Ahoj,
mám následující dotaz. Pracuji v R&D oddělení pobočky jedné velké mezinárodní firmy. Určitě je to hodně dobré místo, nadprůměrné ohodnocení, velmi dobré pracovní podmínky, šéfové se chovají velmi korektně atd. Ale já na sobě poslední dobou pozoruji, že mě daleko víc baví věci organizovat, než psát kód nebo testovat podle toho, co navrhne někdo jiný, chtěl bych měl víc odpovědnosti. Jenže v téhle nadnárodní firmě je přede mnou zástup skvělých lidí, co jsou ve firmě daleko déle a když se bude povyšovat, téměř jistě půjdou nahoru přede mnou, takže já na nějakou vyšší pozici můžu čekat třeba i víc než 5 let. Přemýšlel jsem o tom, že bych z téhle "zlaté klece" zkusil odejít do nějaké menší firmy, kde by nebyla tak velká konkurence. Jenže kamkoliv chcete jít na nějakou manažerskou pozici, všude chtějí v požadavcích zkušenost s vedením lidí, kterou já v současné firmě prostě nemám.
Má člověk šanci ve výběrovém řízení na vedoucí pozici uspět i bez téhle zkušenosti? Jaká je vaše zkušenost s postupem na nějakou řídicí pozici?