Zdravím,
jsem v nepříjemné pozici výběru dalšího vzdělání, a rozhoduji se mezi technickou vejskou, a nebo jinou variantou doplnění vzdělání v elektrooboru například zkraceným učebním oborem, ještě asi před časem jsem si myslel, že to bude brnkačka co se týče matiky, avšak teď mám velké problémy s rozhodováním, a tak vás žádám o pomoc.
Jsem ze SOŠ s úplně jiným technickým zaměřením, takže zatím o elektrotechnice se vyznám jako lajk v absolutních základech, ale dost mě zajímá, jelikož bohužel pozice, na kterou bych chtěl jít pracovat požaduje technické vzdělání v elektru a to já s maturitou nebudu mít. Plus matikou mám velké problémy, poslední dobou mi vždy testy vycházeli z převážné většiny na čtyřky, a to jsem se drtil hlava nehlava, ale lepší výsledek nebyl, poslední průměr z matiky byl 3,75.
Další problémy jsou ty, že na střední jsem vůbec neměl fyziku, další problémem je to, že matiku jsem měl pouze do 3. ročníku, plus to není maturitní předmět, takže je jasné, že bych se na vysokou na některé fakulty bez přijímaček nedostal.
Má cenu podle vás zkusit se nějakou fakultu přihlásit s tím, že ve 2. Kole zbude místo, anebo se na to vykašlat a jít se ještě zkráceně vyučit na elektrikáře se zaměřením na slaboproud?