Na VPSFree jsem v souvislosti s touhle diskusí koukal. Ten projekt z povzdálí sleduju prakticky co vznikl, ale nikdy jsem tam nic neměl. Zaujalo mě na nich před lety, že řeší problémy typu "kernel lockup" nebo "ZFS deadlock" a to několikrát do měsíce a snad vždy resetem serveru. Když se podívám do outage mailing listu, tak s tím bojují stále.
https://lists.vpsfree.cz/pipermail/outage-list/2021-August/thread.html#1057Je to sympatický projekt, kde když člověk ty možnosti využije naplno, tedy ne jen ten server samotný, ale zapojí se i do komunity okolo, tak se může ledasco naučit. Na druhou stranu mi jejich infrastruktura přijde dost překombinovaná, pravděpodobně kvůli tlaku na cenu, a používají kombinaci technologií, kterou má jen málo kdo v produkci.
Jinak abych přidal něco užitečného do diskuse:
AWS EC2: funguje, podpora docela reaguje, ale poněkud leze do peněz
Web4u: před lety jsme tam měli VPSko, fungovalo dobře, podpora reagovala rychle
Master Cloud: asi nejlepší volba pro super stabilní aplikace, česká podpora co reaguje rychle, jsou zvyklí dělat i nestandardní věci a za 6 let jsme měli jeden jediný problém, kdy asi hodinu vypadávaly pakety na síti.
Scaleway: dokud vše funguje, tak to docela jde, ale podpora je zoufalá, o víkendech třeba vůbec nefunguje, ani ta placená
DigitalOcean: řekl bych, že to je střední cesta, podpora super, ceny v čase stoupají, super control panel
Osobně bych se nebál ještě Vultr a Linode, ale přímou zkušenost nemám.
Je jedno kam to dáš. Vždycky musíš být připravený na problémy a třeba my se rozhodujeme primárně podle kvality podpory a v druhý lajně ceny. Služba, jejíž podpora nechá server tři dny dole bez jediné informace o tom, zda se jim to podaří nahodit nebo ne, je k ničemu.
Na domácí účely jinak používám domácí server. Dělám většinu času z domu, tak mě netrápí, že to je chvíli nedostupné. Stává se to minimálně.