No já nevím, myslet si, že tu máme dokonalou svobodu, která potrvá věčně (nebo alespoň do smrti, nebo alespoň příštích 10 let), se mi zdá dost naivní. Stále platí, že když si na vás zasedne někdo mocný, nebo se znelíbíte většině, tak to s vámi může dopadnout dost špatně. Já vím, moc často se to nestává, ale stát se to může a já nejsem rád, pokud se tahle šance ještě zvyšuje.
Ono je to pěkné sledovat, jak si lidé jsou jisti svým postavením a svými možnostmi a jak se najednou tento stav může rychle otočit. Lidé jsou pak vždy znovu hrozně překvapeni, jakoby se nic nenaučili.
Nejsem nijak zvlášť paranoidní, ale nevidím důvod někomu diktovat, jak se má chovat a co dělat. To že většina TOR nepoužívá přece neznamená, že ho nikdo nesmí používat. I kdyby bylo používání TORu ta největší ptákovina ze všech, tak ti to nedává právo to nikomu zakazovat.
A pokud si myslíš, že náplní tvojí práce je řídit ostatním život, říkat jim co maj používat a soudit, co si myslí, tak se hodně pleteš. Ono až si nad tebe stoupne někdo, kdo ti bude říkat, která technologie je správná a která špatná a na co se máš dívat na internetu a na co ne, tak se nad tím hned zamyslíš docela jinak.