Firefox využití CPU na 100% a moc procesů

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #30 kdy: 24. 02. 2018, 12:58:28 »
Tak je tohle normální! :-(

Ještě jsem nastavoval další parametry do configu, které by měli snížit ukládání do paměti na minimum, ale prostě nestačí ani 8GB. Opravdu věřím, že i kdybych tam dal 400GB RAM, tak to bude prd platné. Nechci jiný prohlížeč než firefox, ale asi fakt mi nic jiného nezbude. :-)

na grafu je vidět, že jednou za hodinu firefox crashne.

Tak když každý uživatel má v htop milion procesů a každý z nich si alokuje 25% paměti? :-D Spíš sem to asi blbě pochopil.
« Poslední změna: 24. 02. 2018, 13:00:31 od scientific »

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 24. 02. 2018, 13:31:58 »
[scientific]
To nejsou procesy, ale vlakna (threads). Vlakna sdileji pametovy prostor, proto je i u kazdeho toho vlakna stejne vyuziti pameti v %. Firefox sposuti jen jeden proces
Kód: [Vybrat]
ps -e | grep firefoxVypis vlaken ziskas:
Kód: [Vybrat]
ps -eLf | grep firefox
Jinak,  co se tyce nenazranosti Firefoxu, to byl vzdycky. Ale nikdy jsem nezazil ze by mu nestacilo 4GB pameti. To opravdu je divne. Typioval bych nejaky plugin,  nebo nejakou stranku.

Zkus postupne odinstalovat rozsireni (mas-li nejake) jestli se situace nezlepsi. (Nebo rovnou odinstaluj cely FF a postupne dodavej rozsireni) a uvidis.

Co se tyce stranek, psal jsi - mam ten dojem - ze myvas dlouho otevreny mnoho tabu. Mas tam nejake ktere oteviras pravidelne? ktere to jsou? Nepomuze nektere proste zavrit? A jsi si jist, ze nektera na nezneuziva tveho vykonu k tezbe kriptomen? Atd...

« Odpověď #32 kdy: 24. 02. 2018, 14:51:01 »
Děkuji, už mi bylo dříve vysvětleno, že mám bordel v názvosloví proces VS vlákno, ale nějak si to neumím odnaučit. :-)

V podstatě dělám analýzy webů. Každý ze čtyř uživatelů (každý uživatel má vlastní proces). Navštíví možná až 14 webů každou minut paralelně ve 4 záložkách svého okna.

Takže se na každém ze čtyř oken firefoxu každou minutou otočí asi 14 webů v celkem 4 záložkách.

f

« Odpověď #33 kdy: 24. 02. 2018, 15:08:11 »
Jinak,  co se tyce nenazranosti Firefoxu, to byl vzdycky. Ale nikdy jsem nezazil ze by mu nestacilo 4GB pameti. To opravdu je divne. Typioval bych nejaky plugin,  nebo nejakou stranku.

Ale scientific pousti ty Firefoxy 4. Na to proste 8GB stacit nebude.

« Odpověď #34 kdy: 25. 02. 2018, 19:01:47 »
Ale jo, jde to, už sem to vychytal, opravdu to dělá nějaký doplněk, mám tam pár blokátorů nechtěného obsahu a některý z nich to dělá. Předtím sem při těch 4GB RAM zkoušel doplňky vypnout safe-modem, ale teď jsem tomu safe-modu dal druhou šanci při 8GB RAM a tady už je rozdíl značný i CPU začaly stíhat, takže krásná ukázka jak adblock, anti-miner a ještě jeden blokátor umí udělat pěkný bordel.

Takže vyřešeno, díky moc za Vaše rady.

« Odpověď #35 kdy: 25. 02. 2018, 21:52:28 »
Mám tu konečný verdikt, dělá to adblock místo 2GB RAM mi pak Firefox žere tak, že 8GB je jak prd, takže adblock ne-e, server přetížený o 350%. :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 25. 02. 2018, 22:28:58 »
Zkuste uBlock origin, jestli to bude lepsi.

« Odpověď #37 kdy: 25. 02. 2018, 22:57:37 »
Mám tu konečný verdikt, dělá to adblock místo 2GB RAM mi pak Firefox žere tak, že 8GB je jak prd, takže adblock ne-e, server přetížený o 350%. :-)
Dobrá práce :-) Nahlašte to jako chybu - uveďte běhové prostředí a verze.

« Odpověď #38 kdy: 08. 03. 2018, 11:21:50 »
To jsme vlastně vyřešily jen RAM. Nějak jsem zapomněl, že mi šlo primárně o CPU usage.

Zkusil jsem nainstalovat noScript, doplněk, myslel jsem, že vysoké CPU způsobuje zpracovávání javascriptu, ale nepomohl sem si nijak.

Mám server s 3x CPU, i když kažá instance firefoxu má svoje vlastní vlákno (3x CPU = 3x Instance firefoxu), stejně běží CPU average 95% až 100% všechny tři. Viz screenshot.

Nemáte prosím pro mě nějaký typ kam se mrknout, co kde nastavit, abych odlehčil CPU?

« Odpověď #40 kdy: 09. 03. 2018, 18:48:22 »
1. Prohlížeč měnit nechci máme už nakonfigurované svoje profily s firefoxem umíme apod. Nechceme jiný.
2. AdBlock jsem zavrhnul, páč při našem stylu používání brutálně zvyšoval RAM, ale tak to bych přežil, pokud by odlehčil CPU, zkusím mu tedy dát ještě šanci, děkuji.

« Odpověď #41 kdy: 09. 03. 2018, 19:45:53 »
1. Prohlížeč měnit nechci máme už nakonfigurované svoje profily s firefoxem umíme apod. Nechceme jiný.
2. AdBlock jsem zavrhnul, páč při našem stylu používání brutálně zvyšoval RAM, ale tak to bych přežil, pokud by odlehčil CPU, zkusím mu tedy dát ještě šanci, děkuji.

ad 1, hm, tvůj boj.
ad 2, to bylo míněno jako varování před tím adblockem, viz ten link...

f

« Odpověď #42 kdy: 09. 03. 2018, 19:58:16 »
Asi bych nejdrive zkusil zjistit, ktere vlakno zere nejvic CPU. To zjistis treba tak, ze si v nastaveni htop zapnes "Tree view" a "Show custom thread names". Pak u kazdeho Firefox procesu uvidis seznam vlaken s jejich jmeny. Pokud to zere hlavni vlakno, pak bych to tipnul na JS na strankach. Vic info muzes pak ziskat profilerem: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Performance/Profiling_with_the_Built-in_Profiler

« Odpověď #43 kdy: 09. 03. 2018, 20:36:44 »
hawran, ok, tedy děkuji

f: bohužel to to vypadá, že veškeré CPU žere hlavní vlákno firefoxu, nikoliv ty vlákna o úroveň níž. JS helpery zamstnávají CPU na pár procent, přestože JS mám povolený jen pár zdrojů jako google analytics, bootsrap apod. Viz screenshot.

f

« Odpověď #44 kdy: 09. 03. 2018, 21:42:27 »
Rekl bych, ze se JS Helper vlakna pouzivaji na kompilaci JS, ne na exekuci. Nic lepsiho nez zkusit ten profiler ted asi neporadim.