Data act a data z Androidu

jfila

Data act a data z Androidu
« kdy: 07. 11. 2025, 07:57:08 »
Nedávno vstoupilo v platnost nařízení Data act. Jestli to dobře chápu, tak bych měl mít nárok si od Google stáhnout a případně sdílet data, která jsou moje tj. vytvořilo je zařízení mým používáním. To znamená, že bychom měli každý mít právo nejen si stáhnout fotky a maily, ale i telemetrická data, jak například seznam WiFi sítí,  id BTS, bluetooth MAC, které můj telefon potkal. Je to tak? Máte s zadáním o taková data zkušenosti?

Re:Data act a data z Androidu
« Odpověď #1 kdy: 18. 11. 2025, 22:46:04 »
Nemám, ale třeba by mě zajímalo, jestli i součástí paktu, je že taková data musí zničit po nějaké žádosti nebo události (něco jako právo na výmaz, přestání používání telefonu, deaktivace účtu, reset)
Já google nemám, tak tyhle starosti nemusím řešit.

RDa

• 3 139
    • Zobrazit profil
Re:Data act a data z Androidu
« Odpověď #2 kdy: 18. 11. 2025, 23:38:12 »
... ale i telemetrická data, jak například seznam WiFi sítí,  id BTS, bluetooth MAC, které můj telefon potkal. Je to tak? Máte s zadáním o taková data zkušenosti?

Ano, kdyz nedavno problehle zpravicka o "ruseni" Google Timeline, tak jsem si ty data stahnul. Oni to sice nezrusili, ale ta nasbirana data uz jsou jenom v telefonu, a tam se to strasne blbe prohlizi, na rozdil od puvodniho zpusobu pres pocitac a plnohodnotne mapy a rozsirene filtry. Proste to jen zdegradovali tak, aby z toho ani uzivatel nemel uzitek.

A pak ty nasbirana data neobsahuji adresu, ale jen indikatory.. a musis puzit google sluzbu aby ti zresolvoval waypointy. A to bude podle me na tisicech bodech narazet zas na nejake FUP.. cim dale znemozni pouziti dat z vlastni aktivity.