Ahoj, nechal sem si zavest opticky internet od t-mobilu 1000/500, verejna ip za 520 kc. rekl jsem ze router pronajimat nepotrebuju protoze mam vlastni mikrotic, jejich obchodak rekl ze ok, ze to pude.
technik, ktery to instaloval mi v byte zapojil opticky modem Huawei HG8145V5, ten bezi v rezimu bridge a za nim mam ten muj mikrotic. Metodou pokus omyl jsem prisel na to, ze na microtiku musim nastavit prihlasovaci udaje u protokolu pppoe, jinak nedostanu adresu, coz zcela nepochopitelne nikde nepisou a nerekli mi to ani na podpore, ale to je vedlejsi.
me ted de o to, ze tam mam dve krabicky, misto jedne. Ten modem by sel prepnout z modu bridge do nat, a mikrotik bych uz nepotreboval. jenze na podpore mi rekli ze v tomto pripade bych musel zacit platit za vyuzivani routeru 30kc za mesic.
cely mi to pride takovy nestastny, kdyz je zarizeni v rezimu bridge tak ho jako nepouzivam a platit nemusim, a kdyz se prekonfigoruje, tak najednou platit musim? dava to nekomu smysl?
mam k tomu 2 dotazy:
1. vezmeme li v potaz zvysujici se cenu elektricke energie, vyplati se platit 30 kc za mesic, nebo neplatit a provozovat dve zarizeni misto jednoho?
2. kdyz ten Huawei HG8145V5 zresetuju do tovarniho nastaveni, dokazu to tam pak nastavit sam tak jak potrebuju, nebo tam bude potreba asistence t-mobilu? jmeno a heslo k tomu pppoe mam.
predem dik za informace.