Pracoval jsem v jedné menší pojišťovně, která si strašně zakládala na tom, že "není korporát", ale reálně to bylo nejvíce korporátní prostředí, co jsem kdy zažil a to jsem dělal i ve velkých energetických společnostech. Teambuildingy byly povinné a jak už zde někdo uvedl, "vše, co jste řekli bylo později použito proti Vám". Do toho pravidelné týdenní "all staff", přes teamsy "juchací akce" ve stylu Herbalife/Amway, atd.
Zažil jsem v různcýh firmách zůzné teambuildingy, některé dávaly větší smysl, některé menší, ale spíše menší. Nicméně kdo se v tom umí pohybovat, tak to pro něj byl "výtah nahoru", kolega tam tak vlezl řediteli do zadku, že si ho pak osobně vyžádal při výběrovém řízení na vedoucí pozice, kdy se díky tomu přišlo na to, že jeho vedoucí jeho přihlášku stopila, protože se ho pak přišel zeptat, jak to, že mu jeho životopis nedorazil. Byl z toho tehdy docela průšvih a celé kolo výběrek se opakovalo. Samozřejmě, že kolega měl svoje slíbené místo jisté a dostal ho.
V aktuální firmě máme jednou za rok vánoční večírek, kam vlastně ani není povinnost jít (a ani by si toho nikdo nevšiml, je to celá firma najednou na velkém prostoru), tam rád zajdu (na catteringu se fakt nešetří). Jinak se nic jiného po nás nechce a tak mi to vyhovuje. Pro kamaráda je dokonce informace v inzerátech "každý pátek grilovačka" tzv. "red flag" a na takové inzeráty zásadně neodpovídá. Říká, že na IT šel proto, aby nemusel pracovat, odsedí si ve firmě svých xy hodin (no, spíše ne, neustále si píše různé výjezdy a reálně je doma) a víc nechce o firmě ani vědět.