Zdravím.
Snažím se postavit co nejlevnější server s ECC pamětmi.
Koupil jsem desku
B650D4U k tomu procesor AM5 Ryzen 9 7900 a paměť
KSM48E40BD8KM-32HM
Dle výrobce Kingstone by měla fungovat s touto deskou.
Po spuštění se začne točit procesor, ale po chvíli startování skončí nedokumentovanou chybou, která se napíše na mini displeji desky "C5".
V čem může být problém?
Objednal jsem ještě jednu desku a problém je úplně stejný.
Pokusil jsem se kontaktovat přímo ASRock přes
jejich formulář, ale nikdo mi neodpověděl. Dost možná, protože nejsem schopen vyplnit věci jako BIOS a BMC verze, protože to nemám jak zjistit.
Deska obsahuje BMC/impi což znamená, že by měl mít vlastní web, pomocí kterého lze počítač na dálku spravovat, např. nahrát nový firmware. To ale také nefungje. BMC heartbeat blikne jen jednou.
Když jsem desku poprvé spustil bliklo to několikrát. Od té doby vždy jen jednou. Ip adresu BMC nedostane, na web se nedostanu.
Mám předchozí generaci serverové desky Asrock
X470D4U na dvou strojích a ta funguje výborně. Hlavně spotřeba v klidu je méně jak 30W i s disky. BMC heartbeat zelená ledka bliká, přes BMC/ipmi lze počítač na dálku pouštět, restartovat, upgradovat BiOS , případně mohu vidět kernel panic hlášku (to se samozřejmě nikdy nestalo).
Nevíte v čem by mohlo být problém? Myslíte že se ke mně dostala nějaká vadná série? Kupoval jsem to z 14 denním odstupem.
Koupil bych hotový SERVER, ale ceny jsou úplně mimo, má to velkou spotřeba, nedostatek paměti a podobně.
Jako alternativa jsou normálně hráčské desky ASUS, které zjevně také podporují ty stejné ECC paměti, ale chybí tam BMC/ipmi.
Nenapadá vás, v čem by mohl být problém?
Dík.