Jak začít s mainframy?

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
Re:Jak začít s mainframy?
« Odpověď #30 kdy: 01. 03. 2014, 08:00:39 »
CA hleda na pozice vyvojare a QA, nikoli administratory (ty pokud vim hleda zase IBM v Brne). Bez VS by ten clovek asi nejakou praxi mit mel (ve vyvoji SW), ale ne nutne v oblasti mainframu. Asi zalezi od pripadu - jsme pomerne dost (mozna az prilis) liberalni.

Mě přišla od CA nabídka na admina kombinovaného s vývojářem, takže si dovolím nesouhlasit. Přišlo mi to přímo z HR od CA...

stude

« Odpověď #31 kdy: 01. 03. 2014, 16:09:09 »
Má cenu psát do CA, když nemám rád openspace, chci 100k a zajímavé problémy? Jak teď měli reklamu s tím, že nabírají, tak to nevypadá vůbec špatně, ale bojím, že je to běžná korporace. Pohovorů jsem zažil takové množství, že už teď nezkouším, proto se raději ptám místo psaní jim.

xyz

« Odpověď #32 kdy: 01. 03. 2014, 18:50:44 »
Mě přišla od CA nabídka na admina kombinovaného s vývojářem, takže si dovolím nesouhlasit. Přišlo mi to přímo z HR od CA...

Tak to nevim, CA v Praze ma admina mozna jednoho, a ten je na interni systemy, jinak jsou to vsechno vyvojari (a QA/L2 support/tech info). Mozna to bylo na technical presales pozici. Kazdopadne (narozdil od IBM) CA neposkytuje externi spravu mainframu jinym spolecnostem.

xyz

« Odpověď #33 kdy: 01. 03. 2014, 18:54:02 »
Má cenu psát do CA, když nemám rád openspace, chci 100k a zajímavé problémy?

Nema (je to bezna korporace). A nevim, kde bys dostal takove podminky - snad leda kdybys byl "quant". (A zajimava prace - podle meho nazoru, schopny clovek si ji umi najit vsude - pokud jsou tam aspon trochu rozumni lide, a to v CA jsou.)

stude

« Odpověď #34 kdy: 01. 03. 2014, 19:24:16 »
Jsem si to myslel. Dneska celkově jsou docela populární otevřená prostředí, ale nevím, kdo by do nich šel dobrovolně pracovat. Přijde mi to asi jako si pořídit tablet. Je to k ničemu, ale má ho každý :D To právě také nevím, proto se ptám, jestli má smysl zkoušet CA. Zajímavou práci si nemám problém najít, problém je v tom, že ji obvykle nezajímavě platěj.

Inkvizitor

« Odpověď #35 kdy: 01. 03. 2014, 20:23:38 »
Populární mezi kým?

Jsem si to myslel. Dneska celkově jsou docela populární otevřená prostředí, ale nevím, kdo by do nich šel dobrovolně pracovat. Přijde mi to asi jako si pořídit tablet. Je to k ničemu, ale má ho každý :D To právě také nevím, proto se ptám, jestli má smysl zkoušet CA. Zajímavou práci si nemám problém najít, problém je v tom, že ji obvykle nezajímavě platěj.

stude

« Odpověď #36 kdy: 01. 03. 2014, 20:32:52 »
Těžko říct. Zaměstnavatelé to mají rádi, personálky mi to pořád cpou a celkově i tam asi někdo pracuje. Když řeknu v personálce, že openspace je sračka, tak se většinu už nikdy neozvou, protože nic normálního nemají. Nedávno jsem se zase chytil. Nebyla to personálka a budova normální, ale nakonec bych vlastně byl také v openspace. Podle mě tam může pracovat jen debil, protože tomu jedinému by to nevadilo. Tomu by totiž nevadilo vůbec nic :D

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 01. 03. 2014, 21:08:54 »
V Oracle mají kanceláře a je to hned vedle CA technologies na Chodově, žádný open space, alespoň ne pro programátory...

xyz

« Odpověď #38 kdy: 02. 03. 2014, 07:29:36 »

CA, podobne jako Oracle, nema uplne open space.. To "NE" jsem ti napsal z tech ostatnich duvodu. Samozrejme, ze zajimava prace byva spatne placena, to je normalni princip poptavky - pokud o to lide maji vetsi zajem, neni treba jim tak platit.. ;)

Jinak myslim, ze nezijes v realnem svete: https://news.ycombinator.com/item?id=7312475 Vcera jsem byl na navsteve v hornickem skanzenu v Kladne. TO je (nebo spis byla) prace na stezovani si..

pavlix

« Odpověď #39 kdy: 02. 03. 2014, 09:00:34 »
Jinak myslim, ze nezijes v realnem svete: https://news.ycombinator.com/item?id=7312475 Vcera jsem byl na navsteve v hornickem skanzenu v Kladne. TO je (nebo spis byla) prace na stezovani si..

Člověk si do jisté míry vybírá z možností, které jsou. Hornický skanzen nevnímám jako nejmenšní důvod dělat někomu debila a ještě k tomu za málo peněz. Zažil jsem několik potencionálních chlebodárců, kteří si dovolili podobný argument použít, a vždy jsem ukončil jednání. Když se zástupci firmy neumí chovat ani při pohovoru, kdy se na uchazeče dělá dojem, jak se asi budou chovat, když člověk na tu práci kývne.

ws

« Odpověď #40 kdy: 02. 03. 2014, 11:13:21 »
Tak jsem rozecetl RedBook, jsem v asi tretine, ale poradne jsem nepochopil jednu vec. Daji se jednotlive fyzicke mainframy (ne LPAR) spojit do clusteru podobne, jako to popisuji prave s LPARy, pripadne dela se to vubec, ma to cenu?

Stejne si tu knizku budu muset jeste parkrat precist, abych z toho opravdu neco mel, ale tohle mi nasadilo brouka do hlavy. :)

stude

« Odpověď #41 kdy: 02. 03. 2014, 12:14:21 »

CA, podobne jako Oracle, nema uplne open space.. To "NE" jsem ti napsal z tech ostatnich duvodu. Samozrejme, ze zajimava prace byva spatne placena, to je normalni princip poptavky - pokud o to lide maji vetsi zajem, neni treba jim tak platit.. ;)

Tak co má? Jsem zvyklý na větší kancelář do 4 lidí a to se mi zdá jako maximum. Zajímavá práce bude samozřejmě dobře placená, protože ji nikdo jiný neudělá. Problém je v tom, že když ti v ČR obvykle stačí pět lepičů v PHP za 15k, tak na lepší projekty ti stačí Java lepič za 40k, ale nic zajímavého to nebude. Jenže ČR se asi bere spíše jako Zimbabwe a nic se tu nedělá.

Určitě nežiju v tvém světě, kde by člověk měl být rád za dementní openspace a ještě mít málo peněz. Alespoň vím, že v CA bys mohl být můj kolega? Takže tam nepsat.

andy

« Odpověď #42 kdy: 02. 03. 2014, 16:21:39 »
Co si vobec predstavujes pod pojmom zajimava prace? Neviem ake mas pracovne skusenosti, ale mozem ti povedat, ze dementni openspace je dnes skoro vsade, nie len v it a dobrovolne tam asi nerobi nikto. Aby si si mohol takto diktovat, tak by som cakal aspon 5-6 rokov praxe, zoznam certifikatov a nejake zvucne firmy. Neviem teda v akom svete to zijes, ale myslis, ze vsetci cakaju iba na teba?

xyz

« Odpověď #43 kdy: 02. 03. 2014, 17:41:26 »
Tak jsem rozecetl RedBook, jsem v asi tretine, ale poradne jsem nepochopil jednu vec. Daji se jednotlive fyzicke mainframy (ne LPAR) spojit do clusteru podobne, jako to popisuji prave s LPARy, pripadne dela se to vubec, ma to cenu?

Ano, takova vec existuje, rika se tomu GDPS - Geographically dispersed parallel sysplex, a pouziva se to prave pro spojeni ruznych fyzickych mainframu (lepe receno jejich LPARu) v ruznych datacentrech, aby se omezily pripadne dusledky vypadku jednoho z tech datacenter. Ale vic o tom nevim - vic informaci se da najit tady: http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/sg246985.html

ws

« Odpověď #44 kdy: 02. 03. 2014, 18:45:26 »
Super, diky, rikal jsem si, ze neco takoveho musi byt. Ma cenu se v dnesni dobe ucit treba Cobol, nebo uz staci Java, pokud bych teda chtel pro mainframy programovat?

Jeste me zajima, predpokladam, ze kvuli odlisne architekture procesoru neni mozne mainframe vyuzit pro beh treba tisicovek virtualnich Windowsu, ktere by sly vyuzit treba jako terminalove servery (nemyslim, ze by se neco takoveho vyplatilo, ale otazka me stejne zajima)?