Jen tak z nudy jsem se podival na jobs.cz a pracovni nabidky pro informatiky... Pracovni nabidky jsou, ale v naproste vetsine sracky typu .NET, C#, Java, PHP, Windows. Temer zadne C, C++ a UNIX. Co se to s tim svetem deje? 
Co se deje s tim svetem, ze firmy nemohou najit kvalitni programatory, a pak na foru nekdo place, ze neni prace pro C/C++ ?! Je cas se smirit s tim, ze firma si radeji zaplati programatora ve vyssim jazyce, nez nejakeho C++ hackera - je to levnejsi a rychlejsi. (ostatne, doba pro toto uvedomeni nastala tak pred 10ti lety).
A k te legracni diskusi o Amway:
introkamarad: hele, mam pro tebe skvelou pracovni nabidku
ja: o co jde?
kamarad: to ti rekne muj kolega, ja se teprve zaucuju a on to umi lepe vysvetlit
ja: a tak mi muzes aspon ramcove rict, o co jde, ne?
kamarad: on ti to vsechno povi, domluvime si schuzku
takto to zacina... opravdu hezke
meetingamway: vas pritel mi o vas vypravel, ze jste skvely, cilevedomy, nejlepsi na svete, ...
ja:
sakra, vzdyt me nevidel 10 let, jak tohle mohl rict?amway: tak, ceho byste chteli v zivote dosahnout? jake jsou vase cile? ...
a dalsi hodina podobnych otazekja:
stale neco odpovidam, a stale se nedozvidam, o cem nabizena prace je...
amway: nabizime takove a makove produkty, nepotrebuji reklamu, jsou skvele... ale protoze nemame reklamu, musime je prodavat takto. ...
a dalsi plky ... vstupni balicek je za nekolik tisic, coz je skvela cena!
...
ja: odmitam
amway:
lamani, premlouvani k dalsi schuzce
Kdyz mi pak clovek z Amway nabizi zazracnou cistici pastu, s kterou vycistim boty, olej, stribro, med, rez... a kterou zasubuje veskere sve okoli a vsichni to miluji - stale samozrejme nejevim zajem. Jako bonus pak uvede, ze tuto pastu lze uzivat i na cisteni zubu! To uz mam vazne velkou praci udrzet se a nezacit se tomu celemu rehnit a hledat skrytou kameru.
... tohle ze je legitimni podnikani? Ma takove jednani pravo na oznaceni "podnikani"?