstnavatele zajímají jeho náklady, ne to, kolik máš čistého. A sazbu za manday si dojednáváš se zaměstnavatelem, ne sám se sebou. Popř. pokud není zaměstnavatel kokot, jako jsem narazil na jednoho takového já - ten mi chtěl dát prachy za manday značně nižší, protože si přepočítával přes čistou mzdu. Typický dement.
2. Já mám pořád na mysli, že na švarc ojebávám stát na daních, sebe trochu na důchodu a zdravotním, takže si určitě neříkám, že jsem borec, protože beru "jakokdyby" 100 na HPP. Nicméně vzhledem k tomu, že si za ty peníze investuju, a stát mi bude investice danit, tak si nemyslím, že nakonec někoho na daních vojebu. To tady píšu, kdyby si to tu četl nějaký socan, protože ti jsou zpravidla mimo, tak ať nešíří poplašnoui zprávu.