zdravím
ja si to take myslim s ohledem na povahu dotazu autora threadu a proto jsem nabizel antergos nebo manjaro, stejne to bude boj vsechno rozchodit neni to zrovna laptop delany na linux (mel by se kupovat hw o kterem je znamo ze na nem ta ktera konkretni verze konkretni distribuce chodi)
osobne bych tam vratil w10 pokud ma serial number a to cistou instalaci bez bloatware vyrobce laptopu, nebude mit bolehlav (ale je pravda ze take se nic nenauci)
Manjaro je super , používám ho už nějaký čas , ale jak jsem psal už dvakrát , kromě Arch Linuxu
nic jiného nebootuje. Původní záměr byl nainstalovat Arch linux , takže se to i hodilo , ale po těch
trablech bych tam měl klidně i Manjaro . Ale Ani Slax , ani Manjaro , ani Antergos , ani Linux Mint
nechce bootovat.
Dneska jsem konečně vyzkoušel tu koupenou USB wifi kartu. K mému překvapení začala něco dělat i ta vnitřní wifi karta. Pokoušel jsem se připojit k wifi s šifrováním WPA2 , což asi není ideální,
bylo to u známého , heslo jsem věděl.
Takže nejprve jsem zadal iwconfig , objevilo se
lo no wireless extensions
wlp0s21f0u7i2 něco - to je ta vnitřní wifi
wlp0s21f0u4 něco - to je ta USB wifi
po zadání wifi-menu -o wlp0s21f0u7i2 se zobrazilo menu , kde byla vidět ta wifina , ke které jsem se chtěl připojit , takže jsem ji vybral , poté jsem potvrdil název té wifiny , chtělo to heslo , tak jsem zadal heslo , následně asi na 15s display zčernal a poté se objevilo znovu to menu a bylo tam conected failed.
dále jsem to samé zadal pro druhou wifi kartu - wifi-menu -o wlp0s21f0u4 a proběhlo to samé.
Podle toho že obe wifi karty našly tu kámošovu wifinu , tak mě přijde, že by mohly pracovat
ale asi tam bude potřeba něco nastavit , ale co to zatím netuším.

Myslím že pokud rozchodím to připojení , tak už jsem schopnej ten Arch nainstalovat.
Optimismus zatím neztrácím.